אוח התסכול

Newhere7

New member
אוח התסכול

בעלי לא מוכן לעשות בדיקות זרע.
הוא החליט שעכשיו לא מתאים לו ואולי הוא יעשה בעוד כמה חודשים..(חודשים!!&#@!1)
אחרי שאני עברתי את כל הבדיקות האפשריות!! עכשיו הוא תוקע אותי ככה.
לא יודעת כבר מה לעשות..
כל פעם ניסיתי לרמוז לו שילך לעשות אותם כי הם חשובות להמשך המעקב, והוא דחה את זה ודחה את זה, והיום הגיע עם הבשורה הזאת.
אני כבר משתגעת!!!
מישהי נתקלה במצב כזה?

Mis Anna

New member
מבאס מאוד

כמה זמן אתם מנסים?
יש לך חשד שיש לו בעיה?
מה יצא בבדיקות שלך?

Newhere7

New member
מנסים כבר מעל שנה..

הוא אומר שחושש מהתוצאות ולא רוצה לעשות בלחץ אלא בזמן שלו..
היה לו שנה לעשות את הבדיקה המסכנה הזאת.. באמת שאני לא מלחיצה אותו.. הוא פשוט כל הזמן מתחמק מזה..
כל הבדיקות שלי יצאו תקינות, ואני כבר רוצה להתחיל טיפולים אבל מן הסתם אי אפשכ לפני שיש גם את התוצאות שלו.

זה הגיוני להתנהג ככה? לא אמור להיות שיתוף פעולה בין בני הזוג שמנסים להביא ילד? אני מתחילה לחשוב שאולי אני כבר לא בסדר

METOKA27

New member
התגובה של בעלך נורמלית

לגברים זה מאוד קשה לעשות בדיקת זרע פשוטה .
מלחיץ אותם לדעת שאולי יש להם בעיה...

Newhere7

New member
לפחות אם נדע שיש בעיה נוכל לטפל בה..

כמה בדיקות פולשניות אני עברתי.. הייתי מצפה לקצת שיתוף פעולה מתוך הבנה לגבי הנושא החשוב הזה אני מניחה לשנינו..
כנראה שככה זה גברים

תודה!

Mis Anna

New member
לצערי מכירה סיפורים כאלה

הבעל לא רצה לבדוק ניסו מלא זמן לבד האישה מבייצת הכל טוב.. בסוף כשהתרצה סוף סוף לעשות את הבדיקה גילו שהוא שופך מים טוב שלא..
אין כלום.. היה צריך לעבור ניתוחון לצינורית הזרע וגם בהמשך הוציאו ישירות מהאשכים והם עשו ivf לא עשה טוב לקשר שלהם בכלל.. היו בייעוץ זוגי וכו כי היא כעסה עליו מאוד שבזבזו המון זמן. כרגע הם השתקמו וביחד וטפו טפו עם ילדה.
אבל חבל לבזבז זמן יקר, עצבים וניסיונות עקרים.
בדיקת זרע היא בערך דבר ראשון שעושים. ואצל הגברים לעומת הנשים הבדיקה בכלל לא פולשנית אז אין באמת סיבה לא לעשות.
פגיעה באגו וגבריות שלו לא שווה את הפגיעה שאת חווה פה.
כמו שהציעו פה אפשר את כל הבירוקרטיה לעשות בשבילו ולקצר את התהליך.
תעודדי אותו גם שרוב הסיכויים שהכל ממש בסדר. מקרים כמו שכתבתי הם נדירים אבל קיימים.

מפעם

New member
מוכר מאוד

תציעי לו חלופות פרקטיות כי נראה שחוץ מהחשש המובן הוא פשוט ממש לא רוצה להתעסק בזה וגם זה מובן.
אז אם את רוצה שזה יקרה מתי שהוא תארגני את ההפניה מהרופא פוריות תוציאי טופס 17, תקבעי עם המעבדה, תארגני כוסית מחדר אחיות במרפאה, תכיני אותו נפשית לבוקר "רומנטי" ותאספו את הפירות לתוך הכוסית. את תקחי את הכוסית (ואת תעודת הזהות שלו לא לשכוח) בתוך החזיה למעבדה וגם תקבלי את התוצאה ובא גואל לישראל.
עשיתם את זה הכי נעים שאפשר, דאגת לכל הפרקטיקות והוא היה צריך רק לעשות את מה שהוא במילא עושה..
בהצלחה!

