אוטוסוגסטיה

davidori

New member
אוטוסוגסטיה

אני משער שכולכם יודעים מה זה
בכל מקרה - האם הדבר הזה יכול לעזור?\ האם, ואיך, שיטת מיכא"ל מתקשרת לתחום זה? סתם דיון קטן.. אשמח אם תשתפו פעולה

count on me

New member
אוטוסוגסטיה.....

אכן יודעת מזה.... ברור שהשיטה יכולה לעזור...אוטוסגסטיה זה בעצם שיכנוע עצמי. ממילצה בחום להשתמש בשיטה זו. " אני יכול ורוצה להצליח "..ככה זה מתקשר... חג שמח, ושבוע נעים :)

davidori

New member
תודה על התגובה ../images/Emo13.gif

היום ניסיתי את זה קצת בתרגיל זיכרון, אפילו כתבתי על נייר את מה שרציתי לשכנע את עצמי
אם את משתמשת בזה, אני ישמח לשמוע דוגמאות
לילה טוב

HaraRa

New member
אוטוסוגסטיה

הרי ידוע שהתנאי החשוב ביותר להצלחה במשהו, היא האמונה בעצמך וביכולתך, והסיבה ידועה: קודם כל, ביטחון בעצמך וביכולת שלך לא יאפשר לחוויות של קושי לשבור אותך, שנית- אתה פשוט לא תתפתח אם תחשוב שלילי. זאת אומרת, נניח שמישהו יעשה 4 קילומטר ריצה כל יום בקצב 7 קמ"ש והוא כל הזמן יחשוב "קשה לי, אני לא טוב, אני אצליח להשתפר בכושר, תמיד יהיה לי קשה, לא כיף לי" הוא לא ישתפר כלל, הוא יתייאש ויפרוש באיזשהו שלב. לעומת זאת אם אותו אדם יעשה בדיוק את אותו דבר על פני השטח אבל יהיה מגובה בחשיבה חיובית "אני חזק, יש לי גוף חסון, אני בכושר מעולה ואני רק משתפר, הכראב שאני חש עכשיו הוא כאב של צמיחה ושיפור" גם ישתפר בתוצאות, וגם יצליח להתמיד ולהפוך את זה להרגל מועיל. אז איך לעשות לעצמך השאות חיוביות? קודם כל, אמירה בקול רם, בטון מלא משמעות וכוונה(אפילו אם אתה לא הכי מסכים עם מה שאתה אומר) אמירות חיוביות בקשר לעצמך ויכולותיך בכל תחום, יעשו פלאים. זו דרך עוצמתית להטביע רעיונות ומחשבות בתוך הגוף כך שהן יהיו חלק בלתי נפרד מהיישות הכללית. קראו את המאמר הזה: http://www.aish.com/hspirituality/48ways/Way_3_Barichas_Sfasaim.asp חוץ מזה, אני ממליץ על הספר "כוחו של תת המודע" של ג'וזף מרפי. הוא נותן שם שיטות מעולות להחדרת רעיונות ומחשבות חיוביים לתת המודע, דבר שעושה באמת פלאים ומביא תוצאות מעולות. הנה כמה שיטות שאני משתמש בהן: לפני השינה, עם הקימה, ובצהריים, אני שוכב על הגף בנוחות, מרפה את הגוף, נושם נשימות עמוקות, כמה זמן עד שאני חש רפיון כללי, אני אומר לעצמי בקול: "אני עכשיו נרגע, תת המודע שלי מציף אותי, המוח שלי הופך לספוג שסופג את הרצונות שלי..." ואז אני מתחיל ממש לצוות בטון סמכותי על תת המודע שלי את הרצונות שלי. "אני רוצה להפוך את האוטוסוגסטיה להרגל בחיי.... אני מצווה עלייך לדאוג שכך יהיה" "אתה תחדיר בתוכי את המחשבה הבאה: אני אתחיל בתהלהבות כל עשייה בעלת משמעות ולא אדחה אותה" ועוד דברים ברוח הזו. אני מציע לכולם פה לקחת את הספר של ג'וזף מרפי(יש שם קטעים שלא כל כך הרשימו אותי ואני מצאתי שהם סתם זיוניי שכל, אבל השיטות המעשיות שהוא נותן הן ממש מעולות, והדגמאות שהוא מביא באמת מעוררת השראה) ולקרוא את המאמר שנתתי קודם, זו שיטה פשוט אדירה.

