אוזן קשבת

shirael

New member
הוא המוח ואת הלב?

לא, לא ממה שקראתי פה.
&nbsp
יש לך לב, אני מקבלת את זה. הוא אפילו חזק ועמוק ורך ורגיש מאין כמוהו. רגיש עד כדי כך שמרוב כאב החלטת שעדיף לך לקבור אותו עמוק באיזה קיר בטון, להקיף בגדר תיל, ולחיות חיים בטוחים בטוחים, כאלה שלא יאפשרו לאף גבר מסוכן להתקרב אליו שוב ולהכאיב לו.
&nbsp
היתרונות? תיארת אותם בלי סוף. שקט וביטחון כלכלי ומשפחתי, וזה לא שאין תחושת שותפות והערכה הדדית וכו'. החסרונות? כולם פה מנו אותם בפנייך ואת סירבת להכיר בכל אחד ואחד מהם. אם תשאלי אותי, החסרון העיקרי הוא שבהעדר הלב הפכת את החיים הנפשיים הפנימיים שלך לשממה עקרה, שבה נותר רק המוח המחושב. הרציונליזציה השחוקה של "כל הזוגות צריכים להתפשר" ו"אי אפשר לקבל כל מה שרוצים".
&nbsp
אבל הלב שלך לא הלך לשום מקום. הוא שם בתוך הקיר שלו, והוא סובל. בגלל זה את פה. מחפשת קצת חום אנושי להפיג את הבדידות האיומה שכפית על עצמך בקשר שאמור להיות הכי אינטימי, הכי מכיל, הכי קרוב, חם, רך. שיקוף של הלב. אבל המוח עומד על המשמר, וכל פעם שמנסים פה לומר לך: "תסתכלי על הבחירה שעשית. קיבלת החלטה מתוך טראומה והיא הובילה למצב שגורם לך לקמול, שמלמד את הילדים שלך שביום מן הימים עליהם לחפש קשר פושר, נטול התלהבות, שבו אין תקשורת ואין קרבה של נשמה ורגש. שאהבה היא בדידות" - כל פעם המוח שלך מתנגד בכל תוקף ופולט עוד רציונליזציה. הילדים לא סופגים כלום. אהבה זה לא הכל בחיים. משפחה זה סוג של הסדר כלכלי.
&nbsp
אני עצמי בזבזתי הרבה מאוד שנים על המוח וההרציונליזציות שלו (ובסוף אגב הבנתי והוכחתי על בשרי שיש דרך אחרת ושאושר הוא בגדר האפשר), ולכן באמת שלבי יוצא אלייך. אבל את לא עובדת על אף אחד פה. רק על עצמך.

