אוטיזם ואפילפסיה

ענתנוי

New member
אוטיזם ואפילפסיה

אני עונה בהודעה חדשה כי אני צריכה שפה חדשה (או בעצם, ישנה).

בשפה של הרפואה הסינית העתיקה מחלה זה חוסר איזון בין יין (חומר, גוף) ליאנג (רוח, נפש).
אוטיזם זה חוסר איזון בין האוטיסט לחברה שנובע ממחלה של החברה.
בשפה, בתרבות, במנהגים ובסביבת החיים שלנו יש יותר מדי יין (חומריות) ופחות מדי יאנג (רוחניות).
כולנו סובלים מהמחלה הזו, אבל אנשים שהם יותר יאנגיים (רוחניים) מטבעם ביחס לכלל האוכלוסייה סובלים יותר.

אפילפסיה יכולה להיות אורגנית (מחלה של המוח, הגוף) או תפקודית (בעיה של עיבוד מידע, עומס יתר עצבי, הצפה).
אפילפסיה על רקע של אוטיזם היא תפקודית ונובעת מחוסר התאמה בין האוטיסט לסביבה.
הגברת היין בסביבה יכולה להוביל להתקפי אפילפסיה או להחמרה שלהם, והגברת היאנג בסביבה יכולה למנוע את ההתקפים או להחליש אותם.

רוב שיטות הטיפול באוטיזם מבוססות על הגברת היין ומחריפות את הבעיה:
1. טיפול של חומר בבעיה של רגש - כמו תרופות פסיכיאטריות כמענה למצוקה נפשית.
2. טיפול אובייקטיבי בבעיה סובייקטיבית - כמו גישה התנהגותית לבעיה של שוני בעיבוד מידע ובהבנת הסביבה.
3. התמקדות בצורת התקשורת במקום במשמעותה - "טיפול" בסגנון הדיבור, בניסוח, בשפת הגוף (כמו קשר עין) במקום בתכנים, במידע עצמו, בכוונה של השימוש במידע.
4. גישה פרטנית לבעיה סביבתית - טיפול באוטיסט שסובל מהפרעה סביבתית במקום בסביבה שיוצרת את ההפרעה.....

וחיסונים לא קשורים במישרין לאוטיזם, כי חיסון זה אלמנט של חומר (יין) ואוטיזם זו בעיה של רוח (יאנג).....

AutismTimesTwo

New member
תגובה קצרה

שלום ענת.
בהקשר של סעיף 4, לא תמיד ניתן לטפל בהפרעה שקוראים לה סביבה. זו הסיבה שלעתים רואים משפחות לאוטיסטים עוברות לסביבה כפרית ושקט או לחילופין מעבר לאלטרנטיבות טיפוליות, כלומר, התאמת האינדיבידואל לסביבה ולא להיפך. אגב, נטייתו טבעית של הנ"ט, במקרה של קושי, היא קודם כל לבדוק האם האינדיבידואל יכול להתאים את עצמו לסביבה. ככה אנחנו.

לגבי הסיומת של דברייך, אני נאלץ שלא להסכים, ידועים מקרים רבים ומתועדים רפואית, של אוטיסטים שלאחר טיפולים פשוטים (גם אם לא קלים), כמו דיאטה נטולת גלוטן וקזאין, תא לחץ או לאחר ניקוי מתכות, עברו לתפקוד רגיל או כמעט רגיל (אחד הטיפולים הללו הוא טיפול בתולעי מעיים שאני מנסה כרגע עם ילדי). במקרים האלו - אוטיזם והסימפטומים המקיפים אותו הם בעיה ברורה של חומר ולא של רוח. אני לא אומר שאין מקרים אחרים, אני פשוט לא יודע לדבר על נושא הרוח.

שבוע טוב.

arana1

New member
חיסונים ואוטיזם

מערכת החיסון היא הביטוי הכי חומרי של הזהות,כי זה המנגנון שאחראי לקונקרטיזציה של האני דרך מימוש פרטני ומערכתי של זיהוי ההבדל בין הזר לבין האני,
בין האני לבין האחר
זו המערכת שמבצעת הלכה למעשה את ההפרדה בין הפרטי והאישי והיחודי לבין כל מה שאינו כזה
ומההיבט הזה אפשר לראות בה גם סוג של שער וגשר וממשק בין הגוף לנשמה
אוטיסטים מאופיינים גם כמי שמאוד רגישים וערים לחיבורים האלה הרבה יותר מהממוצע באוכלוסייה (לפחות זה המצב כיום ,ובעבר)
ולכן צריך לנהוג משנה זהירות בכל התערבות במערכת הזו אצל אוטיסטים
אני מאוד מאמין לעדויות ההורים במקרה זה וסבור שצריך לקחת אותם ברצינות
גם אם טרם מערך מחקר ממצה בעניין(בלווא הכי המערכות האלה נמצאות הרבה מעבר ליכולת ההבנה של המדע כיום )

למעלה