אוי אוי אוי - כאבים....

תמר1407

New member
אוי אוי אוי - כאבים....

שלום, כבר כמה שבועות אני עוקבת בהנאה רבה אחרי ההתכתבויות בפורום, ומתלבטת אם להפוך למשתתפת פעילה. אז הנה, קפצתי פנימה עם בעיה מטרידה. אז ככה: התחלתי לרוץ לפני שנה וחצי, בגיל 51. בניתי את הכושר במתינות ובהדרגתיות לפי תכנית שהורדת מהאתר של איילות. לאחרונה הגעתי ל-14 ק"מ ריצה. אני נהנית מאוד מההישג, מהריצה (בעיקר אחרי ופחות בזמן), מהאפשרות לאכול מה שבא לי ובכל זאת לרזות, ובעיקר מהאנדורפינים. אבל... לאורך כל התקופה מציקים לי כאבים בשעות שבין הריצות: בברכיים, בשוקיים, בירכיים, ובסופו של דבר התפתח כנראה גם אישיאס (כאב עצבי ממרכז הישבן במורד הרגל). האישיאס הכריע אותי והפסקתי לרוץ למשך 3 שבועות, שבמהלכם כמעט כל הכאבים נעלמו. בשבוע האחרון חזרתי לרוץ , והכאבים חוזרים שוב... הכאבים מורגשים בעיקר אחרי שהגוף התקרר מהריצה, לאחר שישבתי הרבה זמן (העבודה שלי מדביקה אותי לכסא ולמחשב למשך רוב שעות היום). כשאני קמה מהכסא התחושה היא של פרקים "חורקים". בזמן הריצה אני מרגישה את הכאבים בתחילת הריצה, אבל הם חולפים כשהגוף מתחמם. מישהי מכירה? מישהי יודעת מה לעשות? מישהי יכולה להמליץ על טיפול? ממש לא בא לי ללכת לאורטופד שימליץ להפסיק לרוץ. הרבה תודה, תמר

מור שלז

New member
ברוכה הבאה תמר ../images/Emo140.gif

אני שמחה לראות אותך כאן איתנו, ושמחה שהחלטת להפוך לפעילה. כל הכבוד לך על התחלת הריצה בגיל 51. מדהים! לא פשוט בכלל להתחיל עם הספורט, באף גיל. לגבי הכאבים שתיארת: לא נשמע סימפטי. גם העובדה שהכאבים חזרו אחרי 3 שבועות מנוחה, וגם העובדה שהכאבים מורגשים אחרי הריצה (אצלי באופן אישי, אלו הכאבים שמטרידים אותי יותר), במיוחד כשלפי התיאור שלך זה לא כאבי שרירים (נורמלי אחרי פעילות מאומצת) אלא תחושה של "פרקים חורקים" ההמלצה שלי: לכי לראות איש מקצוע. רצוי מאוד מישהו מומלץ, אחד שרץ בעצמו. איש מקצוע יכול להיות אורטופד ספורט, או לחילופין פיזיותרפיסט שעובד עם ספורטאים. פיזיותרפיסט יוכל גם להמליץ לך על תרגילים שונים, שתוכלי לעשות בעצמך, על מנת לחזק את הגוף, את האיזורים הבעייתיים, ולהמנע מפציעות חוזרות. סיפרת שאת קוראת כאן, אז בטח כבר נחשפת לסיפור שלי, עם הפציעות שעברתי. במקרה שלי הפיזיותרפיסט שלי (להלן: הקוסם
) עבד איתי תקופה ארוכה, כשהדגש היה על חיזוק. המון חיזוק של השרירים המייצבים שעובדים קשה בזמן ריצה, הרבה עבודה על הפרדה שרירית. אצלי זה עשה הבדל עצום. מקוה שגם לך. אם תספרי מאיפה את בארץ, בטוח תקבלי המלצות על אנשי מקצוע טובים באיזור שלך. יש לנו כאן מספר גדול ספורטאיות (למרות שאנחנו מקפידות להתהדר בתואר "לא ספורטאיות"
) ובטוח יש מישהי מהאיזור שלך, שמכירה מנסיון אישי מישהו טוב. תרגישי טוב, ושוב ברוכה הבאה

