אוזניים

shrinky dinx

New member
אוזניים ../images/Emo101.gif

הבעיה שלי היא כזאת: כבר בצלילת העומק הראשונה בקורס (20 מטר), נתקלתי בקשיים לפמפם וחשתי כאב באוזניים. המדריכים הראו לי את כל הדרכים לפמפם, ובסופו של דבר צללתי ל-30 מטר (לאט לאט) בלי שום בעיה. הבעיה היא שמאז יש לי כאבים באוזניים בכל צלילה עמוקה מ-10 מטרים (שהופכים לתחושת אטימות לאחר מכן) והפמפום לא עובד. מה עושים? להפסיק לצלול
? האם אפשר איכשהו לשפר את יכולת הפמפום? תודה רבה.

ביקו

New member
אני מציע לך...

להבדק אצל רופא צלילה שהוא גם רופא אא"ג. במידה והבעיה קיימת בתחילת ההעמקה ישנן שיטות שכדאי לנסות על פני המים היכולות לעזור למתקשים בפימפום, כגון, בליעת רוק, הזזת הלסתות מצד לצד, שאיפת מעט מים דרך האף (לא נעים אבל יעיל ביותר) וכו´. במקרה שאתה מציין הבעיה קיימת החל מעומק של 10´ מ´- בהחלט שווה להתייעץ במומחה. אגב, במקרה שצללת וחווית בעיה של כאבים חזקים באוזן- בזמן הצלילה ולאחריה, כדאי שתנוח מספר ימים ותתן למקום להתאושש.

המוגז

New member
בעיית פמפום

מבחינה פיזיקלית בעיות הפמפום הולכות ופוחתות ככל שמעמיקים לדוגמא בעומק מטר הגדלת את לחץ הסביבה ב 10% לעומת העומק הקודם בו היית (פני הים) בעומק 21 מטר (לעומת 20) השינוי בלחץ הסביבה הוא של 3% כך שאם אתה מסתדר עם 10 מטר אתה אמור להסתדר עם כל עומק אבל מאחר שאתה לא מסתדר נראה לי שהבעיה שמתעוררת בעומק מתחילה כבר לפני כן אבל אתה מתחיל להרגיש אותה רק בעומק 10 חשוב להבין שברגע שאתה מרגיש את הלחץ שום פמפום לא יעזור צריך להפסיק את הירידה לעלות לאט עד שלא מרגישים יותר לחץ ואז לפמפם או לייתר דיוק פשוט לא להפסיק לפמפם משך כל ההעמקה גם אם לא מרגישים לחץ שיטת הפמפום הטובה ביותר שאני מכיר (קרוב ל100% הצלחה) כשאתה מרגיש את הלחץ תעלה קצת למעלה תוריד מסיכה קח 2-3 נשימות ללא המסיכה תסתום נחיר אחד חזק עם האצבע ותנשוף נשיפה ארוכה וחזקה דרך הנחיר הפתוח כנ"ל לגבי הנחיר השני עוד עיצה ,אני מניח שאתה צולל מתחיל ולכן ייתכן שכדאי לבצע העמקה מבוקרת ע"י שימוש במדרון פשוט ללכת על הקרקעית ולעצור מתי שאתה רוצה בלי בעיות איזון מקום טוב זה אילת מול היתוש אבל צריך לשים לב שלא עושים את זה בקרבת אלמוגים ולא מעלים עננים בהצלחה

