אויגורים

mingbai

New member
אויגורים

בתור מישהי שלא למדה מזרח אסיה באונ', אשמח לדעת עוד קצת פרטים על המיעוט האויגורי ( שאתם מציינים את שמו בפורום מפעם לפעם כעוד מיעוט מדוכא שהמשטר הסיני עושה לו עוול). לא ממש מצאתי חומר מעמיק באינטרנט עד כה, אבל אולי אני פשוט לא מאייתת את זה נכון? אם למישהו פה יש מידע או קישור אז אני אשמח תודה דרך אגב, עד שהגעתי לסין נהגתי לומר שאני בחיים לא אדרוך שם בגלל מה שהם עושים בטיבט (כמו שאולי רבים חושבים כך על הארץ), ובכן, הגעתי לסין איכשהו (סיפור ארוך) ונשארתי לגור שם כמה חודשים (מחוץ למסלול המתוייר). הלקח היחידי שלמדתי מזה היה שאף פעם אין לשפוט מה קורה במדינה עד שלא נמצאים שם (וגם אז לא בטוח שמבינים) ולא תמיד אפשר להאשים אוכלוסיה שלמה על מה שמשטר רע מחולל (רע, לא מרושע)- זה בנוגע לשירשורים למטה על הגל האנטי סיני שאופף אותנו לאחרונה.

guanyin

New member
לגמרי מסכימה!

אחת מהסיבות שלפעמים אני נשמעת לא כ"כ אנטי-סינית כמו שהיה מתבקש ממני לאור כל מני נסיבות זה שהבנתי, שכמו שאנשים שמעולם לא היו בסיטואציות שאוטובוסים וקניונים מתפוצצים להם חדשות לבקרים, מוצאים את עצמם מבקרים את ישראל כאילו שהיא הרוע המוחלט בעולם, ככה זאת תהיה בורות וגזענות מצידי לבקר את כל הסינים על עוול שנעשה מצד הממשל והצבא לעם אחר, וביחוד כשמדובר על סכסוכים שנמשכים מאות שנים בין שני העמים, ולא כמה עשרות שנים כמו שכל מחבקי הטיבטים מציגים. ובכלל, שמתי לב, ובטח גם את, שהסיני הממוצע מהרחוב בכלל לא מודע למה שנעשה בטיבט, ומבחינתו הצבא הסיני שיחרר את טיבט, וסידר להם מים, חשמל ושרותי בריאות ורפואה כשלהם. (שאגב - זה במידה מסויימת מאד נכון) לגבי האויגורים, אין לי יותר מדי מושג, אבל גם איתם ברור לי שמדובר בנושא מאד מורכב.

yaelisam

New member
נו ואני לא הבנתי מה את מסכימה איתי../images/Emo3.gif

בסה"כ שמתי שם לינק...

mingbai

New member
ובאופן כללי

שמתי לב שלא רק שהסינים לעיתים קרובות לא מודעים למה שהולך סביבם (פוליטית, מדינית, כלכלית וכו'), שזו אולי תולדה של משטר קומוניסטי שמחנך אותם לא לשאול יותר מדי שאלות, אלא גם שזוועות העבר הוטמעו במידה רבה היות והם לא ששים לדבר על המשטר, על מאו ועל נושאים "בעייתים" בכלל- המבוגרים , כמובן, נזהרים הרבה יותר. אולי בערים הגדולות זה קצת שונה, אבל באזורים שאני הייתי בהם (GUIZHOU בעיקר) נמנעים בכל צורה מלדבר על הנושא.

mingbai

New member
אני????

רק עכשיו למדתי על קיומם. אבל אם צריך לשחרר מישהו אז דברו איתי.. אני כאן.

GnomeBubble

New member
לא את, נועה ../images/Emo6.gif

אבל אם את מוכנה לעזור לשחרר גם את האויגורים אז תצטרפי אלינו לארגון! אנחנו נפגשים כל יום שישי על דרך המשי. חוץ מזה, יש עוד הרבה מיעוטים לשחרר. הזמן מועט והמלאכה מרובה

mingbai

New member
אה,

נלחצתי. נלחצתי שאני משחררת ידועה ולא הודיעו לי.. בכל מקרה, איפה חותמים?

guanyin

New member
גוויז'ו? ../images/Emo99.gif

פרטי, תארי והסבירי! אחד מהמחוזות האהובים עלי ביותר (מהבחינה הטיולית) בכל סין. מה את עושה שם בדיוק? ע"פ הלונלי, גם בגוויאנג יש אויגורים. גנום - הרגת אותי!!!

mingbai

New member
גוויז'ו!

גרנו שם שלושה חודשים, שכרנו דירה הורסת, למדנו לבד סינית וקצת עם מורה פרטי. גרנו בעיר שנקראת קיילי ומכיוון שעל מנת ללמוד באוניברסיטה שם היה עלינו לגור במעונות- וויתרנו ולמדנו סינית לבד ועם קצת עזרה. קיילי עיר הזויה עם מעט מאוד זרים אז הרגשנו ממש אטרקציה (בעל כורחנו). היה תענוג. עכשיו בארץ. סמסטר הבא חזרה בסין באוניברסיטה, כנראה קונמינג אלא אם כן למישהו יש המלצות אחרות (לא בייג'ינג או שנחאי). ממליצה מאוד לטייל בכפרי המיעוטים באזור גוויז'ו. אפילו הגענו לכמה מרוחקים למדי שרגל מערבית לא דרכה שם (לפי דברי התושבים שם, בכל אופן). היינו בכפרים של שבט המיאו והדונג, מארחים מקסימים, שלא "התקלקלו" עדיין ולא מחפשים רק אחר הכסף של הזרים.. תענוג.

guanyin

New member
איזור מקסים!

ואם תגידי משהו על zhenyuan אני אתחיל לבכות מרב געגועים!
בהצלחה בהמשך דרככם.

mingbai

New member
../images/Emo24.gifתודה!

ניסיתי לצרף תמונה להקל על הגעגועים, אבל סביר להניח שלא הצלחתי (נראה לי שהקובץ גדול מדי). בכל מקרה אם תרצי אשמח לשלוח לך למייל, או שהכי טוב- פשוט תחזרי לביקור..

GnomeBubble

New member
אוי קאילי!

עיר ממש חמודה, עד כמה שעיר סינית יכולה להיות חמודה.
אבל האיזור עצמו ממש מקסים כמו שנועה אמרה. לא הספקתי להיות שם יותר משבוע, ככה שקשה לי ממש להתגעגע, אבל אם תגידי Zhengchong... גם הכפרים מסביב לעיר בדרך (Rongjiang) מאוד יפים. אני ממש מצטער שלא יכולתי לבלות שם יותר זמן. מאיפה התמונה דרך אגב?

למעלה