אויי אסתריקה...

TaL53

New member
זה לא משנה

מה עשית, מצידי תהיה גם מש"ק מכולת שוקו. הדגש הוא על עשית. אני מאוד מעריך את בני הישיבות שהולכים ומשרתים גם אם זה שנה וחצי. אבל קשה מאוד להעריך את המשתמטים, לא רק את החרדים אלא את כול אלה שמשתמטים- שזה בערך 50% מהנוער בישראל.יש כיום יחידות שלמות בצבא עם מיעוט מכריע של צברים וזה לדעתי יתפוצץ בפרצוף עוד כמה שנים.

כי הצברים הם ישראלים בתרבותם .

ואין הם חפצים בהוכחה מילטריסטית-כובשת להיותם ישראלים.

TaL53

New member
לא...

כי יש מגמת השתמטות מאוד גבוהה בקרב ילידי הארץ שלא צריכים ל"הוכיח" את שיוכם למדינה בזמן שיש אחוזי התגייסות מאוד גבוהים בקרב עדות שנמצאות בפריפריה של הקונצנזוס הישראלי- כמו עולים,דרוזים, בדווים וכ'ו. צה"ל הוא לא מיליטריסטי, הרי אחוז הקרביים בו הוא אולי שליש. על כול חייל קרבי יש עוד 3 חיליים לא קרביים, כולל את כול ה"אוכלי חינם" בקרייה שנמצאים יותר בבית מאשר בבסיס.

Evil Gremlin

New member
ממש לא מסכים

ממש אבל ממש יש הבדל, חוץ מזה שקרבי עושה את זה בשביל משהו ורוה האנשים הם ג'ובניקים לא כדי לתמוך ממש לא, הם שם כי זה יותר קל אתם יודעים מה....לא אמור לעניין אותי, עוד מאט שחרור

TaL53

New member
מזל"ט

על השחרור, אבל למה אתה יורד ככה על הג'ובניקים נשמה? יש ג'ובניקים שעושים הרבה מאוד ואפילו הרבה יותר מקרביים, וזה לא שכול הג'ובניקים מתרכזים בקריה ויוצאים יומיות..יש הרבה שמשרתים בתנאים בדיוק כמו הקרביים ואפילו לא מקבלים שום הכרה בתרומתם מבחינת שכר ומענק שחרור.

Evil Gremlin

New member
לא יורד על ג'ובניקים

אני יורד על האנשים שלא עושים שום דבר מועיל בצבא ושעוד מתבכיינים

TaL53

New member
מה זאת אומרת

משתמט במדים? העובדה שבנאדם כן עושה 3 שנים צבא, לא משנה באיזה תפקיד ובאיזה תנאים כבר מוסיפה לו ניקוד. אני אתן לך דוגמא, אצלי בשכבה הרבה אנשים השתמטו- היו בנות שהלכו לרבנות והצהירו שהן גילו את דת משה וישראל כשבאותו הזמן הן המשיכו ללכת עם מיני.. היו כאלה שברחו לניו-זילנד או למכסיקו, אותם אני ממש לא מעריך. אני כן מסכים איתך שיש תפקידים בצה"ל שהתנאים שם הם ממש שערוריה אבל עדיין העובדה היא שהבנאדם הולך ומשרת. אני הייתי בצבא ג'ובניק אבל שירתתי ברמאאללה וקיבלתי מענק כאילו עשיתי יומיות בקרייה מה שלא הוגן לדעתי, אפילו שלחתי מכתב על זה לחלוץ אבל אתה יכול לנחש שלא יצא מזה משו:)

משתמט במדים-

ג'ובניק שעושה 905 (בא ב9, עושה 0 והולך ב5). ואני לא צריך לספר לך שיש כאלה למכביר בצה"ל. ד"א, אין צורך להכליל גם את ג'ובניקי הקרייה, יש שם מספיק חבר'ה שלמרות התנאים הזנותיים שלהם עושים עבודה חשובה מאד.

TaL53

New member
אני מסכים איתך

שכאלה באמת צריך לשלוח לשבוע שטח בשיבטה.