תגובה לטגליינס

כל מילה זהב. גם לי זה נקרא כבדידות שהיא תולדה של ניתוק מעצמי, ו'הענשת' העצמי בכפיית קשר של חוסר חיבור רגשי ונפשי אל הבעל ובחזרה.
ולפונה היקרה - רצית לפרוק. פרקת. האם הוקל לך? האם את חוזרת למציאות שלך שמחה שלווה ומאושרת? הנישואים שלך לא במשבר ציינת. ואת צודקת. אלה לא הנישואים שבמשבר. אלא את. במשבר עם עצמך. ואת לא נותנת לאף אחד 'לבלבל' אותך, ולהסית מהדרך כי את פשוט לא מסוגלת לשמוע שהאחריות למקור הבדידות שלך היא בצד שלך. זה לא שלו. את לא אומללה כי יש לך בעל קר, את אומללה כי את בחרת את הסד הזה לעצמך. ואת קוראת לזה 'פשרה', ואפילו 'מגנה' עליו שהוא זה הוא, וידעת מה את 'קונה', וקנית באופן לגמרי מודע. כלומר, לא לגמרי
. כי את עדיין מאוד מאוד רחוקה ממצב מודע, שלא לומר לוקחת אחריות ועושה עם זה משהו. אבל מה שאת מסרבת להפנים זה שלא 'התפשרת', אלא פשוט ביטלת עת עצמך למען השקטת חרדות וצורך ביציבות. 'התפשרת' על הצרכים הקיומיים הכי יסודיים שלך, והנפש שלך מסרבת להשלים עם רוע הגזרה. כך שאם חוץ מלפרוק ולשחרר קיטור את בכל זאת מאחלת לעצמך להרגיש אי פעם משהו, לחיות ממש ולא רק לנשום, לאכול ולהפריש, אז בדיוק כמו שמריוס אמר - תצטרכי לחזור למקום בו נחבלת ונאטמת, ולטפל בו בצורה יסודית ואמיצה עם עזרה מקצועית.
בפעם הקודמת זה לא הצליח? חפשי מישהו/י אחר/ת שתוכלי להתחבר אליו/ה טוב יותר. עושה רושם שאת אלופת העולם בבניית חומות הגנה מבטון והכשלת מאמצי סיוע, ואת צריכה מישהו רציני ומאוד מתוחכם 'להתעלות' מעל לכל הניסיונות שלך להכחיש ולדכא את עצמך, ולהוביל אותך בבטחה אל המקום בו תוכלי לעמוד מבלי לדמם ולהזדעזע מול ההחלטות שלקחת שלא מיטיבות איתך.
באמת מכל ליבי מאחלת לך לקבל את האומץ לפרגן לעצמך את מסע השחרור הזה.

וכן, ילדים מרגישים ויודעים הכל. ה - כ - ל. והם יודעים על ההורים שלהם יותר ממה שהם היו רוצים שיידעו עליהם. מה שבונה או מחבל בהתפתחות שלהם זה לא רק מה שהם מקבלים או לא מההורים לחיוב בהקשר ישיר של הצרכים שלהם, אלא גם מה שהם סופגים ולומדים מהדרך בה הורים מתמודדים עם החיים של עצמם, איך הם חיים אותם, או לא חיים אותם. כל הקבעונות, כל הניתוקים, כל הסרטים המוכמנים - הכל מכל ילדים חווים וסופגים ומטמינים אצלם במאחורה של הראש ברמה לא מודעת. ואחר כך שנים 'סוחבים' גם את הבעיות שלך בתוכם. קוראים לזה 'העברה בין דורית'. כך שתהיי בטוחה ש'הענשה' הזו שלך את עצמך בחיים נטולי חיוּת וחום ותקשורת, ומיניות בריאה ומספקת <!!!> מחלחלים כמו רעל לאיזור התת עורי של ילדיך, ויבואו לידי ביטוי בבחירות העתידיות שלהםן. כך שאם לא למען עצמך, לפחות שקלי לקחת את עצמך בידיים למען הילדים. ובאמת שיהיה בהצלחה

Snow lily

New member
הותרת אותי חסרת מילים כעת.

אני במצב בו איני יכולה לחשוב רק על עצמי.
היה לי ניסיון רע עם גברים בעבר.
היו לי שני קשרים לפני בעלי. שניהם נגמרו בצורה טראומטית.
עם בעלי, זה שונה. הוא שם גם בזמנים הטובים וגם ברעים. לכן זו הפשרה שלי. היא נעשית במודע כי לדעתי אין משהו טוב יותר בחוץ.