davidori

New member
אני מודה לך על התגובה

זה בהחלט עזר לי
אני ינסה כמה דברםי ומפה, ואחרי שאני יהיה בוגר מיכא"ל אני בעז"ה ישיג את הספר שדיברת עליו
אם יש למישהו מה להגיב - אני מרשה
לילה טוב

HaraRa

New member
עדיף שלא תקנה את הספר בעזה

ולמה לחכות עד שתהיה בוגר מיכא"ל?

tal 05

New member
??

למה אתה צריך לחכות עד שתסיים את הפרוייקט בשביל לעשות כל מיני דברים?

davidori

New member
באמת שאלה חח..

כי אני רוצה להתמקד בפרויקט , ב'כיופי בית', בשיטות שאני מתרגל, בקריאה בספר, ועוד

tal 05

New member
אממ..

אתה יכול לשלב.. לעשות גם את ה"כיופי בית" וכל התירגולים.. וגם דברים שאתה רוצה לעשות,מחוץ למסגרת הפרוייקט,תכין לעצמך לו"ז וככה תחלק את הזמן.

davidori

New member
רק תיקון קטן..ועוד..

אני רוצה לעשות את הכיופי בית והתירגולים..חח אני מת ללמוד כבר במיכא"ל את הניהול זמן ואז אני יוכל גם ללמוד ולתרגל בזמנים ובמידות יותר נכונות :-S אבל כרגע אני בלי לו"ז..

tal 05

New member
חח אז תלמד בעצמך את הניהול זמן.

אתה לא צריך לחכות!

davidori

New member
למדתי קצת

בעצם - קראתי כבר את 2 הפרקים על הזמן שבספר.. אבל משום מה עוד לא הכנתי לעצמי טבלה
(אגב - הטבלאות בספר לא מספיק מפורטות, כי לא כל דבר לוקח שעה, :-S) יש לי שאלה - את עובדת היום לפי שיטת מיכא"ל כל שבוע עם הטבלה שלו?

tal 05

New member
דבר ראשון,אני בן.

וכיום אני כבר לא ממש מכין טבלאות,רק בימים לחוצים. למדתי לתכנן את הזמן שלי בראש. אבל בימים לחוצים הטבלה מבטיחה הצלחה. אם הטבלאות בספר לא טובות בשבילך,אתה יכול להכין טבלאות שהעמודה של השעות ריקה. וכך תמלא אותה לפי הצורך. בהצלחה

davidori

New member
ועוד משהו

אין לי הרבה זמן לשים טבלאות, כי כל יום אני חוזר מבצפר או ב 4 או ב 6 או ב 8 , והזמן שנשאר לי לכתוב בטבלה חוץ מהבצפר, זה ככה 3 שעות.. אולי רק בחופשים יש לי למה לעשות את זה..אבל אני לא יודע..:-S

הפורום הזה הוא פשוט...ד

קבוצה קטנה של אנשיםאיכותיים... נבחרת, אם תרצו
זה לפחות מה שאני מרגיש וחושב...

davidori

New member
תגובה

אני מאוד שמח שאתה מעריך את הפורום
לא זוכר אם כבר אמרתי פה שיש לי תוכניות להרחיב אותו אחרי שאני יגמור את מיכא"ל, אבל עכשיו אני אומר.. יום טוב

yossi iv

New member
מצטרף לישי בהמלצה על אתר

aish של נח ויינברג, בכלל יש שם המון אבל המון חומר לעבודה ומחשבה. נוח וינברג או הרב נוח וינברג הוא עילוי ואין ספק שניתן ללמוד משם הרבה.. על עצמנו.

למעלה