אוזלת היד שלנו

KITARO

New member
אוזלת היד שלנו

כשאני אומר אוזלת היד שלנו אני מתכוון למתנדבים/חובשים/נהגי אמבולנס רגיל ,למה אוזלת יד? תחשבו על הסיטואציה הבאה הנני מגיע לחוסר הכרה מסויים כאשר התקשורת עם המשפחה לקוייה ואני לא מבין על מה הם מדברים לבסוף מסתבר אחרי התייעצות עם צוות הנטן שזה על רקע סכרתי,תחשבו על הסיטואציה הבאה- הנני מגיע לחוסר הכרה עם אמבולנס רגיל כאשר יש לי גלוקומטר התקשורת כרגע לא חשובה ואני רואה שהוא בהיפו,במקרה יש לי גם גלוקוז וסיילין ,במקום "להטריח את צוות הנט"ן " אני נוסע בנסיעה דחופה אך עם גבר בהכרה. זה היה איזה שהוא רקע לאוזלת היד שמתנהל במד"א,כל חיי חשבתי שאני יכול לעזור בכל דבר אבל ישנם דברים בסיסיים שגם אם חשבתי לעזור אז א. אין הרשאה למורת רוחי. ב.אין תקציב זה רק אחד המצבים בהם כל חובש/מתנדב נתקל בשטח ואני יכול למנות עוד הרבה אז תגידו לי אתם זה לא אוזלת יד?במקום להכשירנו למצבים כאלו כאשר בארצות אחרות זה דבר בסיסי ביותר שנלמד, מחלקת הדרכה/הנהלה אינה חושבת שזה חשוב ממש ולכן גם לא נותנת הרשאה וגם תקציב לקניית גלוקומטר לדוגמא.

paradan

New member
אני לא בטוח שזה הפיתרון

במקום להתחיל לפזר סמכויות שונות לבעלי הכשרה רפואית מאוד מצומצמת (קורס של חודש) אני חושב שצריך להרחיב את שרותי הALS של מד"א. לא שמעתי על מקומות בעולם בהם מותר לחובשים להזריק גלוקוז IV על דעת עצמם אבל כן שמעתי על מקומות בהם שרותי EMS נועדו לצורך העברות רפואיות דחופות בלבד. לא מצב חירום? לא דורש שום טיפול? סתם נסיעת מונית? תזמינו אמבולנס פרטי... ואם כבר אז למה אתה עוצר בגלוקוז? מה עם אינהלציה? אספירין? ואולי ווליום להתכווצויות? גלוקוז IV היא אחרי הכל התערבות רפואית, שכמו כל האחרות, עלולה להיות גם מסוכנת. ושנינו מכירים חובשים/נהגים מסוגים שונים...

amitp

New member
לפי דעתי זה דווקא עניין של הכשרה-

בתוספת לאילוצים התקציביים - יש פיתרון למצב שהזכרת עבור חובשים, והוא נקרא אט"ן... :) הנקודה שלי היא (ואני באמת מתנצל על הציניות), שעל מנת להתיר לך לתת תרופות בשטח צריך להכשיר אותך מעבר להכשרה הנוכחית של חובש רפואת חירום. ישבו, חשבו והכינו תוכנית הכשרה שכזו - חובש החייאה בכיר (פארמדיק). השאלה שכן עשוייה להשאל - היא מדוע לא להחליף את כל הרגילים באט"נים.. וטוב, נו, זו כבר באמת בעייה תקציבית... חוץ מזה, הדבר יחייב את מד"א להתחיל לפעול באופן הרבה יותר רציני, ממוסד ומאורגן. מד"א???

Action force

New member
איכס!!! חובש החייאה בכיר?!

חובש החייאה בכיר?! גועל נפש, זה ההגדרה העלבונית הגדולה ביותר לפראמדיק. ותשמע, המצב האידיאלי כפי שאני רואה. גוף הEMS (מגן דוד אדום) יחזיק רק אטני"ם, ויפנו רק מקרים דחופים, ומקרים לא דחופים המחיר יהיה גבוה מאוד, כך שלחברות הפרטיות תיהיה עבודה, ולנו יהיה נחת מהסבתא בת ה80 שצריכים להחזיר אותה מהבית חולים הביתה... לקומה השישית (ללא מעלית)... אבל עם כל הכבוד, לא אנחנו אלה שנחליט, ובטח שלא במצב של היום. בברכה יונתן שגיא הוכמן מד"א אילת

amitp

New member
יונתן, אני באמת נורא מצטער,

אבל פארמדיק זה חובש החייאה בכיר. בדיוק זה. לא יותר ולא פחות, ואני לא יודע למה צריך להתבייש בזה או להגעל מזה?

nsr

New member
אולי לא להזריק

ראיתי בסדרה, בערוץ 58, שלחובשים יש מעין "משחת גלוקוז". זה גם רעיון. מזל טוב, דני.

Yev

New member
כפי שהבנתי לגבי המצב של מד"א

שכל הנסיעות הביטוחיטיס/חרטיטיס/מוניתיטיס לסוגיו, הם אלה שמספקות למד"א את הכסף שמונע ממנו לקרוס. חוץ מזה יש לא מעט מקרים, שבמוקד מצטיירים כלא דחופים, ועם הגעת הצוות הרפואי מתברר כמקרה דחוף. כבר היו לו מעט מקרים, שכאבי בטן הסתיימו, בלידה חוץ רחמית של פג, החייאה וכו. אז צריך לעשות דברים בשיקול דעת. אך בהחלט סוגי העברות למינהם באמת אולי רצוי להעביר לחברות אחרות. בקיצר, דברים מהסוג הזה צריכים לעשות באופן מושכל ולא דרסטי.

paradan

New member
מושכל ולא דרסטי

אף אחד לא אמר אחרת. כמובן שלא התכוונתי שלא לשלוח אמבולנס לקריאות לא דחופות אלא שבמידה והן מתגלות ככאלה לאחר הערכת הצוות במקום, להזמין "חברת הובלות". כך זה עובד במקומות מסוימים וזאת רק אחת האפשרויות להתמודדות. כרגע בהרבה מקומות בארץ זה לא עובד לא לכאן ולא לכאן. לכן חולים דחופים לא נענים בזמן (כי האמבולנס תפוס בנסיעת מונית) וחולים לא דחופים יכולים לחכות אפילו שעה לאמבולנס (כי הם תפוסים במקרים דחופים והמערכת לא יכולה לתת מענה לכולם בבת אחת) ומבחינת המערכת בסדר, כי כפי שאמרת היא מקבלת מזה הרבה כסף, והחולים שותקים לרוב (או מתים). וזאת רק דעתי, דני

Yev

New member
חחח... אוקי.. ../images/Emo13.gif

סך הכול אתה צודק... רק שאם כמות הנסיעות תרד, יש סיכוי לא קטן שגם כמות התקנים תרד, ויכול להיות שמבחינת המענה זה לא ישתפר.

למעלה