מציעה לך שתתחילי לשנן

אמא טובה זו אמא שטוב לה. וכרגע זה רק נדמה לך שאת חושבת על הילדים. את נאחזת בהם אפילו לא לחשוב על שינוי, כמו שאת נאחזת בבעל לא מספק בעליל כדי להישאר במצב יציב. ותשימי לב, אף אחד לא אמר להתגרש. להעיף את החולרע. כולם אומרים באופן כזה או אחר - תטפלי בטראומות עבר. הן הן 'החוסר יציבות'. אחרי שתיפטרי מהצורך 'ביציבות' <או תשחררי את המועקות שעבורן את כה נזקקת לתחושת תמיכה והחזקה> פתאום תגלי כמה קל ונעים וכיף ולא בודד בכלל <!> לחיות, אפילו עם אותו בעל ממש, וכמה כבר שילמת על קבעונות וחרדות והימנעות מלגעת בזה. תגלי שהם היו הכלא האמיתי, לא הבעל. שאת יכולה להיות מנוע לשינוי בזוגיות שלך, שממקום פתוח משוחרר ולא תקוע רק על עצמו את יכולה להכיל את השוני שלו, ולעזור לו להיפתח יותר לכיוונים שאת זקוקה להם. שיש לך כוח <חיובי> להשפיע על חיי הרגש שלך ושל בעלך. שאת יכולה להציע לו לחיות אחרת. כי אני יכולה להבטיח לך, כפי שאת מרגישה בודדה, כך גם הוא. הוא אולי לא מנפנף בזה, אבל כרגע אין לו בת זוג. אין לו פרטנרית. יש שם מישהי שמגדירה אותו כ'קר', ועסוקה ב'להקפיא' את עצמה ואת מערכת היחסים הזו בהתאם. אני יכולה להבטיח לך שכשתשתחררי מהכלא הדיכוטומי של 'קר' - 'חם', 'לב' - 'מח', 'טובים' - 'רעים', 'שחור' - 'לבן', ובאמת תראי לו אהבה כנה, זורמת, פועמת, שיוצאת אליו, כדי להיות שם גם למענו, להזין ולחמם אותו, ולא רק לצרוך את תמיכתו ואת חווית היציבות הטכנית שהוא מעניק בכך שהוא חוזר כל יום הביתה - או אז יש סיכוי שגם במישור הבינאישי יהיה לך פחות קר ובודד.
בקיצור, זו החלטה שלך למות עכשיו ולהיקבר בעוד 40-50 שנה, או לצאת מהדיפ פרוסט שבו את שרויה ולחיות חיים חמים, שלמים, ומלאי רגש

Snow lily

New member
תיקון קטן

הוא עצמו מודה בהיותו קר. כאשר אני מחבקת אותו, הוא טוען שאני מעיקה.
כאשר הכנסתי פתק אוהב לכריך שלו בדרך לעבודה, הוא טען שזה גרם לו לרצות להקיא. הוא שונא מגע.
הוא לא אומר לי שהוא אוהב אותי, אלא אם ביקשתי קודם ולפעמים אף אז אומר שלא בא לו באותו רגע.

ניסיתי לדבר איתו על כך בעבר, אך הוא סירב לשנות זאת. הוא טוען שהבעת חיבה גורמת לו סלידה.

תראי

הכרתי בחיי אנשים קרים. שלא רוצים שום מגע עם אנשים. שום מגע. והכרתי גם אנשים רעים. כאלה שרעים במזיד או שמפנים עורף.
הכרתי גם אנשים קפואים. מכל מיני סיבות. וגם כאלה שהפשירו עם השנים והפכו חמים <כלומר יש תקווה
>. והכרתי גם בלי סוף מצבים באמצע, שאפשר היה מתוך סובייקטיביות של מצב נתון בסטייט אוף מיינד לייחס לאחד הקצוות.
מעולם לא פגשתי אדם קר שיציע חום משפחתי, ויתמוך בתהליכים רגשיים קשים של מישהו אחר, וייסע חצי מדינה וכד'. זה נשמע יותר כמו אדם רגיש, אמפטי, אוהב. אולי מה שקרה לו שם זה שהוא נתקל ב'מלכת הקרח'? מישהי שכלל לא שמה עליו בהתחלה, ונקשרה אליו רק מתוך המקום הזה שזכה להיות 'נראה', אהוב, מוכל? שמקבל באופן חד כיווני? ואחרי בוא הילדים אולי גם המעט שהוא 'גירד' מתוך האינטראקציה לטובתו נעלם לטובת הילדים? אולי הוא פשוט לא מאמין לפתקים שלך? למגע שלך שרוצה עוד מאותו דבר - לקבל?
אולי יותר קל להגיד שהוא אדם קר שסולד מביטויי חיבה מלהודות שהוא אדם שקר לו? שנניח הפסיק לאהוב אותך? או לא יכול יותר לאהוב אותך?
אני פשוט לא הצלחתי לשמוע בשום מקום שאת באמת באמת אוהבת אותו. בזכות מי שהוא, ולא בזכות מה שהוא עשה לך ומספק לך <שזה יותר פרוביידר, והרבה פחות - לאבר>. את בכלל נמשכת אליו? חושקת בו? מפנטזת אליו בלילות הקרים? עד כמה הוא אם בכלל חסר לך כשהמיטה שלך בוערת?

