אויש תנוחו.

נתיN

New member
אויש תנוחו.

בורשה, נדמה לי ברחוב מילה, עד היום יש אנדרטה, שלפחות על פי דברי המדריך ואיש העדות ניצול השואה, דואגת להזכיר ליהודים מה היו עסוקים כל הארגונים היהודיים לעשות כדי לדאוג ליהודי הגטו: הג'וינט לא דיבר עם הסוציאליסטים, שלא דיברו עם הדתיים שלא דיברו עם עם המשכילים שלא דיברו עם הארגונים ששיתפו פעולה עם הפולנים. א. תתבגרו. ב. תעסקו בלעשות טוב במקום להדגיש כמה השני עושה רע. אני חוזר לספרי הפסיכו', כך שאין לי כונה או זמן להגיב. לילה טוב.

ספר ריק

New member
הזכרת לי את הבדיחה...

על היהודי שנקלע לאי בודד. כשבאים לחלץ אותו רואים שיש 2 בתי כנסת על האי. שואלים אותו: "למה בנית שני בתי כנסת??" היהודי עונה: "כדי שאם אריב יהיה לאן ללכת"
ועכשיו בנימה רצינית: לעיתים חשוב לנקוט בגישה מתרעמת. לדוגמא, אם לא נמחה על כך שמקימים ארגון נוסף ללא נימוק, וכך מעודדים לפגנות, אנחנו נחטא לאמת! לא ייתכן שלא נעשה כל שעל ידינו למנוע חילוק מיותר בפעילות של הומואים דתיים אורתודוקסים. בהצלחה במבחנים בפסיכולוגיה (ניחשתי נכון?)

נתיN

New member
הבדיחה לא מדוייקת

בבדיחה היהודי אומר "כדי שיהיה לי בית כנסת שאני אוכל לא להיכנס אליו". נימה מתרעמת טומנת בחובה כמה הנחות יסוד האומרות שמה שאחרים עושים זה בתחום אחריותי, בשליטתי, וכנראה שאני יותר טוב מהם, כך שלי יש את הזכות להתרעם על אחרים כאוות נפשי. מזכיר קצת גישה חרדית שדואגת כל הזמן לעולם הבא של האחר. התרעמות הרי לא באמת משנה התנהגות של אנשים אחרים. לא ברור לך למה? אז בוא נשמיץ. שיטה נהדרת, הלא כן? לפחות למיטב זכרוני, אנחנו חיים במדינה שבה יש לכל אחד זכות להקים כל ארגון שהוא רוצה. גם לפי ההלכה, אין דבר כזה 'למחות' על פעולה של מישהו אחר. ההפגנות בחניון קרתא למשל, הם נטולי משמעות הלכתית או דתית, כך שלא ברור לי מה פשר ה'נחטא לאמת' שלך ('למחות' במובן המקובל בימינו שאתה משתמש בו, לא במובן של התראה ואזהרה של בית דין שלא נוהגות בימינו). ללא נימוק? שוב, תפיסה ילדותית משהו שחושבת שאתה צריך לדעת הכל. לא כל נימוק ראוי לפרסם בציבור. יהיה מופרך להניח שרוב האנשים פה לא שאלו ישירות את המעורבים בדבר, אלא הסתפקו בלקרוא את מה שמספרים להם בעיתונים ואתרים שונים? אבל ככה זה דתיים. עסוקים להשקיע אנרגיות ב"למחות", "להבהיר", "לנקוט בגישה" במקום בעשיה, ובוודאי במקום בלדבר. מי שבאמת עסוק בלעשות, לא מוטרד מעשיה מקבילה של אחרים. מי שעסוק רק בהצהרות - תשלים לבד... ואגב, גישת ההתרעמות הזאת של 'ההוא עושה משהו לא בסדר כי זה נגד השקפת עולמי ולכן חובתנו למחות' כבר הכניסה את האדמו"ר הראשון של חב"ד לכלא הרוסי.

ספר ריק

New member
../images/Emo6.gif נכון, השמדתי את הבדיחה. תודה על התיקון

שלום לך נתי היקר! אל עמית מקים כמוך פניתי באופן אישי, וכמוני גם רבים מחברי הפורום בבקשה מנומסת, ואחרי זה גם בקשות מתלהמות, לקבל הסבר להקמת ארגון ל"הומואים דתיים אורתודוקסים", למרות שכבר קיים ארגון כזה. כמו שכבר כתבתי בפורום, במילים אלו ממש, זכותו המשפטית, ההלכתית והמוסרית להקים כמה ארגונים שרק יחפץ. מאידך, לי הזכות לבקש הסבר להקמת ארגון המקביל בהשקפתו לארגון קיים, ובמידה ואני לא מקבל הסבר לי הזכות לקרוא להחרמת הארגון שלדעתי רק פוגע בקהילת ההו"דים. אני רואה מחובתי לדאוג לקהילת ההו"דים כחבר בה, ולכן אני אחטא לאמת אם לא אסביר לאנשים למה יש להתנגד לארגון "כמוך". שבת שלום!

למעלה