אוזבקיסטן

ofer16

New member
אוזבקיסטן

אני תלמיד י"ב המתגייס מאוחר (ינואר/מרץ 2006), ומעוניין לטייל במזרח לפני הצבא במשך כחודשיים-שלושה. יעד שעליו קראתי רבות וטובות הוא אוזבקיסטן, שלפי הבנתי, עדיין לא נחרשה ע"י תיירים. רציתי לדעת אם יש פה בפורום מישהו שביקר שם לא מזמן, ויכול לחלוק רשמים וחוויות, המלצות או אזהרות - כל דבר שיוכל להיות לי לעזר בתכנון הטיול. כמו כן, הייתי רוצה לדעת אם ע"י פנייה לשגרירות אוזבקיסטן בארץ אוכל לקבל מידע נוסף על טיול בארץ זו. בתודה, עופר

jeshu

New member
יש כמה כאלה בפורום לא אני (עדין) - אבל כך בחשבון שזו מדינה דיי שטוחה עם מעט אטרקציות תיירותיות.למיטב הבנתי תוך שלושה שבועות אתה ממצא את העניין אז אולי כדאי לשלב עם עוד מקום.שמעתי המלצות חמות על קירגיסטאן. אם אתה פונה לשגרירות - ספר לנו מה הם אומרים.מעניין לשמוע.לדעתי הם יתנו לך מידע שמדבר יותר אל תיירים בעלי ממון רב מאשר התרמילאי הממוצע.

sela v

New member
הייתה מישהי ששאלה על סין

לפני כמה ימים, ואמרה שכרגע היא באוזבקיסטן, ושהיא לא אוהבת כל כך את המקום. לגבי השגרירות לא ניסית, אבל תמיד שווה לנסות. הכי טוב לפי דעתי זה לקנות ספר על המדינה, כי חומר שהשגרירות נותנת בד"כ הוא אינטרסנטי, וכמו שאמר קודמי הם ינסו לשווק את עצמם לתייר העשיר.

ofer16

New member
תודה

חיפשתי ספר על אוזבקיסטן, אבל לצערי לא מצאתי עדיין... לעומת זאת, האינטרנט מלא בחומר, והאתר של "למטייל" מאוד עוזר בקטע הזה... אני מודע לכך שמלבד לערים הקסומות אין הרבה מה לחפש שם, אבל אני בונה על מפגש עם האוכלוסיה המקומית, שלמרות הידע הדל שלה באנגלית, אמורה להיות חמה ומסבירת פנים. אשמח לקבל תגובות נוספות, אולי מאנשים שביקרו שם...

sela v

New member
אוזבקיסטן

יש ספרים אולי לא בעברית, אבל באנגלית בטוח שיש ספרים על אוזבקיסטן. ויש גם אנשים שהיגרו לישראל מאוזבקיסטן, אני אישית מכיר שניים.

jeshu

New member
נראה לי שכדאי לקחת איתך שיחון עברי-רוסי או אנגלי-רוסי.

flor ggg

New member
עצות מאחת שתקועה באוזבקיסטן

שלום.... אני נמצאת כרגע באוזבקיסטן בביקור משפחתי... ההורים שלי עובדים פה מטעם הסוכנות אני נמצאת פה כבר 3 חודשים. אוזבקיסטן בטכלס תוכל למצות אותה בשבוע אחד... חוץ מבוכרה חיווה וסמרקנד (ששלושתם מאד מאד דומות) אין מה לחפש פה ואת כל זה אפשר להספיק בכמה ימים... נחמד כן, הם 3 ערים מרכזיות של דרך המשי חוץ מזה שבוכרה יכולה לעניין מאד את מי שמתעניין בשורשים יש שם קהילה יהודית מאד מיוחדת אבל לא הייתי ממליצה על אוזבקיסטן כיעד מרכזי... רוב הטיסות למזרח הם דרך אוזבקיסטן.. הודו וסין רוב הטיסות... אז אם זה מעניין אותך אתה יכול באותו מחיר בדיוק של טיסה רק לאוזבקיסטן לטוס להודו דרך אוזבקיסטן או סין או כל מיני יעדים... אולי טיפה תוספת וככה תוכל לבקר פה "בדרך" זה מה שאני עשיתי אגב ואני ביום חמישי טסה להודו... הויזה לחודש עולה 80 דולר ול3 חודשים 100 דולר... זה ממש לא זול והייתי ממליצה לחשוב פעמיים לפני שעושים ויזה כדי לבקר פה. בשגרירות של אוזבקיסטן בארץ לא ייתנו לך שום מידע תיירותי.. אפילו פרוספקטים לא ייתנו לך... הם רק יתרתרו אותך ויוציאו לך את הנשמה חוץ מזה שאוזבקיסטן לא ידועה באהבתה לתיירים... עד כמה שיוצא לי לראות פה הם ממש שונאים תיירים, לא ברור למה חוץ מזה שמבחינת מלונות וכאלו מאד לא מפותח פה ותפגוש המון מנייאקים ורמאיים... הרבה מעבר למה שנהוג "לעבוד" על תיירים. יש פה גם המון משטרה... לא הייתי מגזימה שיש שוטר על כל 3 אנשים שמאאדד אוהבים שוחד ולהציק והם אפילו לא מבינים רוסית.. רק אוזבקית ועם הקריזות שלהם אפשר להגיע לכלא די מהר.. מה שמאדג לא מומלץ חוץ מזה שכרגע לישראלים לא בטוח בכלל.... לא יודעת אם ראית את כותרות החדשות של היום אבל חוץ ממני ומשפחתי שסרבנו לטוס בשבת כל עובדי השגרירות פונו לארץ בבהילות והתרעה של 12 שעות... היו פה די הרבה נסיונות לפיגועים ופיגועים בשגרירות של טשקנט זו מדינה דיקטטורית של עם מוסלמי שראש הממשלה תומך בארה"ב וישראל והוא נגד הטרור... מה שהתושבים לא... את התוצאות תוכל להבין אבל אם יש לך 100 דולר מיותרים בדרך להודו תוכל לקפוץ לבוכרה לכמה ימים רוב הבעיות הם בטשקנט ואם לא תראה ישראלי או אמריקאי מדיי אז לא תהיה לך בעיה ותוכל לטייל חופשי.. אם יש לך שאלות ספציפיות או אם אתה צריך מידע או מקום להיות בו אצל יהודים אתה יכול לכתוב לי לאימייל כי אני כנראה השבוע כבר עוזבת [email protected]

ofer16

New member
תודה רבה לך

אני אאלץ לשקול שוב את התכנונים... :\

למעלה