Newhere7

New member
רעיון טוב

אבל אני חוששת שאם אעשה את זה בעצמי הוא יכעס מאוד...
מעדיפה שלא להיכנס לעוד עימותים איתו..
תודה! ♥️

מפעם

New member
הכל כמובן בשיתוף מלא

את לא עושה שום דבר בהסתר מאחורי הגב, את רק מציעה לו אלטרנטיבה נוחה שתקל עליו מאוד. אני כותבת מניסיון כואב של שנים ארוכות של ציפיה ואם הגיל בכרטיס שלך נכון, אין לך את השנים האלה לחכות.
אני הייתי בת 33 כשהתחתנתי ורק בגיל 38 הצלחתי להפיק את הבדיקה הנ"ל באופן שהצעתי לך. התוצאות היו סבירות על פניו ועברה עוד שנה של הזרעות שונות בלי הריון.. כשהגענו לivf הסתבר שאין הפריות רגילות בכלל, כלומר לא היה לנו סיכוי בטבעי וכל השנים הפוריות שלי עברו בציפיה עקרה...
הסוף מתוק. נקלטנו די מהר בivf והצלחתי ללדת רגע לפני שהייתי בת 40 ועכשיו עוד מעט 45 ואני בהריון נוסף מהפריות.
כתבתי את כל זה כדי לדרבן אותך למצוא את הדרך הכי נעימה לעשות את ההפקה הזאת בהקדם האפשרי ואני מאחלת לכם שהכל טוב ולא תצטרכו לעבור מסכת ייסורים רק הכל בקלות ובשמחה ובידיים מלאות במהרה. שנה טובה ומתוקה.

shirael

New member
התלבטתי המון אם להגיב לך..

והחלטתי לנסות. הפורום היחיד שאני קבועה בו בתפוז הוא "זוגיות במשבר". הגעתי אליו דווקא מתוך חיפוש ארוך שנים שלי, שהיתה בו מעט מאוד זוגיות והרבה מאוד משברים

בעצם הפורום ההוא שימש לי מגרש אימונים לקראת הדבר האמיתי, קראתי המון סיפורים של אנשים בכל מיני מצבים בחיים, ולמדתי המון על כל הנושא של זוגיות, תקשורת ומאבקי כוח.
&nbsp
הסיבה שהתלבטתי אם להגיב לך היא שבעיניי את נוגעת פה בנושא שלא כל כך קשור ל"לקראת הריון" ויותר קשור ל"תקשורת בין בני זוג", ואני לא רוצה שתרגישי כאילו אני גוררת לשם את הדיון בכוח או מתקיפה אותך או משהו כזה.
&nbsp
אני אגיד לך בפשטות, בעיניי המצב שאת מתארת לא הוגן ולא תקין. גם ברמה הבסיסית של הנתונים - אין לך עשורים שלמים להתבחבש עם נושא הפוריות, את כבר עשית את כל הבדיקות, הבדיקה היחידה שהוא נדרש לעשות היא ממש קלה ופשוטה ודורשת ממנו בערך כלום, חוסר המוכנות שלו תוקע את כל התהליך והוא עוד מודיע לך חגיגית שאין לו כוונה לשנות את דעתו בקרוב. השיער שלי סומר רק מלקרוא את זה האמת.
&nbsp
ברמה עמוקה יותר, משהו פה נשמע לי צורם. אני לא מכירה אתכם כזוג ולא מתיימרת לדעת מה קורה ביניכם, פשוט תראי אם משהו ממה שאני כותבת מצלצל לך נכון
. איך יכול להיות שגבר שמכיר בתפקיד שלו בזוג, לתמוך באשתו, לעבוד איתה בשיתוף פעולה, נותן לה לעבור את כל התהליכים הפולשניים האלה ולא נראה לו סביר לתת אפילו טיפ טיפה מעצמו כשזה נדרש כדי להמשיך בתהליך? יכול להיות שהוא לא ממש שלם עם הרעיון של להביא ילדים, אז הוא מרשה לעצמו לגרור רגליים? כאילו יש שם איזה נתק בין הסדר עדיפויות שלו לשלך, ואני לא יכולה לחשוב על משהו אחר שיכול לגרום לכזה דבר, זה גבר שאמור להיות החבר הכי טוב, השותף לדרך, זה שטובתך הכי חשובה לו בעולם, והוא לא מוכן לשים את האגו הגברי שלו רגע בצד כדי לעזור לך להכנס להריון עם הילד *שלו*? כאילו... מריח לי שיש שם משהו מעבר לזה. שאולי הוא קצת בורח לתירוץ הזה כדי לא להתמודד עם איזה נושא עמוק יותר.
&nbsp
שוב, אין לי מושג אם זה נכון, ואולי כן יש נושא עמוק יותר אבל זה בכלל משהו אחר שלא חשבתי עליו. אולי תנסי בעדינות לדבר איתו על הרגשות שלו סביב כניסה להריון, ילדים, אולי גם סביב זה שאתם מנסים כבר הרבה זמן ללא הצלחה, אולי יצוף שם משהו חדש ואז יהיה לך עם מה לעבוד. עם בעלי כל פעם שהוא נבהל ממשהו (לגור ביחד, להתחתן, הריון..) אנחנו עושים ככה, ואני פשוט מפרקת איתו ביחד את הפחד עד שהוא רואה שבעצם הכל בסדר, וזה משחרר אצלו משהו ודברים מתחילים לזוז.
&nbsp
זהו, מקווה שעזר לך במשהו, בהצלחה!

