אוטובוס

*Trinity*

New member
אוטובוס

מישהו יודע אם באוטובוס יש מצת כמו במכונית רגילה? כלומר שאפשר לחבר אליו מטען ללפטופ? ואם כבר בנושא, עוד כמה שאלות: 1. איזה מנוע יש באוטובוסים של היום? 2. אם מדובר בטורבו דיזל, האם ה-צצצסססס זה פורק
3. אם זה לא פורק, מה זה ואיך אפשר לחבר אותו לאוטו שלי?

© DrorZi

New member
זה מערכת הבלימה שלו

שמבוססת על אויר, כל עזיבה שלו מהברקס משחרר את האויר ששימש לבלימה החוצה ואז את שומעת את ה צצצססססס - אז לא, זה לא פורק רצחני
דרור זי.

RaananHs

New member
למה את צריכה לדעת?

רוב הסיכויים שיש ורוב הסיכויים שאין. בקיצור, תלוי איזה אוטובוס ולמה הוא משמש. את רוצה לקנות אוטובוס?

*Trinity*

New member
אני רוצה לקחת את הלפטופ מחר

לסיור בתי מטבחיים בצפון (ייהההה!!!
) וכיוון שהבטריה מחזיקה בקושי שעתיים, אני אצטרך לטעון אותו איכשהו. האוטובוס הוא אוטובוס של חברת טיולים כנראה.

itzik93

New member
תלוי מה המתח של מע' החשמל שלו

אם מערכת החשמל שלו עובדת על מתח של 24V - כנראה שזה לא יתאים לך (אני יוצא מנקודת הנחה שהמתאם שיש לך הוא עבור מצית לרכב פרטי עם מערכת חשמל של 12V). אם זה מתח של 12V אזי אין שום בעיה - אני מניח שבאוטובוסים יש לפחות שקע מצית אחד בסמוך לנהג. איציק

comet9

New member
תשובות

בכל האוטובוסים של היום יש תקן של 24 וולט. שימי לב למטען שלך. יכול להיות שהוא תומך. יש אוטובוסים מסויימים שיש להם שקע 12 וולט. בד"כ תיירותיים. המנועים של האוטובוסים המודרניים הם טורבו דיזל. למרות שלחברת דן יש את המאנים הישנים שהם אטמוספריים כמו"כ חלק מהמרצדסים של אגד. אבל הנפחים נעים מ5 עד 9 ליטר. ולגבי הכ"ס זה מתחיל מ200 ונגמר ב310. למעט המפרקיות ש"מתברכות" ב290 עד 360 כ"ס. לגבי בין עירוניות, פרבריות ותיירותיות. הנפחים נעים בד"כ בין 10-12 ליטר. יש פחות ויש יותר. בד"כ טורבו דיזל ששוב, יש ישנות יוצאות מן הכלל. והן מתחילות מ290 כ"ס עד 420 כ"ס שיש לדיפנדר ולחלק מה"סנסנדגוי סידראל" שבאו לארץ על שלדת וולבו b12 שזה כמובן אותו מנוע שיש בfh12. טוב זה כבר סינית בשבילך אבל זהו בגדול. הרעש של הפורק הוא אכן פורק. אבל לא של הטורבו אלא של המערכת בלמים.

איתן כ.

New member
עזבי, אוטובוס זה סתם יקר-עדיף מונית

קראתי להנאתי בכרך האחרון של רב המכר "לוי יצחק" (כל הדרך אל הבנק...). חשבתי שאוטובוס בן 10 יכול להיות קניה טובה. מסתבר שטעיתי. מאן / מרצדס / וולוו מודל 96-97 עולים בין 250 ל 400 אלף ש"ח. עדיף כבר מרצדס SL מהשנים האלה - התנהגות הכביש לא מבריקה, אך עדיין טובה יותר מאוטובוס. לעומת זאת, בסעיף המוניות בלוי יצחק מצאתי שמחיר E קלאס מודל 2003 (הדגם החדש יותר והיפה) הוא בסביבות 85 אלף ש"ח. עכשיו נשאלת השאלה איך אני מארגן לי כזה דבר בלי להיות נהג מונית.

איתן כ.

New member
כלומר, אצטרך לשלם את ה95% מס

קניה + 17% מע"מ (שאותו לא אוכל לקזז)?

*Trinity*

New member
תודה על התשובות

אכן האוטובוס הגיע עם 24V והמטען שלי לא תומך, מזל שהגעתי בלי הלפטופ... בכל אופן, למי שמתעניין, השחיטה היתה נחמדה. הרבה דם וצרחות. ממש יופי טופי. כיוון שראיתי היום גם שחיטת חזירים וגם שחיטת כבשים (המכשיר של הפרות לא עבד - "איזה באסה") נותר לי לומר לכם - אם אתם אוכלים בשר - רק חזיר!!!!! השחיטה היהודית מזעזעת ברמות שקשה לתאר. השחיטה הלא כשרה הרבה יותר הומנית.

enigo

New member
טוב מראה עיניים...

לא תמיד. שימי לב שלא תמיד מה שנראה מזוויע הוא אכן כואב. בשחיטה כשרה אכן המון דם משפריץ לכל הכיוונים והחיה ממשיכה לזוז, אך מכיוון שאספקת הדם למוח מופסקת המוות המוחי (ואיתו תחושת הכאב) מגיע במהירות. דווקא כל השיטות ה"הומאניות" שכוללות שוקים חשמליים, ירייה בראש ושאר שיטות הרבה יותר סטריליות למראה הן בעצם הרבה יותר גרועות. מצד שני, אם אני כבר טורח ואוכל חיה מתה, שגדלה בתנאים לא תנאים כדי שתגיע לשולחן שלי במחיר שאני יכול לעמוד בו, להתחיל לדקדק בדרך המדויקת שבה היא הומתה נראה לי קצת צבוע...

למעלה