אוטיזם

tammyhanan

New member
אוטיזם

שלום, סיימתי זה עתה את לימודי הריפוי בעיסוק. מוצעת לי עבודה בבית ספר לאוטיסטים. בבית הספר מרפאה בעיסוק אחת בלבד, ונאמר לי שלא יהיה זמן לתצפיות וללמידה ממנה בנוסף, ככל הנראה לא תהיה הדרכה. אשמח לעצות.... מידע על אוטיזם....גישות טיפול, מקורות ספרותיים מתאימים ועוד. בנוסף, האם מישהו שמדריך בנושא באופן פרטי? תודה, תמי.

tmaz

New member
הדרכה במקום העבודה

תמי יקרה, בתור בוגרת טרייה את חייבת לדאוג לכך שתקבלי הדרכה טובה ממקום העבודה שלך, כי קשה לי לתאר איך בכלל אפשר להתחיל לעבוד במקצוע כזה בלי ללמוד ישירות ממרפאות מנוסות ואנשי צוות אחרים. האפ לא תהיה לך שום אפשרות להיעזר במרפאה השניה שעובדת שם? האם אין לכן זמן לאיזושהי ישיבת צוות? זה נשמע מאוד לא משביע רצון. עוד דבר שחשוב להסתכל עליו זה עבודת צוות: האם יש פגישות צוות של הצוות רב מקצועי? באיזו תדירות? עד כמה יש שאיפה לשיתוף פעולה בין הדיסציפלינות השונות? (בפועל זה לא תמיד הולך, אבל הכוונה הכללית חשובה). כי אם יש עבודת צוות טובה של המורות, זה יכול לפצות במידת מה על חסר בהדרכה של מרפאה בעיסוק. חוץ מזה, האם מקום העבודה יאפשר לך לצאת לימי השתלמות? האם הם ישלמו לך עליהם כעל יום עבודה, או ישתתפו בחלק מהעלות? אם מקום העבודה לא מספק לך הזדמנויות ותמיכה ללמידה מקצועית, אז קודם כל תרימי להם גבות עד השמים, בבחינת "מה, זה לא אלמנטרי???" (בישראל לא, אבל זה כן אמור להיות כך, והם צריכים לקבל ממך פידבק שזה התפקיד שלהם), ואחר כך תתחפפי משם. לחילופין, את בהחלט יכולה להתעקש על כך שהם כן יפנו לך ולמרפאה השניה זמן להדרכה וללמידה מקצועית, את גם יכולה מדי פעם להקדיש זמן להתייעצות עם אנשים צוות אחרים, על חשבון טיפול עם הילד, אם אין ברירה. השנים הראשונות למקצוע הן חשובות ויקרות, בהן את מעצבת את הנורמות המקצועיות שלך. עדיף לך לעבוד במקום שיספק לך דוגמה טובה ללמוד ממנה. נכון שאפשר "לשרוד" בתפקידים ראשונים נטולי הדרכה, אבל לשרוד זה לא מספיק. ולא כך הדברים צריכים להיעשות. אני בחרתי את מקומות העבודה שלי בשנתיים הראשונות אך ורק לפי הפרמטר של הדרכה ועבודת צוות. כל השאר יכול לחכות, כולל נטייה לתת-תחום מסוים או לאוכלוסיה מסוימת. נכון שאפשר לקחת הדרכה פרטית, אבל בעיני זה לא שווה ערך להדרכה שבאה אינטגרלית מתוך המוסד, ואי אפשר להסתפק בה. צריך הדרכה מצד מרפאה שמכירה את הילדים שאת עובדת אתם ויכולה לראות אותם בעיניה, ואף יכולה בעת הצורך לצפות בטיפול שלך או להעביר יחד אתך טיפול, ולא צריכה להסתמך עאל התיאורים שלך. אפשר לקחת הדרכה פרטית כהשלמה, כבונוס. בהצלחה!

אמאפלוס

New member
מצטרפת להמלצה לדבר עם המרפאה השנייה

קודם כל - להתחיל לעבוד, אחר כך, להתחיל ליזום פגישות על פי נושאים שעולים, לבקש הדרכה בתחום ספציפי. אחרי שתתחילי לעבוד תוכלי למקד את הקושי שלך- האם הקושי בתכנון הטיפול המתאים, באבחון, בההשתלטות על בעיית משמעת. אל תפחדי, תתחילי, ובד בבד תחפשי השלמות. אם העבודה בבית ספר, מטעם משרד החינוך, יש מדריכות שעוזרות וישמחו ללמד ולהעשיר.כדאי לפנות למת"י במקום.

tmaz

New member
לא צריך לפחד

אבל כן כדאי להיזהר מגישת "יהיה בסדר". כי לעבוד בשנה הראשונה בלי הדרכה זה לא בסדר. לא רק שלא רוכשים כך ניסיון טוב - גם עלולים לרכוש הרגלי עבודה מוטעים, וחבל. וכן כדאי, כמו שאמרת, ליזום את תהליך ההתמקצעות עם מרפאות מנוסות יותר. הרעיון לפנות למת"י נשמע לי נהדר.

AYoYa

New member
המלצה על ספרים

ילדים עם צרכים מיוחדים - של גרינשפן ווידר (גישה מרכזית בטיפול באוטיזם) הכושר לקשר (אוסף מאמרים) הספר הראשון מצויין. חשוב למצוא הדרכה, אבל אל תפחדי מלקפוץ למים ולהתנסות...אין כמו הנסיון והדברים שלומדים לבד. באוטיזם (ובחיים בכלל), כל ילד כ"כ שונה ממשנהו ויש צורך ללמוד כל ילד בנפרד ולהתאים את עצמך אליו בטיפול כך שאין מרשמים מדוייקים. בהצלחה.

למעלה