אוטוסטרדות אופניים

אוטוסטרדות אופניים

ישראל בשביל אופניים שותפה לועדת היגוי לקידום אוטוסטרדות אופניים, בה חברים מהנדסי ערים ונציגי משרד התחבורה ונתיבי ישראל (מע"צ).
אנחנו מזמינים אתכם לסייע לנו לזהות צירים אופציונאלים.
ניתן לצרף הצעות לשרשור
מפות גוגל + תמונות לצד הסברים נוספים למייל [email protected] יתקבלו בברכה.

ענת
ישראל בשביל אופניים

susita7

New member
כביש בגין בירושלים

לדעתי ניתן להוסיף בהשקעה לא גדולה נתיב אופניים נפרד לאורך הכביש. זה יכול להיות פשוט חלומי.

רני538

New member
מה הרוחב של נתיב? האם הכיווניות לאופניים היא כשל הולכי הרגל?

1. אני רגיל שבתחבורה, לנתיב יש רוחב שדרוש לתנועת מכוניות. שגדול ממה שדרוש לאופניים. האם הנתיב המוצע הוא ברוחב של מכונית? כי באוטוסטרדות שאני חושב עליהן, מהיר יכול לעקוף איטי.
  2. לא מכיר את דרך בגין בירושלים. מה הקלות של הולך רגל להגיע מצד ימין של הדרך לצד שמאל? האם מה שלא יהיה שם לאופניים יניח שכדי שאופניים יוכלו לנוע בכיוון הנגדי, יהיה עליהם להגיע לצומת הקרובה, ואז לפנות פנית פרסה? מה המרחק הגדול ביותר בין שתי צמתים סמוכות בדרך בגין? אז שוב, מה רוחב הנתיב המוצע באוטוסטרדת האופניים המדוברת? האם תהיה אוטוסטרדה דו כיוונית גם מצד ימין, וגם מצד שמאל של הדרך?
אחד שאוהב לאכול את העוגה, וגם להשאיר אותה שלמה.

חלומי כן, רלוונטי ככל הנראה פחות

גם שביל אופניים לאורך נתיבי איילון. החציות בצמתים עשויות להיות אתגר יקר מדי לגופים המתקצבים.

כדי שנוכל לבחון ברצינות את ההצעות נשמח כאמור למפות גוגל, לצילומים מהשטח המראים היתכנות (רצועת גינון אותה ניתן לאספלט, אי תנועה שמן ממנו אפשר לקצץ וכו'). העדיפות לפתרונות בשלים יותר, יקרים פחות.

ובחזרה לשולחן השירטוט..

ענת
ישראל בשביל אופניים
facebook.com/bike.org

רני538

New member
תמונה גרועה מאד: מבחינת השיפועים, האופניים הם כמו מכונית.

התמונה מציגה שיפוע די גדול.
באוטוסטרדות לרכב, שיפועים הן דבר נפוץ. כדי לעלות ולרדת על מחלפים. כדי שבאוטוסטרדות לאופניים ניתן יהיה לשמור על מהירות ממוצעת גבוהה, נראה לי שנדרשים מעט מאד מחלפים, או שיפועים מאד מתונים. כלומר משאבי קרקע גדולים, ובעיתיות במקביליות לכבישים מהירים קימים.
אם מנסים לעודד אופניים לא ממונעות, או ממונעות עם מנוע מוגבל, לא צריך ליצר חסמים מלאכותיים. וכנ"ל אם מנסים לעודד צעירים, מבוגרים, וגם סתם חסרי כושר עם עודף משקל, להשתמש באופניים.
בהודעה שפרסמתם לא מזמן על אוטוסטרדות אופניים בבריטניה נדמה לי שלא הביאו את הענין הזה בחשבון.

enigo

New member
עם כל הכבוד - זה לא לקפוץ קצת מוקדם מדי וקצת מעל הפופיק?

לא מכיר הרבה צירים שבהם יש עומס כזה של אופניים, שעניין המחלף קריטי, ושווה את השקעת המשאבים האדירה שזה דורש. אני לא מהנדס אזרחי, אבל יש לי הרגשה שבעלות של הקמת מחלף אחד, אפשר לסלול לא מעט קילומטרים של שביל אופניים. אני טועה?

תשתיות ביקושים ופופיק

הנסיון מלמד שהתשתיות מייצרת את הביקושים. יש חדרכי כושר פתוחים, אנשים מתחילים להתעמל, מסלולי הליכה, אנשים צועדים, ושבילי אופניים - אנשים רוכבים.
יחד עם זאת נכון, עלות החלופה היא כמובן שיקול בקבלת החלטות.

ענת
ישראל בשביל אופניים
https://www.facebook.com/bike.org

enigo

New member
אבל מחלף בונים ברגע שהעומס בצומת הופך לבעיה

לא בונים מחלף ומחכים שיגיעו מכוניות. גם כאן - קודם שיבנו מספיק שבילים כדי ליצור ביקוש, ואז, כשיהיה עומס - אפשר להתחיל לחשוב על מחלפים.

למעלה