אוי הבטןןןן אוחחח

פינליש

New member
אוי הבטןןןן אוחחח ../images/Emo6.gif

טוב אני קצת שתיתי יותר ממה שאני רגילה. תוך כדי שאני שותה המוןןןן מיים אני חייבת לשתף אתכם בקטע היסטרי: חזרתי עכשיו מחתונה גרוזינית אי שם בעיר של אידי, עיר נמל. היה מגניב יאדה, יאדה, יאדה, לפי השעה אתם יכולים להבין שלא היה שווה ללכת מוקדם. האוכל היה משהו שלא התעסקתי איתו, לא אכיל. אבל היה מלא יין וודקה ועוד והייתה מוזיקה חבל"ז. שתיתי והשתוללתי, כמעט כמו בימים הטובים. בדרך חזרה אני וחברה שלי נתקנו לא עלינו ליד השוק הסיתונאי בת"א (אמאל'ה ככה כותבים את זה
?). מה אני אומר לכם... בלילה זה לונה פארק של משאיות. נתקענו בפקק אחרי איזה חמש עשרה משאיות כשכול פעם אנחנו עוצרות כמה דקות ליד משאית בגלל הפקק ומתקדמות. מסתבר שכשתקועים בפקק עם עם של נהגי משאיות... כדאי ללכת קודם לשירותים. הם היו כאלה בונבונים לא זוכרת בחודש האחרון שצחקתי ככה. על חידה אחת של נהג בן דוד שפתרנו נכונה קיבלנו ארגז משמשים. על זה שזיכינו נהג אחר כ"משאית היפה ביותר" קיבלנו ארגז ענבים, ועל זה שאיימתי על נהג "בעוד ציפצוף אחד אני עולה לקבינה ומראה לך מאיזה עץ צומחת גויבה", קיבלנו עגבניות שרי. שמח בלילה בפקק המשאיות הגדול, מצחיק עד דמעות ואיבוד שתן. ועכשיו כשאני קוראת את זה.... אני בטוחה שזה מצחיק רק אותי. ככה זה כששותים
אבל יאללה אני לישון מחר רבוטההההההה!

גידי42

New member
האמת שמאד התלבטתי

לאן לצאת מחר בערב אבל עכשו אני יודע!!! לפקק של השוק הסיטונאי!!! וללה אני כבר מזמין מקום. ובנוגע לאוכל הגרוזיני , זה ממש עושה לי ספקות בנוגע לננוצ'קה, למרות שלפי מה ששמעתי האוכל שם גרוזיני כמו שאני קוקזי.

פינליש

New member
../images/Emo7.gif אבל זאת לא הייתה ביקורת...

זאת לא הייתה ביקוראת לאן לצאת....
זה מה שחסר לי... שאם אני אגיע לשם בטעות יהיה פקק של אנשים שבאו לבלות בפקק של המשאיות. כשהכל אפוף אלכוהול זה באמת היה נראה לי מצחיק עד דמעות. שבע בבוקר ואני יושבת בעבודה עם ראש מפוצץ. עכשיו כלום לא מצחיק אותי, בטח לא מה שכתבתי. גרררררררר........ אני הולכת לקנות ארטיק לארוחת בוקר.

Lear22

New member
אני עדיין מחכה

לשמוע על הארוחה עם החבר הטוב שמחכה ללידת הבכור\ה

זה לא בערב זה לפנות בוקר..

זו מסיבה מיוחדת שמתחילה נראה לי ב03:00 אני זוכרת את התקופה של נרגילה בקרליבך (מסעדה של 24 שעות), היינו מגיעים לנרגילה בשעות האלו ואכן היינו רואים את האקשן בשוק הסיטונאי...

גידי42

New member
רויטלי....

קודם כל פינלישי כתבה את ההודעה לפני 2 אז לא נראה לי שזה מתחיל ב-3 . אבל זה מילא, מה ואם זה מתחיל ב-3 ? בשעה הזו שאתם קמים ללול ולרפת אנחנו רק בעיצומו של הבילוי..

פינליש

New member
חשבון פשוט:

הפקק מתחיל באחת בלילה... כי הפעילות בשוק מתחילה בשלוש. קאפיש? רויטל בלילה אזפזפ לך מסר חזרה

Lear22

New member
לא עדיף קול הפרות בבוקר?

