אויש איזה כיף!!!

שנינה778

New member
אויש איזה כיף!!!

איזה כיף שמצאתי פורום נחמד שכזה! ועכשיו לשאלתי: איני יודעת היכן נתקלתי בזה אבל מה דעתך המלומדת לגבי הפוך או כל סוג קפה אחר עם שמנת במקום החלב או כתוספת לחלב? האם זה מעשיר את טעמו/ מעכיר אותו, או שמא רק מעלה את התכונות התזונתיות שלו?? ומה לגבי הקצף של השמנת- האם הוא מורתח באותה דרך? תודה מראש

carmonle

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום ../images/Emo96.gif

אין לי נסיון אישי בשימוש בשמנת במקום חלב אולם ידוע לי על כאלו שעושים זאת ומשתמשים בשמנת באופן קבוע. אני מקווה שתקבלי תגובות נוספות לשאלותיך בשירשור זה. חג שמח ערן

evgi ram

New member
שמנת מתוקה

קיימים שני סוגים 32% ו16% שומן, אנו בביתנו משתמשים בד"כ ב16% (הטירמיסו עם 32), השימוש הוא פשוט מאד, קפה מוקה ואז הוספה של שמנת על הקפה תוך כדי ערבוב, זה לא מתרכב מיד,(בהתחלה נראה כאילו משהו לא בסדר עם השמנת) שמנת זה שמן וקפה יותר מיימי, לא להבהל, לערבב עד לקבלת צבע הומוגני, היחס הוא בערך שני שליש קפה ועד שליש שמנת, אני אישית מעדיף פחות, אין צורך לחמם או להקציף את השמנת, גם קשה עד בלתי אפשרי להקציף שמנת באדים. לגבי מי שמשתמש במכונת אספרסו, ניתן להעשיר את החלב בשמנת,לא יותר מדי, כך שהסך הכולל לא יעבור את ה 5% שומן.(ולצפות לבעיות בהקצפה, אבל הטעם...) בשמחות, רם

sstern

New member
באירופה,

שלום, במדינות אירופה, במיוחד באוסטריה וגרמניה משתמשים בשמנת לקפה. מדובר בשמנת מאד שמנה אפילו 38% מיוחדת לקפה. הם עושים קפה פילטר ועליו מוסיפים במקום חלב שמנת. באוסטריה נוהגים לקרוא לכך מלנש' די טעים, אבל מה זה משמין. במיוחד אותנו הישראלים שלא שמים לב שמדובר בשמנת וחושבים שמדובר בחלב. בברכה - שלמה

98OF12

New member
נכון

בגרמנית קוראים לזה CAFE SAHNE-שמנת קפה בעברית.טעים פחד.

למעלה