אוייי הקינאה....

מירי,

New member
אוייי הקינאה....../images/Emo5.gif

בין דוד ובן 2.2 , נוסף לכך הם גם חברים נהדרים! בן נהנה מהמון זמן לבד איתו כאשר דוד בחוג או אצל חברים , מה גם שבן מאופיו זקוק להרבה יותר ´צומי´. אלא מה , עכשיו כשדוד נכנס לכיתה א , ונוצרו קצת בעיות , אנחנו מקדישים לדודו יותר זמן איתו ופה מתחיל הסקנדל - בן רוצה להיות איתנו לגעת בדברים של דודו להעסיק אותי.... בזמן שאנחנו עם דודו הוא צריך שקט וההפרעות של בן לא ממש עוזרות, אבל בן גם לא מוכן שההורה השני יישב איתו מה שמגיע לכך שהוא נעלב עד בכי (לא בעיה גדולה אצל בן..)ואני מחפשת רעיונות... ניסיתי להושיב את בן בחדר לידנו שישחק אבל הוא מתעקש על תשומת הלב של ההורה שעסוק עם דוד (אני אפילו לא מתארת כאן מה קורה כשרק אני בבית...), הוא מוכן אפילו לוותר על סיפור (נדיר אצל בן!) ורק לא לאפשר מצב שאחד מאיתנו יושב רק עם דוד! ואני יודעת שנכון שאני חושבת שהוא מקבל המון תשומת לב פרטית , אלא שזה לא רלוונטי למה שהוא מרגיש! ואני לא רוצה שהוא ייקנא... אבל גם לדודו מגיע -לא?

חני ב

New member
ודאי שכן

ועוד יותר מזה, דודו חייב שקט כאשר הוא לומד. אז אם אתם שניכם בבית, ואחד ממכם עם דודו, תדאגו שהשני יוצא אפילו החוצה עם בן, לסבתא, לחבר, לא משנה לאן אבל לא לוותר לו. כאשר אני עוזרת לגל עם השעורים, גם אצלי מתרחשת אותה תופעה, שרומי רוצה גם להיות בחדר. אז לפעמים גל מרשה לה. אז הכל טוב. אם לא, אני מחכה שהיא תהיה אצל חבר ואז אני יושבת איתו. למזלי זה קורה הרבה, כך שגל לא נפגע.

מירי,

New member
../images/Emo6.gif דוד מרשה - אבל זה בלתי אפשרי...

כי אז הוא לא לומד (בטח... בגלל זה הוא מרשה)
סבתא? הוא רץ אליה אם הוא רק יודע שדודו מכין איתה שיעורים.... חברים? יש חברים חוץ מדוד? אוף! אני לא מוותרת לו! אבל אני רוצה שהוא ירגיש טוב- זה לא נעים כשמגרשים אותך מהחדר...

חני ב

New member
ומה אם לפתות אותו

לשבת מול הטלויזיה באותו הזמן? תראי מירי, אין לך כ"כ בררה. הוא צריך להבין שכאשר דודו לומד, הוא לא מפריע לו, והוא נמצא בחדר אחר. ואולי כן כדאי להתחיל לפתח קשרים חברתיים עם ילדים אחרים.

נעה גל

New member
ומה עם לתת לו גם שיעורים - שישב

לידכם, וירגיש חשוב וגדול? בהנחה שמדובר על בעיה רק בזמן הכנת שיעורים.

חוה 1

New member
אצלנו שיעורים תמיד בפינת האוכל

ובסלון. אם ליאור צריכה עזרה אף פעם לא הסתגרתי איתה בחדר שלה. אני בטוחה שאם הייתי נכנסת לחדר שלה וסוגרת את הדלת גם אלון היה מתחיל להציק.

לאה_מ

New member
אצלנו מה שעבד הכי טוב היה

לתת לשירה לשבת לידינו עם דפים וצבעים ודבק ומגזינים לגזירה וחוברות עבודה, ושתעבוד גם. אני השתדלתי להיות עם היד על הדופק גם לגבי מה שהיא עושה, ולהעיר מדי פעם הערות שנוגעות לעבודה שלה (אני רואה שבחרת להדביק וגם לצבוע; את מתקדמת נהדר בחוברת הזו וכו´). זה בדרך כלל היה מספק את שירה, ושווה את מחיר ההפרעה לעומר. אבל אצלי אין הרבה שעות שגם שי וגם אני נמצאים בבית, כך שלא היתה אופציה שאחד מאיתנו יבלה לחוד עם שירה (שזו נראית לי האפשרות המועדפת).

מירי,

New member
המון תודה לכולם!!

האמת? ניסיתי את כל הרעיונות, ניסיתי שבן יישב לידנו ואפילו ממש ליד דוד) אבל אני צריכה להיות עסוקה רק איתו (עם בן), הכנת שיעורים בפינת האוכל או כל הפרעה מסוג אחר (כולל ובעיקר אלה של בן) , היא בשלב זה עדיין בעיתית עם דוד - דוד לא מצליח להתרכז כלומר כל הפרעה "הכי קטנה" מסיטה אותו, וזה ששנינו בבית לא ממש עוזר כי ההורה שלא עם דודו ממש גורר משם את בן (הבכי שלו מראה כמה הוא מתוסכל מזה...), היא פשוט נותנת את האופציה לעשות את זה (כלומר לגרור אותו).

למעלה