הקרפיון

New member
זה כנראה לא נכון

אפילו שגם אני חשבתי כך עד לא מזמן. לפי מאמר שקראתי, הפקטור החשוב הוא הפרש הלחץ ולא יחס הלחצים. זה די הגיוני, כי הפרש לחץ פרופורציונלי לכוח שמופעל על עור התוף. זה גם מסביר למה גם בעומק (למשל 20 מטר) אתה מרגיש באוזניים כל שינוי בגובה. אחרת הייתה מצפה שבעומקים כרילו, תרגיש רש ינוי של כמה מטרים. מה שעוד למדתי מהמאמר זה שככל שההפרש בין הלחץ בתוך האוזן ללחץ הסביבה יותר גדול, יותר קשה לאזן לחצים. כלומר, אם לא פימפמת בזמן, יהיה לך הרבה יותר קשה לפעמפם. בנוסף, אם לא פמפמת בזמן או פמפמת בכוח, אתה גורם לגירוי בתעלת השמע (דרכה מפמפמים), דבר שגורם להתנפחות במקום ומקשה על הפימפום. שורה תחתונה (ואני נאלצתי להפסיק את הקורס המקורי שלי בגלל שלא יכולתי לעבור את ה17- מטר, וגם אי אילו מצלילות החובה שלי לא הסתימו מסיבה זו) היא שצריך לפמפם כל הזמן (לפחות כל חצי מטר, אם לא יותר), הרבה לפני שאתנ מרגיש את האוזניים. אם כבר אתה מרגיש או כואב לך, יש לך כבר בעיה. במקרה כזה צריך לעלות עד שהאוזניים משחררות לחץ ("פמפום הפוך") ורק אז לנסות שוב. מה שעוד עוזר זה להתחיל את הפימפום על פני השטח, ואם אתה רוצה אפשר לנסות לקחת סינופד, ששומר את האף יבש במיוחד, מה שעוזר לחלקינו. וגם כדאי לגשת לרופה אף-אוזן-גרון, כי יתכן ויצרת דלקת באוזן, מה שקל לפתור, עפ"ר, עם האנטיביוטיקה המתאימה

כמה דברים

דבר ראשון, די מסוכן להשתמש בכל מיני תרופות פלא לפתיחת האף, כי הן עובדות לתקופה מוגבלת, וקשה להשתמש בהן מתחת למים.... יכול להווצר מצב שאתה צולל לך להנאתך ליתוש, והשפעת התרופה עוברת, תעלותיך נגדשות מחדש ופתאום כשאתה עולה אז אין השוואת לחצים, ויש לך אוזן הפוכה. לא נעים, ולכן, לא צוללים כשמצוננים, אפילו כשנורא בא. עוד דבר, ברגע שמעמיקים ללא פמפום, הרקמות שבתעלה מתחילות להתנפח על מנת להשוות לחצים (ע"י הקטנת נפח התעלה). לכן מרגישים כאב ולכן אם לא מפמפמים בהתחלה, אח"כ יותר קשה לפמפם (כי התעלה יותר צרה) דבר אחרון, בקשר לפמפום חזק ואגרסיבי. באוזן קיים חלק שנקרא החלון הסגלגל, והוא מפריד בין האוזן התיכונה לאוזן הפנימית. אם מפמפמים חזק מאוד ואין השוואת לחצים באוזן (כתוצאה מנזלת או כל דבר אחר) אז נוצר לחץ גבוה באוזן הפנימית, וקיים חשש שהחלון הסגלגל יקרע. מצב כזה הוא כבר מעבר ללא נעים, מכיוון שנוזל האוזן הפנימית נוזל החוצה, ואז יש סכנה לאיבוד השמיעה לצמיתות, וזה הרבה יותר חמור מקרע בעור התוף. בקיצור, עדיף לוותר על צלילה או שתיים מלנסות לצלול עם תרופות (פלא או אמיתיות) למניעת גודש באף, וחשוב להקפיד על פמפום. אם יש לחץ, חייבים לעלות כמה מטרים ולנסות שוב, לא באגרסיביות. אם שום דבר לא עוזר, או שממשיכים לצלול בעומק רדוד, או שיוצאים החוצה...

הקרפיון

New member
אני חייב להסכים לכל מילה

כמעט. לי יש אף לא יבש מרבית השנה. ואני לא מדבר על צינון. אחרי שחתפתי דלקת אוזניים מצלילה, עברתי בהמלצת רופאת אא"ג להשתמש בתרופה כאביזר בטיחות בצלילות. היתרון של התרופה הנ"ל היא שהיא הרבה יותר ארוכת טווח מטיפות אף. אבל ברור שגם עם תרופה כזו לא צוללים כשאתה מצונן. אבל כל השאר,
אני מסכים לחלוטין.

Sushi

New member
Medic Diver

קורס חדש של פאדי - רק 500$ !!! וברצינות - אסור לצלול כשמצוננים. אבל, לחלקנו יש בעיות של גודש קבוע (פחות או יותר) באף, שנובעות מסיבות שאינן קשורות לצינון - אלרגיה לדוגמא. במקרים כאלה, ולאחר התייעצות עם רופא, לפעמים הדרך היחידה לצלול היא בליווי צמוד של תרופות אלו או אחרות. גם אני (לצערי) בכ- 50% מצלילותי משתמש בסמים רכים המאושרים ע"י רופא ונמכרים מעבר לדלפק.

