אוחחח איזה עצבון

אוחחח איזה עצבון

יש לי לקוחה מאירלנד שהזמינה ממני 20 בבושקות בהזמנה מיוחדת (יותר מ-100 דולר!)! אין לי 20 במלאי כמובן, יש לי אולי 3... אז אמרתי לה שזה custom order שזה יקח 14 ימים להכין כי אין לי במלאי ועוד נתתי לה מחיר מיוחד עם הנחה של יותר מ-15% והיא מאד מאד שמחה! מרגע ההתכתבות הראשונה שלה עד התשלום שלה לקח לה כ-10 ימים למרות שאני העלתי לה את המוצר כ"שמור" מיידית וגם שלחתי לה תזכורות מה קורה עם זה שאדע אם להתחיל להכין... הבהרתי לה שאני מתחילה לעבוד על זה אחרי התשלום וזה יקח 14 יום לפני משלוח, אבל בנתיים ניצלתי את הזמן שלקח לה עד שהזמינה את המוצר כדי להשלים חומרי גלם שהיו חסרים לי שאכן הגיעו בדיוק בזמן... בנוסף שלחתי לה מסר אם היא רוצה שאשלח לה ב-EMS למרות שהיא לא ציינה שההזמנה דחופה או משהו, פשוט כי זו הזמנה גדולה ויקרה. היא לא ענתה לי. אח"כ שלחתי לה מייל לוודא את הכתובת שלה ואז היא ענתה ושאלה מתי ההזמנה תהיה מוכנה. אמרתי לה שאני מקווה לשלוח את זה לפני יום שישי האחרון שהיה (כלומר הערכתי שיקח לי שבוע במקום שבועיים) אבל שזה לא בטוח ואעדכן אותה מתי אני מסיימת להכין את ההזמנה ומתי אני שולחת. בכל אופן היה חסר לי טבעות למחזיק מפתחות אז התעכבתי יומיים (עדיין בטווח ה-14 יום) והיום ההזמנה מוכנה ותכננתי לשלוח ביום שלישי. פתאום היום אני מקבלת ממנה הודעה אם ההזמנה מוכנה כי היא צריכה את זה עד ה-5 למרץ. כאילו מה???? WTF???? למה היא לא אומרת? לא מתאמת? למה לא לקחה EMS? מה הקטע???? בנוסף בהודעה האוטומטית שנשלחת לקונים אחרי קנייה מצויין במפורש שמשלוח בינ"ל לוקח עד כ-5 שבועות! מה אני אמורה לעשות עכשיו? זה ממש לא מוצא חן בעיני הסיפור. מאד מוזר! מה היא חשבה לעצמה? הבהרתי לה בכמה וכמה הזדמנויות שאני צריכה לתפור את הבבושקות וזה יקח זמן, מה גם שהיום אנחנו בסך הכל בקושי 10 ימים אחרי ההזמנה למרות שציינתי מפורשות שזה יכול לקחת 14 יום (ההכנה! לא המשלוח, הדגשתי את זה). אוףףף יש לי הרגשה שזה לא יגמר טוב במיוחד כשיש פה 100$ על הכף ו-20 בבושקות שישבתי יום וליל להכין אותן! יש טיפים? עצות? עידודים? כבר ארזתי את הכל וזה מוכן להישלח מחר ב-EMS אבל מהניסיון שלי בהתכתבויות איתה לוקח לה כמה ימים לענות אז מה אני אמורה לעשות , לשלוח EMS על חשבוני ולקוות שהיא תחזיר לי? וגם אם אשלח ב-EMS אנחנו ב-1 למרץ עוד שנייה, מה הסיכוי שזה יגיע תוך 4 ימים?
תודה...

הי

מה פתאום לשלוח? זאת אחריות שלה. את צריכה לשלוח לך רק אחרי שהיא תאשר לשלוח בEMS . זה הרבה כסף וגם ככה נתת לה הנחה. זה לא אמור לבוא על חשבונך. לי לקח ל EMS להגיע 5 ימים . זה לא בהכרח כמו שהם מתחייבים בגלל המכס. אז בכל מקרה זה לא בטוח בכלל שיגיע עד ל-5 במרץ. את מתכתבת איתה במייל או בקונבו? קחי בחשבון שקונבואים צריך להיכנס במיוחד לאטסי כדי לקבל. אולי תכתבי לה מייל ותקווי שהיא תקבל. הבובות לא ילכו לאיבוד. אל תדאי. מקסימום תמכרי אותן בהזדמנות אחרת...

