אוורסט בייס קאמפ

Elmer fudd28

New member
אוורסט בייס קאמפ

אהלן חברים,

בעוד שבועיים אנחנו נוסעים ל- EBC.
מספר שאלות למי שעשה את הטרק בתקופה של מרץ- אפריל:
1. מה סביבת הטמפ' באזור בתקופה הזו? (יום/ לילה)
2. אנחנו יוצאים מהארץ רק עם ציוד מינימלי יחסית (תיקים ונעליים טובים, וביגוד תרמי) הבנתי שהציוד בקטמנדו זול משמעותית. השאלה היא עד כמה ההיצע בחנויות גדול. אפשר לעשות "השלמות" של ביגוד וציוד? (ידוע לי שמדובר בחיקויים, מצידי שלא יחזיק יום מעבר לטיול עצמו)
3. יש חשמל ומים זורמים בגסטהאוסים לאורך המסלול?
4. מה עלות הטרק הכוללת? (הערכה בלבד כמובן)

מעבר לכך, אשמח לכל מידע/ עיצות נוספות.

תודה רבה,

ר ו נ ן ג

New member
עצה לגבי טמפ' וביגוד

הטמפ' כמובן יורדת ככל שתעלו בגובה, בלוקלה מן הסתם יהיה פחות קר מאשר באזורים הגבוהים יותר. טיילתי בנפאל בשנות ה 80 ושכרתי מעיל ושק"ש פוך באחת החנויות בקטמנדו. שווה להשקיע כמה שעות בסיבוב בין החנויות ולבדוק טוב את שק השינה והמעיל לפני ששוכרים, אולי אפילו כדאי להצטייד ב Liner לשק"ש. למעלה יהיה קר! לא טיילתי במרץ - אפריל אבל אני מניח שבלילות בגבהים יהיה לא פחות קר מאשר באוקטובר - נובמבר.
מעבר לזה, כמובן כובע פליס או צמר (או שניהם...), אנו מאבדים את רוב חום הגוף דרך הראש. גרביים טובים וכפפות.

זמי

New member
באתר שלנו יש כאלו שהיו ועשו

פורום שבילים ארוכים בעולם
hike.co.il

S h r i k y

New member
טיפה מידע...

דווקא את האוורסט לא עשיתי ( את הלנגטנג, האגמים, האנפורנה ועוד כן עשיתי ).. אבל בגדול.
הבנתי שהאוורסט תיירותי מאוד ( אירופאי בעיקר ), הגסטהואוסים לא זולים במחירי נפאל... אבל.. יש מקלחות, ולפעמים גם חשמל ( גם המקלחות לא תמיד מים חמים.. אלו דברים לא קבועים ).
ביגוד וציוד בנפאל בפרוש כן!! תעשה טיפה הסתובבויות בין החנויות שם.. יש ציוד מעולה ( אני טיילתי עם נורתפייק שקניתי שם, מעיל ופלייז 4 חודשים והחזיקו יופי.. המעיל הזה יוצא איתי עוד שבועיים לדרום אמריקה ).
מה לא לקנות? נעלים, תיקים.. מה כן? כל השאר!
חולצות פליז ב- 15 שקל זה לא דבר שאפשר לקנות בכל מקום בעולם.. אני מצטער שלא קניתי עוד כמה..
הערכת מחיר ( שוב גסה) 1000-1200 רופי ליום ( ללא פורטר ).
הבנתי שהמחיר מקס' לדל באט שם מגיע ל- 500 רופי ( פי 5/7 מלמטה ).

אני מקווה שיצא לי לחזור לשם ולהשלים אותו ( ועוד כמה ) בשנים הקרובות...

למעלה