אוטיזם בגיל השלישי

schlomitsmile

Member
מנהל
אוטיזם בגיל השלישי
יש מקומות בעולם, בהם יש כבר הכרה בעובדה שאוטיזם אינו "מחלת ילדות".
אינו מחלה, ואינו עניין של ילדים בלבד.
יש גם א"סים בגיל העמידה, א"סים מזדקנים, זקנים.
שווה להקשיב להם, ויש להם זכות לקבל מענים לצרכיהם כמו לכל אדם אחר
http://www.autism.org.uk/living-with-autism/adults-with-asd/autism-and-ageing.aspx

arana1

New member
זו גם חוויה שונה מאוד מזאת של אוטיזם אצל נער או בוגר
בדרך כלל היא כוללת גם הרבה יותר השלמה עם מי שאתה ולכן החיפוש והצורך הוא במי שבאמת יקבל אותך כמו שאתה

schlomitsmile

Member
מנהל
האם אתה חווה הבדלים נוספים?
למשל- אמנם אני "רק" אשת-אמצע,
אבל הרגישות שלי לאור לדוגמא, חריפה היום יותר מבצעירותי.
&nbsp

arana1

New member
רוב הרגישויות מחריפות
גם השמיעתית וגם התחושתית.

אבל בגלל שעם הזמן יותר דברים מתחברים אחד לשני אז היכולת להתמודד עם העומסים התחושתיים משתפרת,
בין אם בגלל שהיכולת לבחור מתחדדת ובין אם בגלל שההבנה הפנימית של הרגישות מאפשרת לעבד אותה יותר בקלות.

זה נכון מה שכתבת שאוטיסטים מבוגרים וזקנים גם צריכים המון תמיכה (ולא מקבלים אותה) כי האדם נעשה עם הזמן יותר אוטיסט ולא פחות אוטיסט,
בדיוק כשם שכל אדם עולך ונחשף לאופיו וזהותו האמיתית.
הצד השני של זה מתבטא במידה מסויימת של הפחתת הסבל כי הבעייה הכי קשה של אוטיסטים היא שאינם מורשים להגיב בצורה שתתאים לתחושות ולרגשות ולמידע שמתקבל מהחושים שלהם,

אנשים מבוגרים כבר פחות שמים על הסביבה, על מבטה, ועל הציפיות שלה, ולאוטיסט זה יכול להיות משמעותי כי זה נותן לו את האפשרות להגיב למציאות הפנימית שלו ומתוכה,
מה שבדרך כלל נשלל לחלוטין מאוטיסטים צעירים.
הבעייה שכצפוי זה מאוד מעצים את הסנקציות הכלכליות והאחרות שהנורמה משיתה על מי שסוטה מהדרך שבה רוב האנשים חווים את המציאות

בגלל זה גם די קשה לי להאמין שיתכן מצב של עזרה לאוטיסטים
לדעתי זה ממש לא סביר
כל עוד החברה תתחלק בין רוב נורמטיבי למיעוט אוטיסטי לא תמצא שום דרך או סיבה לעזור לאוטיסטים באמת
וזה לא משנה כמה נסביר את הדברים

כשלעצמי תמיד הסתפקתי ואני מסתפק באפשרות שיזרקו לי כמה גרושים ויעזבו אותי לנפשי כאדם העלוב והמיותר שאני,
לצערי אפילו זה עדיין ממש לא ישים ואפילו לא סביר.

nati6589884

New member
אתה הכי לא מיותר והכי לא עלוב הפך בלשון המעטה.
וזה אומר אדם שלא נוהג להחמיא לרוב.

nati6589884

New member
אני חושב על זה וחושש.
מה אני יעשה אחרי שהורי ילכו לעולם?: אם כל הכאב בלהיות איתם אני הכי לא מתפקד שיש. והורי כבר חושבים על מה לעשות איתי. עם כל החלומות שלי כנראה אני אף פעם לא היה באמת מתפקד לגמרי. עבודה רגילה חא הצלחתי להחזיק מעמד, קשר בין אישי אפילו לא לרגע. אז אני מסתייג מאימרה שאני אוטיסט בתפקוד גבוהה אפילו שאני מאובחן כאספגר. בעניי אני בתפקוד בינוני.

למעלה