תודה על התשובה

שלחתי לה גם מייל והיא עדיין לא ענתה לי... היא ממש חיה בסרט, באמת אני לא מבינה מה היא חשבה לעצמה... מקווה שהיא תענה לי ותשלם את הכסף ל-EMS, אם אני אשלח את זה עד מחר ב-10:00 יש סיכוי שזה יגיע בזמן, אם לא אז חבל לי לאכזב אותה אבל באמת אין לי מה לעשות, אם אנשים לא מדברים ולא מודיעים ולא מרתיעים...

onor

New member
שולחת לך עידוד../images/Emo24.gif

קודם כל, בואי נודה בעובדות, 100$ זה ממש לא בשמיים ואני אישית לא הייתי מציעה מיוזמתי הנחה על סכום כזה. שנית, עשית מה שיכולת ולא הבטחת לה שום דבר שלא יכולת לקיים. ברור שאל תשלחי לה ב-EMS על דעת עצמך. אם היא כל כך בלחץ היא זאת שאמורה לשים לב לקונבו/ מייל שלך ואם לה לוקח זמן עד שהיא עונה לך זאת בעיה שלה. מנסיון עם לקוחות בעיתיים, אני מציבה עובדות כמו למשל משלוח EMS עולה כך וכך והוא לוקח כך וכך ימים מהרגע שאת מוסיפה את הכסף על המשלוח, לשיקולך. בלי התנצלות ובלי לבוא מעמדת נחיתות. אני גם הרבה פעמים מעמידה בפניהם אופציה של ביטול המכירה ( למרות שאני מבינה שכאן אין לך אופציה כזאת כי הכנת את הבובות במיוחד) לרוב אני מקבלת תודה על תשומת הלב ותשובה לגבי מה הם רוצים לעשות ומעולם לא קיבלתי בקשה לביטול המכירה. בהצלחה! אשמח לשמוע התפתחויות...

תודה :)

הנחה היא ממש ביקשה אז נתתי לה כי רציתי שתבצע את ההזמנה אבל פעם הבאה נראה לי שבאמת לא אעשה זאת, זה לא חומרי גלם שאפשר לעשות הנחה על סיטונאות, זה עבודת יד וזה לקח המווווווון זמן! למען האמת כשאני חושבת על זה הייתי צריכה לגבות תוספת תשלום, בזמנו זה היה נראה לי הגיוני שאם היא קונה הרבה אז לתת הנחה אבל אחרי כל העבודה שהשקעתי אז ממש לא... תודה על התגובה, בהחלט עודדת
אני מקווה שלא אצטרך להחזיר את הכסף ושהיא לא תיתן פידבק שלילי כי זה ממש יהיה מבאס.... בהתכתבות איתה הייתי כ"כ ברורה שאני פשוט לא מבינה מה עובר לה בראש.

Kasandra100

New member
לגבי הנחות

ממש מפוצץ אותי עניין ההנחות על עבודת יד. למה לתת הנחה? אם אחד לוקח לך שעה (נאמר) גם השני, השלישי וכו' יקחו כל אחד שעה. זה לא קנייה במפעל תעשייתי - שם כן מקובל לקבל הנחה על כמות. מבחינתי הנחות על עבודת יד - OUT OUT OUT לא בשום אופן לא! חוצמזה, איפה הכבוד וההערכה לזמן, מאמצים, אנרגיה, סבלנות (שכחתי משהו?) שמושקעים בלהכין את המוצרים?

את צודקת לגמרי

חשבתי שבגלל שאני מכינה אותם כמו סרט זמן אני אתקתק את זה אבל זה כנראה לא עובד ככה... בדיעבד הצטערתי על ההנחה אבל אמרתי לעצמי שאני מוכנה לספוג (ותמיד יש פעם ראשונה)... אבל לספוג 45$ על הזמנה של 100$, לא בא בחשבון! אגב מלבד מה שכתוב בפוליסיס שלי, בנוסף ב-Message to Buyers כלומר בהודעה שנשלחת אוטומטית לאימייל של הקונה עם הודעה על הרכישה מצויין במפורש המלל הבא> International customers, please be aware that shipping can take up to 5 weeks (although usually it takes less)! תמיד אני קוראת כאן הודעות על לקוחות בעיתיים וחושבת לעצמי איזה מזל שלא נפלתי על אחד כזה, אבל כנראה אי אפשר להתחמק מזה
תודה על התגובה!

nbrosh

New member
אני בעד לשלוח בEMS על חשבונך

אלה דמי הלימוד שלך. בפעם הבאה תקפידי יותר להסביר לוחות זמנים ותמחורים. זה מה שאני הייתי עושה

אולי אבל זה הקטע המעצבן

שההתכתבות שלי איתה הייתה כ"כ ברורה, הסברתי בדיוק כמה זמן לוקח להכין ומתי אשלח וכמה זמן משלוח ושאם היא רוצה את זה משלוח מהיר היא צריכה להוסיף כסף. וידאתי איתה את הכתובת ואת כל הפרטים, אמרתי לה שאודיע לה כשאסיים לתפור לפני שאני שולחת.... בקיצר הכל ברור, שחור על גבי לבן... בכל מקרה אם לא אשלח את זה מחר עד 10:00 אין סיכוי שזה יגיע בזמן אז נראה, אולי עד אז היא תענה למרות שאני בספק...

