אוטיזיס קל

oravit

New member
אוטיזיס קל

לפני שבוע נודע לי שבני הוא אוטיס קל ואני מבולבלת ולא קל לי , האם משהוא יכול לעזור לי איך ניגשים לעניין ואיך משיגים מטפלים טובים? ומה עושים קודם, ? אודה על שיתוף הפעולה .

אוטיזים קל=PDD-NOS ,PDDHF

או אספרגר אני מציע א. להתארגן לקבל את הזכויות ( כדאי להכנס לאתר של אלוט -לא עובד היום ) לבחור מסגרת מתאמה גן תיקשורתי או שפתי ולתגבר בתוכנית ביתיית לדאוג לקלנאית תיקשורת שתדרך אותכם לקרוא בפורום בדפים קודמים יש הרבה מה לילמוד מקווה שעזרתי

mayarel

New member
אולי קצת יותר פרטים?

חשוב לברר במקום מגוריך היכן יש מרכזי טיפול טובים. אני לא יודעת האם קיבלת אבחון מהתפתחות הילד אבל כדאי איבחון מסודר. קלינאית תקשורת זה הבסיסי רצוי גם מרפאת בעיסוק. יש שתי שיטות מאוד בולטות בטיפול באוטיזם האחד התנהגותי ABA והשני ריגשי DIR (גרינשפן) מאוד שווה לקרוא על שתיהן ובכלל לקרוא המון וכמה שיותר על אוטיזם ואם תרצי רשימת ספרים אז בשמחה. האם הוא במסגרת? כי אז יש צורך בסייעת שתעזור לו להתחבר עם הילדים והפעילויות. פניה לביטוח לאומי לקבלת קיצבה כי זה תהליך ארוך וההוצאות גדולות.. זה נשמע מבהיל אבל צריך לחפש המלצות ולהתחיל "לעבוד" בהרגה וכל פעם לראות מה עוד יכול לקדם את הילד (וכמובן לא להעמיס עליו מידי). צריך להקיף את עצמך באנשי מקצוע טובים או באמת להתייעץ בדברים קונקרטים. בתוך התחלה עכשיו עם הילד את יכולה כבר מעכשיו למצוא דרכים לחזק את קשר העין, להפיק צלילים אם לא מדבר או דיבור ענייני אם כן. ההתחלה לא קלה. תהיי חזקה ואשמח לעזור לך בכל מה שאוכל.

ofiri03

New member
גנים

אנחנו עדיין באבחון,אבל כנראה מדובר ב-PDD אופיר בן 3,יש קשר עין,מאד ידידותי ונבון,כרגע בגן פרטיוהגננת טוענת שהוא בסדר גמור. הוא קולט הכל-צבעים,צורות,ספרות. אבל מצטט הרבה(קלטות,ספרים,קומפי)ומחקה,גם לא בהקשר.בקושי מדבר מיוזמתו,וגם כשמדבר זה כ-3 מילים ובמקום לומר אני אומר אופיר או את שמו. אנו מתלבטים בקשר לגן,האם כדאי גן תקשורתי או רגיל עם סייעת. אשמח לקבל ייעוץ מנסיונכם.

mayarel

New member
החלטה לא פשוטה

אני אספר מנסיוני עם רותם אבל רותם רק עכשיו מתחיל קצת לדבר. רותם היה שנה שעברה בגן פרטי עם סייעת אבל החלטתי כן להעביר אותו לגן תקשורתי השנה כי הצרכים שלו כרגע הם של טיפול יותר אינסיבי ופחות הצורך בקשר עם ילדים. בגן הקודם לא התעניין בילדים, לא חיפש שיתוף פעולה וכשהם "צצו" לו פתאום מול העיינים עקף אותם בכל דרך אפשרית. בגן בתקשורתי יש צוות עם הרבה ידע והרבה תחומי פעילות והעבודה עם הילד למען קידומו היא חלק משגרת הגן כך שהיא יעילה מאוד, אבל יש דגש כרגע נמוך בהרבה לאנטראקציות חברתיות (למרות שמנסים) והרבה יותר לקידום היכולת התקשורתית. הילדים שעם הזמן מצליחים יותר לתקשר עוברים הכנות לשילוב במסגרת גן מתאים למשך זמן מסויים בהתאם ליכולתם ולרצון של ההורים שלהם. הגן של רותם הוא עם ילדים קטנים מאוד שעדיין השילוב נעשה בינם לבין עצמם ועדין לא החוצה. לגבי הציטוטים אני לא מדברת מנסיון אבל בגישה הריגשית מחברים את הנאמר לסיטואציה, מפתחים שיחה או "מתבלבלים" בהבנה בצורה מצחיקה כדי שהילד ינסה שוב לתקשר בצורה אחרת וימצא לבד את הפיתרון (עם רמזים) לבקשה ה"נכונה". הספר "ילדים עם צרכים מיוחדים" של גרינשפן ווידר נותן הרבה רעיונות טובים אם תרצי לבחור בכך.

