אוטיזם ו- ADHD

תן תן 4

New member
אוטיזם ו- ADHD

היי
אני רוצה לשתך אתכם בחוויה שעברתי היום:
הייתי עם בני בן 4.5 במעקב בהתפתחות הילד , הכל היה בסדר הוא שיתף
פעולה יפה והפסיכיאטרית התרשמה מאיך שהוא התחיל לדבר ולהבין יותר .
אבל אמרה כי היא מתרשמת שמעבר לאוטיזם ישנה בעיה של ADHA -
היא התרשמה מכך עפ"י המפגש ועפ"י דוח גננת שבו היא מציינת שקשה לו להתמקד המשימות
והוא תזזיתי ולפיכך המליצה לקחת רטלין -אמרה כי היא רק ממליצה ושנחשוב על כך
כי במידה ונהיה מוכנים שהוא ייקח זה יעזור לו להתקדם.
למען האמת זה מאוד הלחיץ אותי העניין של הרטלין אני ממש אנטי תרופות ( מפחדת מההשפעות ומהקושי בהפסקה במידת הצורך )
חוץ מזה שאני לא רואה ככה את הבן שלי הוא בסך הכל ילד רגוע ושקט יודע להעסיק את עצמו .
יש לו מצבים שהוא עבור מהר ממשחק למשחק אך אם יש משחק שיעניין אותו אז הוא יסיים אותו במלואו
מה שאומר כי יש מצב שהוא יושב לפעילות של כ 10 דק' או יותר רצוף .
מה דעתכם ?
האם הייתם נותנים רטלין כשההרגשה הפנימית שלכם היא שהוא לא באמת צריך
או שהייתם מקשיבים לאיש מקצוע?
האם יש מישהו שיכול לשתף אותי בחוויה דומה שעבר ?
למען האמת אני דיי בלחץ ומחשבות מהבוקר
תודה מראש

dina199

New member
אם לדעתך לא צריך , אין שום סיבה

לתת ריטלין מתחת לגיל 6 .
וגם אחרי גיל 6 כדאי להשקיע מחשבה.
הילד סך הכל בן ארבע וחצי . לאן בדיוק הרופאה חושבת שריטלין יקדם אותו ?

אילו משימות למשל הוא לא מתמקד בהן?

נראה לי שכמו שדינה אמרה, חשוב לבדוק מה המטרה פה, והאם נראה לך ש: א. המטרה חשובה מספיק כדי להצריך טיפול. ב. לא נראה שיש טיפול אחר פרט לריטלין שיכול להשיג את המטרה.
במקרה הזה - מה הן היו רוצות שהוא יעשה שהוא לא עושה היום, ושריטלין אמור לעזור לו לעשות.

dina199

New member
שאלת תם - למה ילד בן ארבע וחצי

צריך 'להתמקד במשימות' ?
יצפאן למשל מתפרנס מזה שהוא תזזיתי

זה בערך מה שאני מנסה להבין -

למה הכוונה ב"התמקדות במשימות" - החשד שלי הוא שבאמת הוא לא צריך, אבל אני לא יודעת במה בדיוק מדובר.

טסרקט

New member
אולי זה כדי להכין אותו לבית הספר

שיהיה לו זמן להתרגל לעמוד במשימות?

dina199

New member
אם צריך ריטלין, אפשר לחכות איתו

לגיל 6. הרי הילד לא צריך להתכונן לריטלין במשך שנה וחצי-שנתיים

טסרקט

New member
אולי רוצים שיהיו לו כמה שיותר שנים להתרגל?

הרי כמה שיותר מוקדם נותנים את תרופה, ככה אפשר להצליח למצוא את המינון המדוייק או את התרופה המתאימה עד שמגיעים לגיל בית ספר, ואז הילד כבר יהיה עם המינון הנכון כשיהיה צריך [כאן היה אמור להופיע אייקון ציניות כי זה לא שאני חושבת שככה צריך להיות, אני למשל לא הייתי מוכנה לתת תרופה כזאת ועוד בגיל כל כך צעיר, לדעתי זה מזיק ומוגזם לגמרי, אני רק מנסה לחשוב מה ההיגיון של הפסיכיאטרית]

dina199

New member
מובן שזה היה ציני (גם בלי אייקון
).

אין טעם לחפ הגיון.
יש משוואה : ילד זז יותר מדי (אפילו בגיל 4 כשהגיוני שהוא יזוז) = צריך לתת תרופה שיפסיק לזוז ויהיה 'פנוי ללמידה' (לא נראה לי שהוא ילמד פיסיקה או מתמטיקה 5 יחידת בגיל 4
)

היא רק דואגת לפרנסתה

היום יקבל תרופה ללא צורך וכשיגדל יטופל אצלה לתקן הטעות.
כמובן שיהיה שם חדש לתסמונת.
|ציני|
וברצינות. זה עדיין גיל צעיר, הכול פתוח. למה להלחיץ ? כסת"ח. הורים לא משתפים פעולה.
אני הייתי ממתין.