תמר1407

New member
תודה

הי מור, תודה על התגובה המהירה וקבלת הפנים החמה. אני מרמת-גן. אשמח אם יש המלצות על איש מקצוע טוב באיזור דן. עדיף מישהו שעובד עם "מכבי". תמר

לכי לאורתופד

בפירוש. ריצה לא אמורה לכאוב, בטח לא כמו שאת מתארת. מעולם לא הייתי אצל אורתופד שאמר לי להפסיק לרוץ. אני מניחה שיש כאלה, ויש בעיות שדורשות את זה. מצד שני, יכול להיות שכל מה שחסר לך בחיים זה מדרסים. אם האורתופד באמת יאבחן משהו ויגיד לך להפסיק לרוץ, אז תוכלי לשקול שוב - האם ללכת לאורתופד אחר? להוריד עומסים? להפסיק לרוץ בכלל? זה תלוי בבעיה. כל הכבוד על ההישגים! ובהצלחה!

myrko

New member
welcome תמר../images/Emo39.gifממליצה כקודמותיי

ללכת לאורטופד ו\או לפיזיו, כדאי כאלה שגם מכירים את הריצה לא רק ממקצועם אלא גם מניסיונם. אני כמעט משוכנעת שבשורש התאונה שלי, שבה שברתי את הקרסול בצורה רעה מאוד, נמצאת העובדה שרצתי בצורה לא מספיק נכונה... אז הזהרי, כי זה לא נחמד להיפצע (בלשון המעטה). צייני מאיזה איזור את, ואני בטוחה מישהי תוכל להמליץ לך... עוד דבר חשוב, זה חימום בהתחלה, ומתיחות בסוף כל ריצה! גם עבודה על הגוף בצורות שונות, מחזקת אותו, כמו הוספת פילאטיס, שחיה
, ועוד... כל הכבוד לך!

myrko

New member
../images/Emo52.gifלא ראיתי שציינת שאת מר"ג...

לצערי אני לא מכירה... אני חיפאית.

ברוכה הבאה למועדון

אצלנו אומרים- אם את רצה ולא כואב לך כלום- סימן שאת מתה...
וברצינות- יש לי כבר למעלה משנה לסירוגין כאב דוקא בזמן מנוחה- ישיבה ובעיקר נהיגה, שמתחיל בישבן ויורד לחלק האחורי של הירך. קראתי איפה שהוא שזה יכול להיות אחד משניים- או בעיה בחוליות גב תחתון, או עצב הפיריפורמיס שכלוא בין השרירים באגן, יש עליו לחץ והוא מתעצבן... נאמר לי להרבות במתיחות, לבצע עיסוי עמוק, דיברתי עם הפיזיותרפיסט שלי לפני המרתון גם על זה אבל היינו טרודים בבעיות יותר דחופות אז החלטנו להתעסק עם זה אחרי המרתון... בינתיים זה לא מציק לי אז הקפאתי את הנושא עד העונג הבא... באופן כללי- מציעה לך לבדוק התאמת נעליים וצורך במידרסים.

מרב.

New member
אורתופד מרמת גן, כזה שרץ בעצמו,

וכמו שהמאמן שלי אומר: "עד שאתה לא בא אליו עם הרגל מפורקת על השולחן, הוא לא יגיד לך להפסיק לרוץ"- ד"ר גידי בונשטיין. 6738090.

ברוכה הבאה|../images/Emo140.gif

כבר קיבלת המון עצות טובות. מקווה שהן יעזרו. לי מאד עזרו מדרסים. לאחרונה שבו הכאבים והחלפתי נעלי ריצה. מקווה שבקרוב תשובי לרוץ ללא כאבים.

למעלה