אוזני המן קצת אחרת..

אוזני המן קצת אחרת..

דקה לפני שבת.. או בעצם כבר דקה אחרי.. (!!) הנה מה שיצא מהתנור לפני כמה דקות נעשו לפי מתכון שלי, ומולאו בשוקולד כי פרג זה לא היי לייטס אצלנו אבל יצאו יפים מאוד וכבר עשיתי רושם חבל"זזזז אכתוב שוב במוצ"ש, יש לי עוד מה להראות אבל שבת בפתח. שבת שמחה ונהדרת לכולםםםםםםםם

בצק עלים בקרם פטיסייר

מבצע חיסול לפני פסח
גיליתי ששבת נכנסת רק עוד עשר דקות, אז אמשיך

הבצק נאפה לחוד

זה הכי קל בעולם, חתכתי בצק עלים לריבועים (בלי לרדד), אפיתי אותם בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות הריבועים תו]פחים מאוד ואז אפשר לפתוח אותם כשהם מתקררים קצת. הקרם זה כל קרם פטיסייר רגיל או קצפת משמנת מתוקה. במקרה הזה היה לי אבקת קרם פטיסייר קנויה, (שלא יוןצאת ממש טעימה כמו הקרם שמכינים לבד!!) וזהו. כל הסוד הוא בהגשה.

shier123

New member
אפשר בבקשה לקבל מתכון לעוף עם אפונה

וארטישוק? תודה =]

עוף באפונה, עלי סלק ותחתיות ארטישוק

עוף באפונה, עלי סלק ותחתיות ארטישוקו רקדנית הרוח... / בישול לילדים ו 11:16 | 12/01/07 בשמחה אתן את המתכון, צחי! והקרדיט, כמעט במלואו לגב' לאה זרוג מליבורנו שבאיטליה על המתכון הטעים טעים הזה. בצל קצוץ דק שום כתוש לטגן היטב עד שהבצל משחים סלרי אמריקאי קצוץ דק (חלק לבן ועלים) פטרוזיליה קצוצה דק עלי סלק קצוצים דק (בלי החלק הלבן הקשה, סתם כי אני לא אוהבת אותו) להוסיף ולטגן היטב עד שהם "משתטחים". שוקי וירכי עוף להוסיף למה שיש בסיר , לטגן על אש נמוכה היטב. לתבל בפלפל שחור, כורכום מעט, מלח להוסיף מים, בכמות שכמעט תכסה את מה שיש בסיר , לתת לרתיחה ואח"כ לבשל על אש נמוכה כ20 דקות. אפונה קפואה תחתיות ארטישוק קפואות להוסיף לתבשיל ולהמשיך לבשל על אש נמוכה כשעה , עד שהבשר ממש מתפרק והאפונה משנה צבע מירוק "חי" לירוק כהה. אפשר להכין באותה דרך בדיוק עם חתיכות בשר טרי, רק צריך לבשל הרבה זמן. במתכון הזה הכמויות הן אלו: 3 עלי סלרי כולל העלים 1/2 חב' עלי סלק 1/2 שקית אפונה קפואה של סנפרוסט 5 תחתיות ארטישוק (משקית של סנפרוסט) 3 שוקי עוף 3 ירכי עוף

למעלה