או אלי בעצם תחזרי העירה...הביתה...

כן הכפר עדיף...

הייתי השבוע בתל אביב והרעש והלחות וזיהום האויר היו נוראים... אבל המסעדות ובתי הקפה וחנויות הבגדים והיחברות שלי פיצו על זה.

רומי 007

New member
אני הייתי בננוצ'קה לפני שבועיים

היה מעולה! אני לא זוכרת הכל עד כדי כתיבת ביקורת אבל האוירה היתה נהדרת - ההרגשה היא שאתה נמצא על סט צילומים של קוסטריצה - גבב של פריטים שאף אחד מהם לא היה נכנס אלי הביתה אבל ביחד יש בהם חן בלתי רגיל. היינו באמצע היום וזה בכלל מקום של לילה אז היה ריק. הבניין מקסים , השירות מדהים, האוכל טעים וביתי (למי שיש משפחה גרוזינית) עם נגיעות של מסעדנות תל אביבית (אני מתקשה להאמין שבבית גרוזיני ממוצע מגישים את המנה עם שפריצים קטנים של בלזמי מצומצם שמנקד את הצלחת ושאר שטיקים) אבל כל מה שאכלנו היה טוב מאוד: לחם טרי וחמאה מיוחדת, קבב מעולה מבשר טלה ממולא בגבינת ברי, סלט ירקות מלא בכוסברה עם רוטב טוב, ממולאים מצויינים (הטוב מכולם הוא האגס הממולא בשר), עלי גפן טובים מאוד ומנה מיוחדת של גלילי חצילים ממולאים באגוזים טחונים. הכל בצלחות בפיפות מסטים ישנים אוטנטים. המחירים היו נוחים מאוד רק השתיה היתה יקרה.הקבב לקח ביד קשורה אחורה את מרבית מנות הקבב שאכלתי בעיר הזו והזכיר מאוד את הקבב האגדי שהיה במסעדת סטמבול המנוחה. הסתובבתי קצת לראות את החדרים האחרים כי המסעדה עשויה חדרים חדרים וכל פינה שונה מרעותה. באחד החדרים ישבה המבשלת הגרוזינית והכינה כיסונים מבצק. אפשר היה להתרשם שבאמת מדובר באוכל מצוין טרין ויחודי למקום. מאוד מאוד ממליצה. אגב - יש להם כרטיסיה לארוחות עסקיות כך שעל כל 6 ארוחות מקבלים אחת חינם וזה יפה מאוד. יוזמות כאלה אני לא זוכרת מאז ימי פירושקי בירמיהו פינת דיזינגוף, שנהגו להזמין לארוחת חינם ביום הולדתך גם אם אתה בא לבד (תגידו, מישהו כאן מהדור שלי? מכירים את המסעדות האלה שאני כל כך מתגעגעת אליהם?)

עמית@

New member
מה את מדברת רומי.. הרי בלזמי מצומצם

הוא אחד מרטבי היסוד של המטבח הגרוזיני
עשית לי חשק ללכת שלם (איך לכל ה
יש לך זמן עם הגור הטרי?)
אגב- אם תחגגי את יום הולדתה של ביתך במקדונלדס' -אזי היא תוזמן לארוחה חינם ביום הולדתה (תופס עבורך? חשבתי שלא..)

רומי 007

New member
עמית

הייתי שם ביום חופש שבעלי לקח ובו ביקרנו בלא פחות מ 15 בתי עסק ומרפאות כדי לעשות החזרות של מתנות מהברית ולקבל זיכויים וכן לקנות מתנות לרופאים שלנו ואח"כ לבקר במרפאתם. לקחנו מטפלת לכל היום ובצהריים התלבטנו האם ללכת לקלואליס שמזמן רצינו או למשהו פשוט יותר ואז נפל הפור על ננוצ'קה. מצאנו חניה בול מול הכניסה וזה כבר עשה לנו מצב רוח טוב נכנסנו והתאהבנו. לא לקחנו לשם את הינוקא ובכלל, בניגוד לבתנו הגדולה שפצחה בהשכלה קולינרית כבר בגיל 3 חודשים וחבקה עולם כבר בינקותה(בכיס של המנשא שלה אכסנו את מדריך משלן לצרפת) הפעם אנחנו פשוט רוצים סתם ללכת עם עצמנו ומשאירים את ההליכה עם הילדים למסעדות הבית שלנו.