TaL53

New member
כן..אבל

אז זה עוד יותר יהיה מעצבן..אתה טוחן את הנשמה והם הולכים הביתה?! הרי יש מספיק תפקידים בצבא ואיפה שאני שירתתי ההי תמידית מחסור בכוח אדם. מה גם שבכלל הרבה מהאנשים ה"בלתי מועילים" האלה הם כשירים לכול דבר רק שהם "בעייתיים" והלכו פשוט לקב"ן, אז אם ישחררו אותם לגמרי זה בכלל יעלה את הביקוש לצאת על נפשי .

מה רע בזה?

לא יותר מעצבן לדעת שטחנת 3 שנים, וX עשה 905 בתקופה הזאת, וכשאתם משתחררים יש לשניכם סטטוס ויחס זהה לחלוטין? הצבא צריך לחשוב על התייעלות ולא על חינוך. צה"ל לא יכול להיות על תקן גננת עבור החיילים הבעייתים ומאידך לשמור על "צויון צבאי" לכל דבר ועניין. אין שום פסול ביציאה על נפשי כי במילא אנשים כאלה לרוב לא תורמים בגרוש למערכת ומהווים אך ורק נטל עבורה. האם אתה מכיר עוד צבאות בעולם שיש להם מערכת פרופילים בריאותיים ובעיקר נפשיים כ"כ ענפה כמו בצה"ל? האם אתה מכיר עוד צבא בעולם שבו יכול לשרת חייל שאובחן (ע"י פסיכיאטר) שיש לו נטיות אובדניות?

TaL53

New member
אבל המצב בצה"ל הוא אבסורד

אני מדבר איתך על אנשים כשירים לחלוטין שמשחקים אותה "עם נטיות אובדניות" כדי לצאת מהצבא. אני ראיתי יותר מדי דברים כאלה כמו שגם ראיתי איך מפקדים מעדיפים להתעלם מחיילים שעובדים ומשקיעים כי הם "לא עושים בעיות". בעניין השכר כבר מזמן הגיעו למסקנה שחייבים לתת מענה לבעיה הזאת כי כול שנה יותא מפחות ופחות בני נוער הולכים לצבא(באחוזים) בין השאר בגלל בעיות כספיות- איבוד 3 שנים פרודוקטביות ביותר צמורת 500 שקל בחודש. צה"ל הוא "כאילו" צבא העם ובתור כזה הוא צריך למצוא פתרון לכול החיילים והמועמדים לשרות בצבא. לדעתי, חייבים להפוך את צה"ל לצבא מקצועי וקטן, לפטר אלפי אוכלי חינם שלא עושים כלום ולהעלות באופן משמעותי את המשכורות לחיילים כמו שזה נהוג בצבא ארה"ב או להעניק מענקים בצורה אחרת- נגיד מימון לימודים חינם למשרתים ביחידות קרביות, מימון חלקי למשרתים בתפקידי סיוע ביחידות קדמיות ומימון פחית קולה עם לאפה לג'ובניקים בצריפין:)

אה, וד"א

בגלל שקצת נטפלנו ולא בצדק ל"נטיות אבדניות", הייתי רוצה לאזן את ההתקפה בכך שאציין שצה"ל אטום באותה מידה לקשיים אמיתיים כמו שהוא יכול להיות קשוב יתר ל"ארטיסטים". בעיית ההתאבדויות בקרב חיילים היא אחת הבעיות הקשות ביותר שצה"ל נאלץ להתמודד איתה. צה"ל מצד אחד פועל יפה ע"מ לעלות את הנושא לסדר היום, אבל מצד שני הסטיגמות והדעות הקדומות מושלות בכיפה במערכת. דבר שלרוב עומד בעוכריהם של החיילים שבאמת זקוקים לעזרה ומאידך ממש לא מפריע לארטיסטים למיניהם.

TaL53

New member
בדיוק

כשיש כול כך הרבה חיילים שמזייפים מחלות מה הפלא שאלה שיש להם בעיות אמיתיות סובלים. ככה גם אני יצאתי מקרבי רק אחרי שכבר התאשפזתי בב"ח וסיימתי עם אחוזי נכות.

למעלה