תומר2016

New member
יש מצב שגם הוא נפגע טראומה לא מטופל

מתייחס למה שכתבת גם הלאה - שאת נפגעת אונס וטראומה שלא הצלחת להתאושש ממנה
ולפי זה שהוא גם סולד ממגע ומהבעת חיבה - יש סיכוי שגם הוא נפגע של אונס או משהו דומה וגם הוא לא מטופל

לא יודע, עד כמה מציק לו - החוסר מגע בכלל כמו שלך מציק מדי פעם
האם גם אצלו זה מתעורר מדי פעם והוא מדחיק ?
אין את הצד שלו

אבל החלק שלו זה עניין שלו - אם הוא לא רוצה לטפל בעצמו - זה הבחירה שלו

תומר2016

New member
את לא יכולה להיות בטוחה

יכול להיות שהוא עבר טראומה בילדות
יכול להיות שהוא אפילו מדחיק את זה ובעצמו לא זוכר
או שהוא זוכר אבל מעדיף שלא לשתף

וכמובן יכול להיות שהוא לא עבר שום טראומה , אבל אולי יש לו רגישות יתר למגע
יש אנשים כאלה- שמבחינה פיזיולוגית - יש להם בעיה עם מגע.

אבל מצב כזה לא היה מסביר - גם חוסר רצון בהבעת חיבה מילולית.

אם הוא גם לא מסוגל בהבעת חיבה מילולית- זה נשמע יותר כמו מישהו
שמגיל קטן - חווה שהבעת חיבה מילולית או פיסית - הוא משהו אסור (כי ההורים שלו אולי חינכו אותו ככה) או שהוא נפגע ממישהו ומבחינתו מאז - הבעת חיבה נתפס כמקום של כאב וסכנה..

כמובן שיכול להיות גם אפשרות אחרת ,
אני רק מעלה אפשרויות..שאי אפשר לפסול אותם.
בכל מקרה זה שלו.
בהנחה שזה לא מפריע לו - אז כנראה שזה הדרך שהוא בחר לחיות בה

Snow lily

New member
אין לו

בעיה עם מגע. יש לו בעיה עם חיבה. זה מעיק עליו.
הוא מעדיף את המרחב שלו. לא בגלל טראומה, אלא אופי. הוא מחושב, לא נתון להשפעת רגשות ומנוכר לכולם מלבד הילדים (על 4 ועל 2).

Snow lily

New member
יש היגיון בדברייך

לפני מספר שנים, בטרם היו לי ילדים על 2, החבר לשעבר חזר לחיי לזמן קצר בגלל מאורע שהפגיש בינינו. הוא מעולם לא התגבר עליי. יכלתי לבחור במערכת יחסים חמה ומלאת תשוקה, בלי השלכות על ילדים. סירבתי. בחרתי בבעלי.

אני עדיין אוהבת אותו. לא חושבת שאפשר להפסיק לאהוב מישהו גם אם הקשר נגמר. אבל בראיה לאחור, אני מעדיפה את היציבות והתמיכה של קשר קר.

לא נכון. החלק ה"חם" שבך הביא אותך לכאן.

אנשיםהשלמים ומאושרים עם חייהם הזוגיים לא מגיעים לפורום הזה. אף פעם.
בטח שמת לב שהכותרת היא "זוגיות במשבר".