inbarshahak

New member
תרימי לה טלפון

זה מאוד מלחיץ להעביר את ההתכתבות עם הלקוח לשיחת טלפון אנגלית אבל מכיון שיש פה גורם של זמן ואין סיבה שתשלמי על המשלוח על חשבונך תרימי לה טלפון,את בקשת התשלום לאי אם אס אפשר לשלוח בmoney request דרך פייפאל זה לא לגמרי פוליטקלי קורקט עם החוקים של אטסי אבל היא לא תוכל להתעלם מן המייל הברור אבל בכל מקרה הייתי מרימה לה טלפון ומסבירה שמאוד חשוב לך שהמשלוח יגיע בזמן אבל זה ידרוש עוד קצת כסף מצידה... אני מאחלת לך עוד הרבה הזמנות של 100 דולר,זה אמנם סכום יפה אבל את משקיעה עבודה בעבורו,ואין סיבה שתתפשרי על התמורה בהצלחה

Kasandra100

New member
לדעתי הצנועה

ב"פוליסיס" שלך רשום לגבי משלוח שזה יעשה בדואר אויר רשום. לדעתי זה מכסה אותך לגמרי. אם בכל ההתכתבויות היא לא ציינה תאריך ספציפי שהיא צריכה לקבל את המוצרים, בנוסף את הסברת לה שאת צריכה להכין אותם במיוחד = לוקח זמן, לדעתי הצנועה את לא צריכה לשלוח על חשבונך ב-EMS (על קצה הלשון שלי... "השתגעת"...) את יכולה להציע לה לשלם עבור משלוח עם EMS ותדגישי שאת לא יכולה לקחת אחריות לגבי תאריך קבלת המוצרים על ידה כי זה לא תלוי בך! ולא היא תקבל את המוצרים בהתאם ל-policies שלך כמקובל. אני בכלל לא הייתי מזכירה את האפשרות (הטפשית לחלוטין לדעתי) של ביטול העיסקה. היא שילמה = אישרה את ההזמנה בתנאים שלך - אני מדגישה - בתנאים שלך! לפי מה שמצויין במפורש ב-policies שלך.

סיגליתא

New member
מסכימה לגמרי עם kasandra אני לא חושבת

שאת צריכה לספוג שום דבר על חשבונך, ההתנהלות שלך היתה ברורה לגמרי, ואני לא רואה שום סיבה כמו שנעמה אומרת "שעור" הכל היה ברור מבחינתך, ותאמיני לי גם אם תפסידי את המכירה הזו - יבואו אחרות ובטוח יהיו הרבה יותר מוצלחות, לקוחות הזויים יש, ואסור שהם יערערו לנו את הבטחון, יכול להיות שהיא פתאם מציינת תאריך כל כך לא הגיוני בגלל שהיא רוצה בעצם שהעיסקה לא תצא לפועל - סתם מחשבה, כמובן שלא הייתי מזכירה ביטול מבחינתך. אל תתפתי לשלוח באיאמאס על חשבונך, גם כך כבר עשית לה הנחה קבלי חיזוק מכולנו, לא היא - יהיו אחרים

אוקיי היא ענתה לי ואני ../images/Emo46.gif

My shop is opening on the 5 of march. I so wanted your doll to be here. Can you please send dolls as quickly as possible. Iam on a tight budget, this has not helpful. can you take 20usd from the order and send express post confirming delivery before 5th march אני מקווה שהיא לא עומדת למכור את הבובות שלי!!! ואיזה חצופה היא אומרת לי לקחת 20 דולר מה-100 שהיא שילמה לי אחרי שעשיתי לה הנחה של 18 דולר??? אני לא מבינה!!! אוףףףףף יש עצות מה לענות לה?

nbrosh

New member
ברור שהיא עומדת למכור

למה חשבת שהיא הזמינה כ"כ הרבה? אבל מה אכפת לך? סליחה שאני מחרבת את השמחה.. הלוואי עלי.

לא יודעת, חשבתי שנהוג לבקש רשות או משהו...

חשבתי שהיא עושה מסיבת יומולדת ומחלקת לילדים מתנה או משהו כזה...

onor

New member
למי אכפת מה היא עושה עם זה...

אם היא הייתה קונה אחת כדי להעתיק אותה ולייצר כמה זה משהו אחר אבל כל עוד היא קונה ומשלמת עליהם זה לא צריך להפריע לך... מה שכן מעצבן זה הבקשה שלה להוריד 20$ מהרכישה ולשלם עם זה את ה-EMS!

למעלה