עמית@

New member
../images/Emo2.gif אז לא ממש בנינוחות עילאית ../images/Emo13.gif

יהיה לגור די זמן להרחיב את השכלתו הקולינארית והתרבותית- אני לא דואגת..

מיכלי56

New member
אוי רומי...

הזכרת נשכחות , פירושקי ז"ל ובכלל כל המתחם של סוף דיזינגוף/ירמיהו שהיה מרכז ההתרחשויות האמיתי...

רומי 007

New member
../images/Emo45.gif ובאותו עניין

בשנות השמונים היתה מסעדה רוסית בטיילת בשם רוסלקה. היו נכנסים אליה דרך דלת שכמעט לא ניתן היה להבחין בה בקיר של הטיילת ויורדים למן מרתף כזה חצי חשוך. מישהו זוכר? שם אכלתי פעם ראשונה ביף סטרוגונוף אמיתי (לא נראה לי שיש היום איזו מסעדה שמגישה את זה אבל לפחות למדתי להבכין את זה לבד), פירושקי ושאר מטעמים. בינתיים מתישהו היא נסגרה בלי להותיר עקבות. חבל שדווקא היום כשיש כל כך הרבה ישראלים שעלו מרוסיה לא נפתחת מסעדה כזו - הרי מבשלות רוסיות לא חסר והאוכל פשוט נפלא. בפירושקי ז"ל היתה מנה מדהימה של פירושקי עם בשר ושזיפים ומעליה כף שמנת חמוצה. לא אכלתי כזה דבר מאז שנסגרה המסעדה.

גידי42

New member
מי לא זוכר את פירושקי?

עם ההזמנות לימי ההולדת. ואת הקרפ סוזט? ואת באבושקה עם האוכל הביתי? ספרי לדרדקים שבפורום מה היה פעם מתחם ירמיהו? הרבה לפני הנמל ואלנבי ודומהם. אגב בינתיים הייתי בננו'צקה ואכתוב בקרוב.

ואווו, איזה כיף, זה מה שנקרא לחיות

ואווו, איזה כיף, זה מה שנקרא לחיות באמת.. העולם מחולק לאלו שהעולם שלהם הוא מהבית לעבודה, ומהעבודה לביית
ולאלו שהעולם שלהם הוא מהעבודה לבילויים , ומהבילויים לעבודה.. פיניליש נראה לי שאת בחרת בחיים הטובים יותר.. כולי התפעלות וקינאה
אז קצת הנגאוור אז מה? זה הרי שווה..

liti

New member
תגידי פינליש,

זה נכון שבחתונה גרוזינית לא מקובל לפנות את הצלחות אלא להעמיס אותם בערימה על השולחן, אחד על השני? שמעתי את זה פעם ומאז אני תוהה אם זה באמת נכון.

פינליש

New member
ליטיייייייי !!! !!!! !!! זה נכון.

לגבי חתונה גרוזינית עממית. אני הייתי בחתונה גרוזינית פאלצנית זה אחרת. מורידים בשביל הקטע היעיל והמפנק. במחשבה שניה... החופה הייתה בתשע ומתשע ורבע עד חצות וחצי רקדתי... אולי הספיקו לשים מלא צלחות ולפנות אותן... אגב אני בעד חתונה יוונית זה הרבה יותר יעיל... פשוט שוברים את הצלחות. נ.ב. מה תגידי על החינוך הפולני שלמרות שרק נישנשתי סלטים לפני ההשתוללות והחלפתי בקבוקי יין ריקים בחדשים... נתתי טיפ למלצרית בסוף הערב רק היא רדפה אחרי עם קפה לפני שהלכתי? אוחחחח תאמיני לי אני יכולה לעבור חתונות בשלום (זה הסיוט שלי) רק בזכות מי שהמציא את האלכוהול והמוזיקה. יאסווווווווווו!

למעלה