אויי הברכיים

אויי הברכיים../images/Emo101.gif

שלום לכל חברי הפורום ומזל טוב על הקמתו. אני זקוק להמלצה (מנסיון אישי) על מומחה ברכיים. יש לי כאבים עזים בברך ימין לאחר ריצה קצרה (כשלושה קמ´) אולם לא כאשר אני רוכב על אופניים ולא כאשר משחק שעתיים כדורסל. אולי מישהו מכיר/נתקל בבעיה דומה.

Lance_Armstrong

New member
מצטרף...

קניתי נעל של סוקוני ובפעם הראשונה שנעלתי היה מצויין ממה מצויין!! מהפעם הראשונה הספקתי לרוץ כמות נכבדת יחסית בשבילי ו... כל ריצה אני דופק ברכיים!!! למה?!

אולי הגיע הזמן להחליף את הנעלים

נעלי ריצה מבצעות את הבלימה של הזעזועים רק במהלך 1000 עד 1500 ק"מ. כדאי לנסות ולקנות נעליים חדשות ולראות אם הכאבים עוברים.

nd30

New member
דודו זוהי שאלה קצת קשה לענות

ככל ישנם מספר חברות אשר מובילות בתחום ייצור נעלי ספורט לריצה בהנחה שזוהי כוונתך. סאקוני , אסקס , נייק , ניו באלנס וכו. ממליץ לך להכנס לאתר של www.runnersworld.com ושם הם מסיעים בבחירת נעלי ספורט ע"פ מספר פרמטרים. אני אישית רץ עם נעלי סאקוני 2 זוגות אחד עבור אימונים וזוג שני AZURA עבור תחריות ב ה צ ל ח ה.

nd30

New member
איתי אין קשר למחיר הנעלים למידת

התאמתם אליך , ע"פ הצורך סוג כף הרגל ,משקל ,ויציבות. כל אלו פרמטרים אשר צרכים לבוא לידי ביטוי בבחירת נעלי הריצה. אני אישית רכשתי נעלי סאקוני נהדרות אשר לא התאימו למבנה כף רגלי ויצרו לי כאבים אשר הגבילו אותי בריצה. לאחר שהחלפתי אותם בנעלים אשר יותר התאימו למבנה כף רגלי נפתרו רוב הבעיות.לא תמיד ניתן לדעת מראש האם הנעל מתאימה או לא , לפעמים צריך לנסות. מקווה שהצלחתי קצת לעזור.

razim

New member
נעליים

יאיר, מאמרים שקראתי בספרות בינלאומית ממליצים לא לרוץ מעבר ל- 700-800 ק"מ על אותו זוג נעלים. בנוסף להשתמש בשני זוגות לפחות במקביל (במידה ורצים יום יום) על מנת לתת לחומרי הבלימה בנעליים לחזור לעצמם. כמובן שראשית יש להתאים את סוג הנעל לסוג המשטח עליו רצים, לקצב הריצה, למשקל הרץ ולמבנה כף הרגל. שווה לדעתי לשלב בטור המאמרים, את נושא בחירת הנעליים. רזי

רזי אתה צודק מאוד.

רוב החברות מיצרות נעליים ל-700 עד 800 ק"מ של ריצה וגם זה מותנה במשקל של הרץ וסגנון ריצתו. אבל יש לא מעט דגמים,כמעט לכל חברה, אשר ניתן לרוץ עליהם כ-1000 ק"מ ויותר. בקשר לשימוש בשני דגמים באותו הזמן (כל אימון סוג אחר) זה נכון והמחקרים הוכיחו שגם בולמי הזעזועים של הנעליים צריכים זמן התאוששות בין שימוש לשימוש כדי להאריך את חייהם.

דודו37

New member
תודה לכולכם.. האם יש למישהו נסיון ע

עם דגם של סוקוני בשם Grid Web או ניו-באלנס דגם 991 או דגם 829

למעלה