ניב ד

New member
מאיפה אתה מביא את העצות האלה???

לא רק שיש לו בעיית פמפום והוא בלחץ, אז בטח, הוא יוריד מסכה, יסתום כמובן רק נחיר אחד וכו´ וכו´. אם הוא ישאר בחיים אחרי הפרוצדורה הזו אולי הוא יספיק גם להודות לך. דבר שני - אתה מרגיש כל מטר של העמקה גם ב-40 מ´ אם יש לך אזניים רגישות וזה לא קשור לאחוזים שהזכרת. הקרפיון הוא הצודק בענין זה. ודבר אחרון - גם כשכבר אתה מרגיש את הלחץ הפמפום עוזר בהחלט (אם אין בעיית פמפום ומעבר אויר מלכתחילה), הבעיה שלפעמים כבר התפתח כאב שנשאר קצת אחר השוואת הלחצים. ברור שעדיף לא להגיע לזה ולפמפם תוך כדי ירידה, אבל גם אם נתקלת בכאב אז בהחלט אפשר לפמפם ועדיף לעלות קצת.

המוגז

New member
ממאות צלילות עם חניכים

ולא בכדי המלצתי לההעמיק על הקרקעית ואם לא היית שש אלי קרב גם היית שם לב לכך נשבר הזין מהאנשים בפורום שמתבטאים בצורה לא מכובדת כל DM או צולל טכני עם 200 צלילות חושב שהוא אלוהים אין לי בעיה עם חילוקי דיעות אבל הסגנון של אנשים כמו ניב אילוניק ואחרים באמת מוציאות את החשק מלהיות חלק מהפורום הזה ואני לא היחיד אני קורא למנהלי הפורום ולא בפעם הראשונה לאכוף סגנון התבטאות מכובד ועינייני די לברבריות

ניב ד

New member
אתה סתם מתרגז ואפילו מוכיח את דברי

מישהו אמר משהו נגד העמקה על הקרקעית? לא ולא - החלק הזה נכון בהחלט. המדובר היה בעיקר על נושא הורדת המסכה. אתה אומר שביצעת את זה בצלילות עם חניכים - יפה מאד. אם יש מדריך שמשגיח על הפרוצדורה הזו מקרוב אין בעיה לבצע אותה ומישהו שידאג לך מיד אם תיקלע למצוקה. צולל לאו דווקא מנוסה, ולא בקורס כשמשגיח עליו מדריך - יתקל בבעיה לבצע מה שאמרת. ואמנם אין לי מאות צלילות עם חניכים, אבל קצת קומון סנס והבנה בסיסית של איך מתנהג צולל במים ולא בקורס, ולכן כשאני אומר משהו אני לא חושב על המדריך המיומן, ולא מביא עצות מסובכות ומסוכנות. ואין לי שום דבר נגדך ולהפך - חשוב שתביא מנסיונך (כמו מנסיון כולם), אבל תחשבו שניה לפני שאתם כותבים ותחשבו מי קהל היעד שצריך לקרוא ולבצע את זה.

אילוניק

New member
למוגז במיוחד בשבילך אביזר חובה

אני מצטט הפעם את הסיגנון המלהיב שלך המנומס והאלגנטי ציטוט נשבר הזין מהאנשים בפורום שמתבטאים בצורה לא מכובדת הביטוי נשבר הזין מכובד ואלגנטי יש לציין בהום סנטר יש דבק מאחה ומדביק את מה שנישבר לך מעניין למה כל מדריך חושב שהוא אלוהים כבר ראינו מדריכים ששני כוכבים זה גדול עליהם אתה ממש מתנסה גם על התשובה המכובדת שעניתי לבחור על המיכלים התלוננת (מה לעשות רק לסקובפרו וסאני יש תקינה למיכלי מתכת מה לא טוב בתשובה הזו אבל גם כאן התנפלת עליי בפרומושן לסקובפרו זו עודה יבשה ותו לא גם אם בעינך זו פרסומת מה עושה אלון מדוגית לא פרסומת חינם כל הזמן ועוד מזמין חברי פורום לבוא לחנות ) לא נעים לך להיות בפורום זו זכותך תמיד תוכל לחזור לחניכים שלך ולהיות אלוהים עבורם מדינה דמוקרטית אני אישית לא אעלב אם לא תכנס לפורום אבל זה רק אני ועוד עיצה אם אני וניב כל כך לא נחמדים עבורך עשה לך מנהג קבוע אל תפתח ואל תקרא הודעות שלנו יחסוך לך כנראה הרבה עצבים ולחץ תאמין או לא אני בכל אופן אשן מצויין בלילה נהדר ואודה לאלוהים יום יום שלא עשיתי אתך את הקורס של שני כוכבים כי בטוח לא מלמדים בקורס מה עושים אם למדריך המנומס נשבר הזין באמצע הצלילה תפסיק להטיף לי מוסר ולנבל את הפה בכסות של מדריך מנומס אילוניק היפה IHB