הלב שלך עם האקס
השכל הנוקשה עם הבעל

המתח הזה - לא בין שני גברים אלא בין שני חלקים שונים בתוכך - קורע אותך מבפנים, יותר ויותר אנרגיה מושקעת בלספר לעצמך שעשית את הבחירה הנכונה.

Snow lily

New member
הלב לא עם האקס

אני עדיין אוהבת אותו, אך הקשר נגמר מסיבה טובה. לא הייתי רוצה לחזור אליו גם לו הייתי פנויה.
גם את בעלי אני אוהבת.

שוב - אין לך מנוחה - אחרת לא היית כאן

אבל אם הגעת למיצוי מקסימלי של החיים הזוגיים מבחינתך -

קבלי אישור להמשיך בזוגיות שאינה במשבר עד אחרון ימייך !

אני מקווה שעכשיו השגת את מטרת פנייתך לפורום

Snow lily

New member
אני משתדלת

את המטרה השגתי בפוסט הראשון שלי.
אני לא יודעת מה צופן העתיד, אך כרגע אני לא יכולה להרשות לעצמי לחשוב על אופציה מעבר לנוכחית.

האמת שלך אריות- היא לא האמת של כולם

לא כל אדם שכותב פה מכיל סיבה נסתרת
למעט מצוקה או קושי שגרם לו להקרע בין שתי אופציות
או לחיות את חייו בחוסר סיפוק קורע נפש.

יש גם אנשים שקשה להם ורוצים לפרוק בלי סיבה נסתרת ברקע

תומר2016

New member
נשמע שאת בעיקר מחפשת אוזן קשבת

חבל שאין לך חברה טובה שאת יכולה לחלוק איתה את הדברים האלו,
אבל אם את אומרת שאין אז אין...

לפעמים חבר אנונימי דרך המחשב, יכול להוות תחליף טוב או פסיכולוג שיקשיב...

אני לא מסכים עם האבחנות השיפוטיות של חלק מהאנשים פה,
כל אחד בקשר זוגי ארוך, מתפשר על צרכים מסויימים לפעמים מוצא אותם מחוץ לקשר הזוגי,
יכול להיות שטיפול זוגי יעזור לך לפתוח את הדברים, ולמצוא את האיזון שלך . יהיה בריא יותר לזוגיות - שבעלך ידע שזה מציק לך ושאת זקוקה לאוזן קשבת.

שאת בוחרת בו , אך זקוקה לאוזן קשבת בעניין המצוקות שלך..

יכול להיות שחיבוק וסקס ואינטמיות הוא לא צורך חזק אצלך - אחרת כבר מזמן
היית מפרקת
והקשר הארוך עם בעלך בלי בגידות מהצד מצידך (אם הבנתי נכון) - מוכיח זאת.
אנחנו מוכנים להתפשר על דברים שפחות עקרוניים לנו.

לא משנה עוצמת הטראומה שעברת , מניח שעל לנשום לאכול ולשתות לא היית מוותרת , כי לוותר על זה פרושו למות,

וכנראה שקשר ארוך בלי סקס ובלי חיבוק ובלי תקשורת אינטימית אמיתית עם בעלך - זה משהו שאפשרי בשבילך בלי להרגיש שאת מתה בתוכך.. ולכן כנראה זה משהו שפחות עקרוני לך (במבחן התוצאה לפחות )

נשמע שבתחושת בטן שלך - למצוא פרטנרים לשיחות נפש בעניין , בקשר שיסתכם בשיחות כאלה (הוצאת קיטור והתייעצות) - הוא הפתרון הנראה לדעתך כטוב כרגע בשבילך - אז לכי על זה.

