אוייש ההגדרות האלה

YardenNaor

New member
אוייש ההגדרות האלה

חשבתי על זה שדי לא נוח לי בתוך המילה הזאת "הומו", היא איכשהוא מפספסת אותי, לא מצליחה להכיל את כולי זאת מילה מאוד קרה ומערבית, כמו נתיחה מלאכותית לנפש, אני לא רואה איפה חלקים מסויימים של הנפש שלי נגמרים ומתחילה ה"הומואיות" שלי. היא חלק בלתי נפרד ממכלול אישיותי, שמטבעה המופשט חסרת גבולות וגיזרות. "הומו" זה קיצור של הומוסקסואליות, ואי לכך מתייחסת למיניות. אבל ההומואיות שלי היא הרבה מעבר לזה!! זה מערך אופי שלם ונפלא שבורכתי בו. למה אני צריך להסכים להגשמה הנוראית הזו, כאילו אני איזה בהמה או מכונת סקס. זאת מילה טעונה, סוחבת עליה מטען לא קטן של סטריאוטיפים, סטיגמות ותיוגים. אני רוצה להגיד לאנשים שאני הומו, אבל עוצר כי לא יודע איך אח"כ אני יסביר להם שאני גם נשוי וזה לא סותר, ושאני לא סוטה מין, נדמה לך שאתה משתמש בקוד אוניברסלי, אבל בעצם להם יש פירוש שונה לחלוטין למילה הזאת, מאשר לך שחווה את הדבר בפועל. להשאר בלתי מוגדר זה אמיתי מאוד, אבל נוצר לך קושי לתקשר ככה עם אנשים אחרים ולשתף אותם. לפעמים זה גם נוח להתרפק על קלילות ההגדרה במילה אחת של משהו כל כך מורכב בך, נותן לך יציבות פנימית מסוימת (מדומה כנראה) צריך אולי להמציא מילה אחרת... אבל רק השם שלי מצליח באמת להכיל את הכל אם אני בכל זאת מתאמץ להגדיר את עצמי בצורה הכי אמיתית, אז אני מן איש יער כזה, כמו פייה ממין זכר.. ( זה נשמע הומואי בטירוף חח) משהו חי, בתולי ובלי שום קשר למיניות, שהמילה "הומו" רוויה בה. כנראה שאצטרך לחכות לזמן בו נדע לתקשר בטלפתיה כדי לשתף אנשים באמת הפנימית שלי... (ובנתיים להתפתל באי נוחות בחליפה הלוחצת הזו "הומו")

הפיה ממין זכר בהחלט הומואית, חחח...

וכשהזכרת את החליפה הלוחצת, נזכרתי בסופרמן. יאמי. ובנוגע להגדרה - צודק.
רעיונות?

YardenNaor

New member
דוקא באטמן יותר עושה לי את זה חח

סופרמן קצת 50` מדי לטעמי

Nחמן

New member
../images/Emo245.gif

ואם אינני טועה, צפוי לך עוד איזה אירוע משמח החודש...

טוהרtoar

New member
עקרונית אני גם נגד הגדרות, אך רואה הפוך ממך..

אישית אני טיפוס אנטי-הגדרות לדעתי, פסיכולוגית ונפשית, ההסכמה מכללא להגדרות משפיעה כתיוג וסטראוטיפים ל"נבואות מגשימות" ולצימצום של אנשים לתוך גדרות ההגדרה. יש מספר מצומצם של הגדרות להם אני מוכן להסכים ובהם: "יהודי" ו-"מאמין". יחד עם זאת, אני דווקא מאוד מרוצה מההגדרה של "הומו"("הומוסקסואליות"), דווקא בגלל מה שכתבת, שזו הגדרה מצומצת לתחום המשיכה והתאווה המינית. מילים אחרות: זה שאני "הומו" זה פרט אחד בתוך אלפי ומאות אלפי שלל הפרטים והתכונות שמרכיבים את האישיות שלי, ו"כבודו במקומו מונח". קשה לי להבין את אלו שהופכים זאת ל"דרך חיים" מקימה עד שינה ומילדות עד זקנה ואסכולה שלמה. רוצה למצוא משהו שיתאר את מכלול האישיות שלך? אכן מומלץ לחפש מושגים ממקומות אחרים, שיכולים להכיל המוני דברים, חלקם אף ניגודים. ולגבי ה"אני רוצה להגיד לאנשים שאני הומו, אבל עוצר כי לא יודע איך אח"כ אני יסביר להם שאני גם נשוי וזה לא סותר, ושאני לא סוטה מין" כפי שכתבתנו, אתה ואני, זו הרי לא בעיה עם ההגדרה, אלא בעיה עם תפיסת ההגדרה והשפעה חברתית. תרגיש חופשי לומר לאותם אנשים, ואם ירימו גבה בגלל מה שכתבת, פתח לפניהם מילון והראה להם שבהגדרה של "הומוסקסואליות" אין אזכור לבחירה איך להקים זוגיות וגם לא למחלות נפש וסטיות, רק שאלה של תגובות גופניות. ...ואם זה לא יעזור קנה להם מתנה את "אבן-שושנה"
(סתאםם...)

leopold5

New member
וואו, מרגש מאוד לקרוא!