מורי1122

New member
מסכימה עם כל מילה שלך

ומוסיפה, למפרסמת ההודעה, שכואב לקרוא בהודעות שלך שאת צריכה ללכת ליד בעלך על ביצים... מפחדת להיכנס לעימותים, מפחדת ללחוץ, רק ברמזים עדינים...

יקירה, לא כך את צריכה להרגיש בזוגיות פתוחה ונינוחה שבה יש לך מקום.
חד משמעית - בעלך נוהג באופן שאינו הוגן כלפיך (ואף מכעיס). בזוגיות מגיעים יחד להחלטות משותפות, ולא אחד מבני הזוג מכריז ש"לא מתאים לו"

Mis Anna

New member
רוצה להוסיף משהו

לגברים הרבה יותר קשה לקבל תשובה לא טובה. יתכן והוא מפחד מהתוצאה וכמובן שיש גם אגו. לאו דווקא שיש פה משהו שקשור ב"זוגיות לא מתפקדת" וחבל לדעתי
להכנס לנושא הזה.
יכולות לעשות חיפוש בקבוצה ותמצאו מלא שאלות בסגנון של בעלי לא מוכן לעשות בדיקת זרע מה עושים. זה עניין של גברים מעצם היותם גברים.
האישה ממשיכה ללחוץ בצדק כי זה דורש בדיקה ואז זה גורם להם עוד יותר להסגר.
וכמובן למתחים בקשר כי האישה מרגישה שהוא לא מוכן או עושה לה דווקא.
תשבו תדברו תבררו מה מלחיץ אותו. ותציעי לסגור את הפינה הבירוקרטית זה בטוח יקל עליו.
&nbsp

Newhere7

New member
האמת?

שקלעת בול.
הזוגיות שלנו כבר הרבה מאוד זמן על קוצים.. ואיכשהו שורדים ומטאטאים הכל מתחת לשטיח.. אני יודעת שזה נשמע נורא, אבל בגלל שהוא תמיד רצה ילדים ודחף לשם, איכשהו קיוותי שאולי זה יפסיק לנו את הבעיות.. ואני יודעת לגמרי שזה טעות גדולה ואם הייתי מייעצת למישהי אחרת זה כמובן לקום וללכת, אבל אין לי את הכוחות האלו וגם תמיד הולכת עם הלב.. אבל אחרי ההצהרה שהוא נתן לגבי הבדיקות, באמת שנשארתי המומה.

תודה שהחלטת להגיב לי, אין לי כל כך את מי לשתף ולקרוא כאן תגובות עוזר לי מאוד.