oravit

New member
לאמא של רותם

הוא התחיל עכשיו ליצור קשר עם הסביבה שלו והוא עושה דברים מה שהוא לא עשה פעם ואני מאוד מנסה לעזור לו בזה . את יכולה לספר לי על גן של אוטיזיכי כי אני קצת בחרדה ופוחדת להכניס אותו לגן כזה כי אולי הוא יחזור יותר אחורה אני אמא מפוחדת והשנה אין גנים כולם מלאים. קודם רוצה להגיד לך תודה שאת עוזרת לי את לא יודעת איזה מצוקה אני נמצאת וקשה לי מאוד

mayarel

New member
גן תקשורתי

קודם כל אין עניין של לחזור אחורה אז אל תפחדי. השאלה היא אחרת- מה יתרום יותר לילד. האם הוא זקוק להרבה עבודה פרטנית עם מרפאת בעיסוק, קלינאית תקשורת, מרפאת במוסיקה, בתנועה, מיומנויות למידה, וכדומה.. צריך אדם מבוגר שילמד אותו לשחק, להקשיב, ללמוד, להנות מאינטראקציה וכדומה.. להיות עצמאי יותר, לתקשר בצורה יותר מובנת ותכליתית וכדומה? אגיד לך מה היה השיקול שלי עם רותם. העדפתי שהוא יקבל את העזרה הזו שהוא זקוק לה המסגרת הגן ושאחר הצהרים יהיו דיי פנויים (מלבד כמה טיפולים שאני רוצה את אנשי המקצוע שלי) למשחק בחוץ, לזמן איתי, לחברים שיגיעו הבייתה וכדומה. אני מתארת לעצמי את המצוקה שאת נמצאת בה. ברגע שתתחילי עם איש מקצוע אחד טוב (רצוי לדעתי קלינאית תקשורת כי זה הבסיס) דברים יתחילו להסתדר ותוכלי לאט לבנות את היום שלכם. לגבי סייעות לגן לפרסם במודעות דרושים פה בפורום ובפורום של אלו"ט. אפשר גם לפנות לבית לורן.

oravit

New member
היי לך

גם לי יש את אותה התלבטות אם להכניס אותו לגן רגיל עם סייעת או גן תקשורתי והוא בן שנתיים רק עכשיו הוא התחיל ליצור קשר עין עם הסביבה אנחנו באותה סירה בואי נחזק אחת את השנייה כי אני הולכת עשכיו בגדול לעזור לו עזרה בבית וגם בגן רגיל ואולי זה יעזור לו לגבי שנה הבאה שהוא יהיה בגן רגיל עם סייעת מאוד רוצה שהוא יהיה כמו כולם אשמח לעזור לך וכל מידע שאני יקבל אתן לך .

הבת שלי

גם ברמת תפקוד מאוד גבוהה. היא נמצאת בגן רגיל עם צוות שמשלב אותה, ו מטופלת אחר הצהריים בתוכנית ביתית של ABA. ההמלצה שלי היא לא לבזבז זמן והלתחיל לטפל, ככל שהילד צעיר יותר כך הסיכויים שלו להתפתח ולהתקדם גדולים יותר. אני אשמח ל"שדך" לך תראפיסטיות אם את מהאזור שלנו- אנחנו תל אביבים.

ofiri03

New member
איזה טיפולים יש?

אשמח לקבל מידע איזה טיפולים יש. אם הבנתי נכון תרפיסטית יש שתי שיטות גרישפן ו -ABA אנחנו מפתח תקוה. נשמח לקבל מידע על מטפלים באיזור.

oravit

New member
לאמא של רותם

אני כל כך רוצה לקבל אינפורמציה ולדעת מה עושים הלכתי לעובדת סוציאלית והלכתי לביטוח לאומי ועכשיו אני צריכה לחפש אנשים מקצועים שיעזרו לי הוא בגן רגיל, עשיתי לילד איבחון אצל דיצה צחור וקיבלתי לפני שבועיים את התוצאה שהוא אוטיזיס קל היה לי קשה אבל לא ביזבזתי זמן הלכתי לבית גירון ומשם הדרך עוד פתוחה תודה לך על התמיכה אני מאוד זקוקה ליעוץ והכוונה

mayarel

New member
בקשי המלצות לאנשי מקצוע באיזור שלך

זאת תהיה התחלה טובה. תקראי הרבה כמה שיותר. לאט דברים נעשים מובנים יותר. אל תשכחי לנשום ותדעי שבאמת אצלינו אנחנו משפחה מאושרת ורותם ילד שמח שיש לו אומנם כלים לרכוש ואני עוזרת לו בכך בכל דרך אפשרית אבל ההתנהלות בבית היא מאוד נעימה ואני מאוד גאה בו.

למעלה