ניב ד

New member
על זה נאמר - מה ההבדל בין מדריך

צלילה לבין אלוהים? אלוהים יודע שהוא לא מדריך צלילה...

שוב פעם שני "הכוכבים" של הפורום

מתנהגים כפי שצפוי מהם. ניב , נראה כי אתה משועמם פחד , מצא לך אשה ובנה לה בית (זה ימלא לך את החלל המלא בחייך). אתה צעיר מבטיח (אני מכיר אותך) אך מתנהג בפורום הזה כמו זקן נרגן וחסר סבלנות. כבר עזבת את הפורום הזה מתישהוא , לא? אם לא תשנה סגנון אולי שווה שתשקול זאת שנית. אילוניק.... נו , מה יש לומר עוד? ככל הנראה גם השרשור הזה יעלם וימחק היות ומככבים בו שני אנשים אלה. המוגז כלל לא בודד. ואל תבלבלו את השכל על כך שהניק שלי לא מוכר , פשוט , בפעם המי יודע כמה , דברו לעניין ובתרבות.

ניב ד

New member
אל תקשקש !! ../images/Emo121.gif

וכן, הניק שלך לא מוכר (אם כי יש לי חשד מי אתה...), וגם אני קצת משועמם מדי פעם זה נכון, אך לאו דווקא בגלל היעדר נשים (אשה)... או בתים. אבל לפחות אני עומד בכבוד מאחורי מה שאני אומר ובדרך כלל גם אומר דברים התורמים לאנשים ולא מכניס הודעות אידיוטיות רק להראות לעולם שאני קיים לפחות באינטרנט. בכלל נורא מעניין שכמעט כל מי שיש לו תמיד מה להעיר, להתלונן על סגנון, לתת עצות כתיבה וכאלה הוא בעל ניק סודי ומסתורי. אני מוכן בכיף לקבל ביקורת אבל לא מאנשים נטולי זהות ופנים
. מבחינתי הענין סגור - אם יש לך מה להוסיף, במסרים בבקשה.

אילוניק

New member
לנזיר הבודד

כפי שאתה מעיד אתה די בודד לך מצא לך אישה ובנה לה וילה שנית המוגז כתב שנישבר לו הזיין והיות ואתה לא מוקיע את סגנון ההתבטאות הזה מכאן נובע שסגנון זה תקין בעינך ולכן גם לי נשבר הזין מההערות שלך ובטוח אם תרצה לדבר בשני אוזניים שלח לי מסר ותקבל את הטלפון שלי ונדבר לא מעל גבי הפורום אילוניק היפה IHB

Princes Vespa

New member
לגבי אישה - זה כנראה לא עוזר../images/Emo68.gif

אבל אני אנסה להעסיק אותו בבניה - שמעתי שיש מחסור בעובדים בתחום הזה..

אזניים

בעיות השוואת לחצים אינן חדשות. האוזן אליה איננו מתיחסים בחיי היום יום הופכת להיות מרכז ההתיחסות כשאנו צוללים. חלק לא קטן מבעיות השוואת הלחצים נובע בכלל מאיזון לא טוב והעמקה מהירה מידי. לכן, ראשית יש לוודא שאתה מאוזן. בדוק היטב את כמות המשקולות שלך. לאחר מכן, חשוב לדעת שפמפום אינו הדרך היחידה להשוואת לחצים, אפשר לבלוע (רוק או מעט מים אם הפה יבש) וכמובן, להניע לסתות. עוד טכניקה היא לסתום את האף, להדביק את הלשון לחך העליונה, ולבצע פעולת בליעה. זה עוזר. ואחרון, יש מסכה בשם PRO EAR שמגיעה עם אזניות שמקלות על השוואת הלחצים. זה נראה קצת מצחיק... אבל זה עובד נהדר. יש מועדונים שמחזיקים כאלה לניסיון.

למעלה