ירדן נאור היקר, התרגשתי מאוד לקרוא את דבריך. אתה צודק כל כך, ומתאר זאת כל כך יפה (אכן, המילה הומו היא הגשמה נוראית). אתה מתאר פה בעייה כללית של קריאה בשם והגדרה של העצמי שלנו, שכמו שאמרת הוא חסר גבולות ברורים (אני מרגיש משהו דומה למה שאתה מתאר גם בהגדרות כמו "דתי", או "ישראלי"), אבל אין ספק שלגבי "הומו" ההגדרה עושה לנו אפילו רדוקציה חמורה יותר, כאילו תוחמת אותנו בגבולות סגורים הרבה יותר ממה שיש בנו. תודה על התיאור היפה. עזרת לי להבין קצת גם מה אני מרגיש. נתנאל

konito

New member
הומו אחלה מילה

כל מי שיש לו בעיה עם המילה פשוט לא משלים עם מי שהוא. כל מילה אחרת תהיה אותו הדבר למי שיש בעיה עם להשלים עם מי שהוא. למה אם יקראו לנו בלוס (סתם המצאתי משהו) זה ישנה? אני הומו ואני בעל מקצוע ואני ישראלי ואני עוד המון דברים. אני הומו כי הנטיה המינית חלק כל כך בלתי נפרד מהחיים שלי. אבל אני לא אומו בעבודה ואני לא אומו במשפחה ואני לא אומו בשום מקום שם האינטראקציה היא לא על בסיס העדפה המינית שלי. אבל אם שואלים אותי אם אני נשוי אז אני אומר שאני אומו. מה הבעיה בדיוק? המילה הומו מבדילה אותנו מסטרייטים. זה אומר בסך הכל רק דבר אחד. שהנטיה שלי היא גברים. כן, זה מה שטוב לי. כן, אין לי כל בעיה שכולם ידעו את זה. ואגב, זאת המילה הכי ישראלית שיש. אני לא יודע איפה עוד קוראים להומוסקסואל, אומו :) (טוב, לא מכיר את כל העולם).

וכששואלים אותי אם אני נשוי אני אומר: כן, לגבר

גם עכשיו כשאני בארץ, עם תעודת נישואין אפשרית מקנדה

YardenNaor

New member
זה בדיוק הבעיה

המילה הזאת מתארת משהו מאוד אינטימי, משהו ששיך לחדר המיטות, ולכן במובן מסוים זה הופך אותה ל``גסה``. אני מאמין ביציאה מהארון אבל אני לא מעונין לומר לאנשים שאני הומו כמו שאינני מעונין להוריד את מכנסי בפניהם.

konito

New member
הומו אינה מילה גסה כלל ועיקר

הומו היא מילה המשקפת את הנטיה המינית של אדם. זה סך כל הרגשות שלנו. אל מי אנחנו נמשכים רגשית ומינית. הומו זה ההפך מסטרייט. האם סטרייט נחשבת מילה גסה? לא חושב. היא רק מבהירה שאדם זה נטיתו לנשים. גם לי היתה תקופה בה המילה הומו נתקעה לי בגרון ולא יכולתי לבטא אותה. אבל זה חלק מתהליך ההשלמה עם הזהות המינית. הומו ונטיה מינית זה הרבה יותר ממין. אבל בלי קשר לדיון כאן ראוי לציין כי מין או ערום אינם דברים גסים כלל ועיקר. החינוך שלנו הוא שהביאנו להסתכל עליהם בצורה כזאת.

"גיי" "עליז" "נעים" "מֵהחברֶ'ה" "כזה"

אילו מילים שנוסו בהצלחה בדרגות שונות כדי לתאר אותנו. "הומו" הייתה קללה עד לפני כחמש שנים, ואז אימצנו את המילה, אולי כדי להוציא ממנה את עוקצה. אתה רוצה להמציא לנו מילה חדשה? קדימה! בשמחה!

YardenNaor

New member
אני תוהה...

אם היהדות מתיחסת רק למשכב זכר ולא למשיכה הומוסקסואלית בגלל שיש משהו מלאכותי בפירוק הזה של האנושות לפי נטייה מינית... כולנו בני אדם, יצורים רוחניים בגלמי חומר, וזה תפל ולא משנה למה אתה נמשך. אנחנו בניו של אלוקים והוא אוהב אותנו, ואנו ומחוייבים (להשתדל כמה שיותר ) להשמע להוראותיו, אבל צריך לצאת מהארון.. טוב, כנראה שהמילה הזו צריכה לקבל נופך חדש אולי אני באמת עדין לא שלם עם עצמי ולכן זה נתקע לי , כמו שאמר konito .

avitano

New member
הומו - בארץ ובעולם

אני מניח שהמילה הומו הפכה לקללה בארץ קצת יותר ממה שהיא בשאר העולם ישנן מדינות רבות שלא תמצא את המקומיים מקללים מישהו ב "Gay" אולי מידי פעם, וגם זה במקומות מסויימים ישנן תרבויות שאפילו מכבדות את זה ואוהבות את זה ואפילו במדינה כמו תאילנד שהיא עדיין לא המדינה עם החופש והדמוקרטיה הומוסקסואליות היא דבר מכובד ולגטימי ולא תראה אנשים צוחקים עליך ולא תראה אנשים מסובבים מבט כשתלך עם מישהו יד ביד ברחוב ודווקא שם בתאילנד יצא לי לראות 2 ישראלים תוהים ותמהים "מה הם הומואים??" כשהם ראו 2 גברים הולכים יד ביד... אולי אם למילה הזו היה ייחוס אחר - לא היה לנו כל כך קשה לבטא אותה כי להגיד "אני הומו" או "אני גיי" מבחינתי זה 2 דברים שונים את הראשון יהיה לי הרבה יותר קשה להגיד מאשר את השני...

למעלה