טסרקט

New member
אני לא הייתי נותנת בגיל כזה

מצד שני עוד לא הייתי במצב כזה שאמרו לנו לתת. לדעתי צריך לשקול את היתרונות מול החסרונות, אני הייתי חוששת לתת תרופה כזאת בגיל כל כך צעיר וכאשר מדובר בילד סה"כ רגוע רוב הזמן. וגם אם הוא לא רגוע, אני לא יודעת אם להיות תזזיתי ולא להתמקד במשימות של גננת זה בהכרח בעיה, כשמדובר בגיל 4 או חמש.

SMADAR55

New member
הבן שלי PDD ו- ADHD.

כשהיה משולב בגן חובה (רגיל) הופעל עלי לחץ כבד מצד הגננת לתת לו ריטלין. בכל פעם שהטלפון היה מצלצל בשעה 21:30 הייתי יודעת שזו שיחת טלפון מהגננת והיו הרבה שיחות כאלו........ טענתה הייתה שהילד תזזיתי, מתקשה לשבת בריכוז, מרים רגליים וזז במקום, היפראקטיבי
בשלב מסוים הקשבתי לגננת והלכתי לנוירולוגית ילדים של מרפאת התפתחות הילד שבה הוא במעקב. הגננת נתבקשה למלא שאלון מקיף ואני נתבקשתי למלא שאלון הורה. הנוירולוגית שוחחה איתי ולא הסתפקה בתשובותי ובשאלונים. היא התקשרה לגננת בנוכחותי (ובהסכמתי) ושוחחה איתה ישירות, תיחקרה אותה לגבי תפקודו של הילד בגן . בסופו של דבר הגננת אמרה שלמרות התנועתיות הרבות וההיפראקטיביות הילד מתפקד בגן וקולט את החומרים המועברים בזמן הריכוז. הנוירולוגית הסבירה לה שלפיכך אין הצדקה להתחיל עם ריטלין בגיל כה צעיר. היא יעצה לה להתייעץ עם המרפאה בעיסוק שמלווה את הילד לגבי פתרונות שיקלו על הילד בזמן מפגשים (לחיצה על כדור, כרית מיוחדת, לא זוכרת בדיוק) , לדאוג שלפני מפגש הילד יצא החוצה להתאוורר ולהוציא אנרגיה וכדומה. הנוירולוגית הסבירה לי שלפני גיל 6 היא צריכה אישור של רופא מחוזי בשביל לתת ריטלין ויעצה שאחזור אליה שוב כשהילד יהיה בכתה א.

בכתה א' הקשיים עלו. הילד התקשה לשבת במקום והסייעת הייתה מידי פעם יוצאת איתו ל- 5 דקות התאווררות בחוץ. בערך באמצע כתה א' הוא מאוד התקשה במעברים מזמן הפסקה חזרה לכתה . הקשיים התגברו , התחילו קשיים לימודיים וקושי בלימוד הקריאה והכתיבה שייחסו לקשיי הקשב והריכוז. לקראת סוף כתה א' כשהילד היה בן 7 חזרתי לנוירולוגית והילד התחיל לקחת ריטלין. היה שינוי מיידי לטובה ומאז לוקח באופן קבוע ריטלין (שינינו רק את הסוג והמינון). כשהוא תחת השפעת ריטלין הוא מרוכז, יושב , לומד וגם רגוע יותר.
במקרה שלכם, לא מבינה מדוע ילד בן 4.5 צריך ריטלין, גם אם יש לו בעיות קשב וריכוז. כל עוד הילד במסגרת של גן לא חושבת שרצוי להתחיל עם התרופה.

purple17

New member
הילד שלי היה צריך ריטלין בגיל 4.5

בגלל בעיות טכניות התחלנו לבסוף רק בגיל 5, ולכן עד גיל 5 הוא חווה המון חוויות שליליות מיותרות.
מאז הריטלין התפקוד שלו השתפר בכל המישורים, ואני מברכת כל יום על קיום התרופה.

TikvaBonneh

New member
אני מכה על חטא שנתתי ריטאלין

אצל ילדים עם אוטיזם יש אחוז גדול יחסית לאוכלוסיה הכללית של תופעות לואי לריטאלין: התקפי זעם, טיקים, חרדות, דיכאון. בקיצור - עדיף כבר שלא יהיה מרוכז.
כמובן שיש גם ילדים שזה לא מזיק להם.
אי אפשר לדעת מראש.
אפשר לתת מאוד בזהירות לתקופה קצרה ולעקוב מקרוב אחרי ההשפעה.