תמיד תוכלי לשנות את הפתרון לעניין - בעתיד אם תרגישי שיהיה נכון משהו אחר
(הרי גירושים /טיפול זוגי או כל פתרון אחר - תמיד יהיה אפשרי בעתיד)

ולכי עם האינטואציה שלך בלי להתייחס לשיפוטיות של האנשים שלא באמת מכירים אותך ואת הרקע. (גם אני לא מכיר)

Snow lily

New member
תודה רבה

זה אכן עוזר לדבר עם מישהו שלא עושה זאת תמורת תשלום. מישהו שבאמת עושה זאת כי אכפת לו. לא שופט או לא מבין.

shirael

New member
השטחה של המציאות.

זה במענה גם לתגובה הנוכחית וגם לתגובתך למפלצת\ילדה. את חוזרת כל הזמן למשוואה פשוטה של קיצוניות: או קשר חם ומלא להט שעומד על כרעי תרנגולת ומתפורר כשאת הכי צריכה אותו - או "היציבות והתמיכה של קשר קר".
&nbsp
כשאת מעמידה את זה ככה? בטח, בחרת הכי נכון שיש.
&nbsp
אבל זה הרי שקר גמור.
&nbsp
שלא תהיה לך שום טעות: את יכולה להיות בקשר חם, אוהב ומספק מינית ונפשית, עם גבר שתמיד יעמוד לצדך ולא יוותר עלייך, יהיה יציב, נאמן ובן ברית לחיים. השילוב הזה קיים ואפשרי. הבחירה המלאכותית שאת כופה על עצמך היא שקר ועוול.
&nbsp
שימי לב שאיש כאן לא אומר שאת צריכה להתגרש מבעלך מחר. כולם מכוונים אותך למקום אחר - טיפול או מסע נפשי אלטרנטיבי כלשהו לתוך המקום שכל כך כואב לך, שאת מוותרת על כל כך הרבה בשביל לשמור עליו, כדי לפתח מודעות לדרכים שבהן הוא משפיע על כל צעד שאת עושה, ומודעות לכך שהסיפור שאת מאמינה לו בצורה כל כך פטליסטית הוא סיפור סובייקטיבי ותו לא. כשתתחילי להבין באמת שאת יכולה לספר סיפור אחר, השיפורים בחייך יתחילו לקרות מעצמם.

Snow lily

New member
את צודקת

הקשר הראשון שלי נגמר מכיוון שעברתי אונס, והבחור לא תמך בי. התקשרתי אליו בוכיה, והוא אמר שאין לו זמן אליי. שהוא לא יכול להתעסק עם זה כי הוא עסוק בקורס צבאי. נשברתי, והדבר הזה רדף אותי שנים רבות. פחדתי להודות בפניו שזה היה אונס, לכן המעטתי בחומרה לתקיפה.
הרגשתי אשמה ופגומה. פחדתי לספר להוריי. בסופו של דבר סיימתי את הקשר איתו, כי הוא בחר להתעלם ממה שקרה לי, ואני עדיין סבלתי מהשלכות המעשה.
הקשר השני היה עם גבר שמבחינתו הייתי התערבות. חברו הטוב רצה אותי שנים, אז בגלל האופי התחרותי שלו הוא החליט להשיג אותי לעצמו ובכך להוכיח לחברו שהוא טוב ממנו.
הקשר עם בעלי הגיע לאחר 3 שנים. שנים בהן לא הייתי מסוגלת להיכנס לקשר.
זה היה ראש השנה. הוא שאל אותי אם אני חוגגת עם מישהו. עניתי שאני נשארת במעונות, אז הוא שאל אם ארצה לחגוג עם משפחתו. לא יצאנו אז.
סירבתי, והוא בכל זאת הביא אליי אוכל למעונות כדי לחגוג איתי את החג.
שנים לאחר מכן, הוא תמך ועזר לי כאשר אזרתי אומץ (בסיועו) להתלונן על האונס. הוא נסע איתי חצי מדינה מדי יום במשך שבוע. חיכה איתי, והחזיר בובת סמרטוטים בוכיה הביתה.
הוא ביקר איתי בבתי חולים כאשר אושפזתי, חצה את הארץ עבורי כי חליתי, וזה רק על קצה המזלג.

למעלה