סליחה על הסטייה מנושא הפורום, תודה לכן בנות ♥️

shirael

New member
אוי מתוקה

עצוב לי לשמוע שהתחושה היתה נכונה... לאף אחת לא מגיע לחיות בזוגיות של "איכשהו שורדים". חס וחלילה אני לא אומרת לך להיפרד, בטח ובטח כשאת אומרת שאת
"הולכת עם הלב" - אני מבינה מזה שעוד יש ביניכם אהבה, וזה כבר המון.
&nbsp
המצב באמת לא פשוט, כי לך יש שעון ביולוגי מתקתק במרץ (מכירה מקרוב את התחושה...) ומה פתאום עכשיו לעצור את הרכבת ולהתעסק בדברים אחרים. אבל תשמעי, את הרי יודעת, את יודעת שילדים לא יפתרו לכם את הבעיות אלא בדיוק להפך, הם רק יחמירו אותן. כשיש פצע מזוהם שלא מטפלים בו, ואז רק מוסיפים תנאים קשים של עוד לחץ, עוד בלגאן, עוד עומס, לא רק שהפצע לא יחלים - הזיהום יעמיק, עד שבסוף הנזק עלול להיות בלתי הפיך.
&nbsp
התשובה האידאלית "לפי הספר" למצב כזה היא לעצור הכל ולא להתקדם עם נושא הילדים עד שהעניינים ביניכם פתורים (אגב, תחשבי גם מה זה עושה לילד, לגדול בתחושה שההורים שלו בקושי סובלים אחד את השני, הולכים על קליפות ביצים אחד ליד השני.. גם אם מנסים להסתיר את זה ממנו הוא קולט ה-כ-ל). אם להביא פה קצת תוכן מפורום זוגיות במשבר, בכל קשר זוגי יש 3 שלבים. 100% מהזוגות עוברים את השניים הראשונים, והשלישי אופציונלי. שלב 1 הוא ההתאהבות המסנוורת, זה מחזיק עד שנתיים במקרה הכי אופטימי. שלב 2 הוא מאבקי הכוח, שבו כל אחד מבני הזוג מנסה לשנות את השני מתוך צרכים שלו שלא מתמלאים. זה יכול ללבוש כל צורה, גם מתחת לפני השטח. גבר שלא מוכן לתרום טיפה זרע בשביל שאשתו תוכל להכנס להריון - זה אחושילינג מאבק כוח, גם אם לא ממש רבים. ואני בטוחה שגם ידך לא טמונה בצלחת, ואם נשאל אותו נגלה שגם לך יש את הדרכים הקטנות שלך שלוחצות לו על הכפתורים. שלב 3, האופציונלי, הוא אהבה אמיתית. זה קורה כשבני זוג מבינים שמה שהכניס אותם למאבק כוח זה בעיות של כל אחד עם עצמו שהוא משליך על בן הזוג, עושה את העבודה הפנימית הקשה, ולומד לקבל את השני כפי שהוא, ולאהוב אותו ככה. זה שלב אופציונלי, כי רוב הזוגות שמגיעים למאבקי הכוח, מסיקים שהקשר שגוי והם בעצם בחרו לא נכון, ונפרדים. וזו הסיבה שאני לא חושבת שאת צריכה למהר להיפרד ממנו - כי זה שאתם במאבק כוח לא אומר כלום. אתם בדיוק כמו כל זוג אחר מהבחינה הזאת.
&nbsp
אז מה עושים? הפתרון הקלאסי הוא טיפול זוגי ששניכם מחויבים אליו, שבו כל אחד מביא את הכאבים הכי עמוקים שלו ולומד לתקשר נכון ולהבין איפה הוא נגמר ובן הזוג מתחיל. ממה שאת מספרת נשמע די ברור שהאדון לא במקום להתחייב לכזה דבר והוא מעדיף לטאטא מתחת לשטיח, ולכן העבודה הקשה נופלת עלייך. בנוסף, להגיד לאישה בת 38 לדחות כניסה להריון זה בעייתי

&nbsp
לכן ההצעה שלי אלייך היא להשיג עזרה טיפולית לעצמך. את חייבת תמיכה, מישהו לדבר איתו, שיקדיש זמן שהוא רק בשבילך, לעזור לך להסתכל פנימה ולהבין מה קורה שם, מה באמת את מרגישה בקשר שלכם ומדוע. בטוח יש דברים שאת יכולה בינתיים לקדם בתוך עצמך, ומה שיפה זה שמתוך זה הדינמיקה עם בעלך גם בהכרח תשתנה. אולי בהמשך הוא אפילו יהיה מוכן להצטרף לטיפול.
&nbsp
חיבוק ומקווה שעזרתי במשהו.

למעלה