רק דבר חשוב:

ריטלין לא ממכר ולכן יש כאלה שלוקחים לא כל יום, אלא למשל לפני מבחן חשוב בלבד או ביום שחשוב להם להיות מרוכזים.

לעצם העניין, אם הילד שלך שמח וקולט את החומר - אין צורך בתרופות לדעתי.

ריטלין חשוב לדעתי כשילד צובר פערים והוא מתוסכל כי הוא מרגיש שהוא יכול אבל לא מצליח.
הריטלין נותן לגוף חומר שאמור להיות שם וחסר, ולכן אני לא רואה בו בעייה.
עם זאת, כמובן שהוא תרופה ולא נותנים סתם.
אם הילד שמח וטוב לו - אז לדעתי אין שום צורך בגיל כזה.

לא בטוח שכל איש מקצוע שהייתם מתייעצים אתו היה אומר לכם את אותו הדבר.
יש דברים שהם לא מוחלטים, כמו שאלה אם לתת או לא לתת ריטלין.
ובכלל, כיום יש המון דברים כאלה, ומאוד תלוי את מי תשאלי ומה האג'נדה שלו ומה הוא מרוויח מזה.
אני בעד לכבד מומחים, אבל כבדהו וחשדהו.
יש כאלה שהם בעד תרופות בכל מצב ויש כאלה שנגד בכל מצב וכל מה שבאמצע.
תשאלי את עצמך אם לדעתך הילד צריך או לא.

לריטלין יש יתרונות ובתי נוטלת ריטלין ורוצה בו מאוד (אני לא מכריחה וכל יום שואלת אם רוצה).
זה עושה לה טוב מאוד ועוזר לה להתרכז, אבל היא גדולה ויודעת להגיד מה טוב לה ומה לא.
אם לא רואים צורך, אז בשביל מה להכניס תרופה לגוף?
גם אני לא מתלהבת מתרופות למשל ולא נותנת כמעט אקמול, לדוגמה.
אבל מצד שני, אם צריך ואני מרגישה שזה עוזר, אז אני נותנת.

רופא הוא לא אלוהים ובכלל למי בעולם תקשיבי

אם לא למי שמכיר את הילד הכי טוב בעולם, קרי את.
גילוי נאות,לנו יש ניסיון מוצלח למדי עם תרופות קשב.
לא בגיל ארבע וחצי!!!!!!
זה די קיצוני.
יש גם תרופות קשב מסוג אחר לגמרי שאינן סטימולנטים כמו סטטרה.
וגם אדרל שיש לו פחות תופעות לוואי מריטלין.
אם המצב לא קיצוני, לא הייתי רצה בגיל זה לתרופות.
במילא אין תרופות קסם אלא צריך לנסות ולראות את המאזן בין תועלת לתופעות לוואי.
ריטלין למשל ידוע כמגביר חרדות ויש ממנו ריבאונד נוראי.
בקיצור, טוב שיש אופציה למגוון תרופות (שלא היתה אופציה) אבל לא לשכוח לשניה שזה לא סוכריות וגם סוכריות מזיקות

dina199

New member
לילד בו 4 וחצי אין מבחנים

מה שגננת רוצה ממנו זה ש'יתרכז במשימה'.
ואם דברים כאלה לא מפריעים להורים , אז נראה לי שאין כאן לחץ מיוחד לקבל אישור מיוחד לגיל כל כך צעיר.

אנחנו סירבנו בגיל 4.5

והתחלנו רק קצת לפני כיתה א'
כיום אדרל יותר מומלץ ומאושר לילדים לפני גיל 6 מה שרטלין לא מאושר וצריך אישור מיוחד ולא סתם .
לרטלין יש הרבה תופעות לוואי וככל שהילד יותר קטן יש יותר תופעות לוואי = אח"כ כשיגיע לבי"ס שם כן יהיה צורך בתרופה לקשב וריכוז ההורים כבר יפחדו לתת בשל תופעות הלוואי שהיו בגן .

כיום אנחנו נותנים לבן אדרל שיש לו הרבה פחות תופעות לוואי .

מה שעשינו בגיל הגן : תיספנו באומגה 3 (עד היום גיל 12.5 ) , הוצאנו חומרי טעם וצבע מלאכותיים מהבית , הפסקנו לקנות חטיפים - רק לטיולים . החלפנו את כל הסירים , תבניות מאלומניום לנירוסטה וברזל .
סתימות בפה ללא אמלגם .
טיפולי ריפוי בעיסוק , כל מה שיכולנו עשינו בשביל לא להתחיל לתת רטלין בגיל צעיר .
זה עבד .

למעלה