אוורור יין

boazf10

New member
אוורור יין

מישהו יכול לתת הסבר מה קורה מבחינה כימית ו/או ביולוגית בזמן האוורור של היין? מה תפקידם של המיקרואורגניזמים בתהליך, אם בכלל? ולמה קיים ההבדל בין יין לבן לאדום מהבחינה הזאת?

תודה.

Mashke LChaim

New member
ומה הבדל בין יין אדום ללבן בנושא אוורור?

יין או כל תסיסה שהיא הרעיון הוא אחד!
צריכים לאפשר לשמרים לאבד את הסוכרים שנמצאים בתוך התירוש לפי הדרישה
כי יש תהליכים יותר מהירים מבחינת ההתססה שלהם ויש כאלו שרוצים שתהליך יעבור יותר לעט וזה משפיע ישירות לטעם הסופי של המוצר
כדי ששמרים יעבדו טוב הם צריכים:
1) שאחוז הסוכרים לא יהיה יותר מה-25% בתירוש (אחרת תהליך יהיה מאוד איטי)
2) יהיה מספיק נוזלים
3) עדיך שיהיה איזה תוסף מזון לעבודה טובה
4) אחוז חומצות Ph (בתוך התירוש) במיוחד חשובה לעשיית משקאות שלא מבצעים זיקוק אחרי סיום ההתססה
5) והם צריכים אוויר - חייבים! בוואקום תהליך יהיה לא אקטיבי...

ואני חוזר לשאלה שלי: ומה הבדל בין יין אדום ללבן בנושא אוורור?

אני חושב שהוא התכוון לתוצר המוכן - דיקנטינג...

מאווררים יין לפני השתיה כדי שיתחיל תהליך החימצון.
&nbsp
בשלב זה אין כל פעילות מיקרואורגניזמית (רצויה. אם יש זה זיהום ברמה כלשהי ועדיף שלא תהייה).
&nbsp
מטרת החימצון הוא ׳שחרור הטעמים והריחות׳ מהיין. חמצון עודף גורם לפגיעה ביין ובטעמים, עד כדי קילקול.
&nbsp
אני לא סגור פה על הכימיה המדוייקת, אבל זה הכל סביב פירוק מולקולות מסויימות לאחרות, כאשר החמצן הוא גורם מתווך, זרז, או חלק נדרש בתגובה. (קטליזטור).
אני חושב שיש חומרים לא רצויים בעלי טעם וריח חזקים יחסית שנבנים במהלך היישון, ומטרת החימצון היא לפרק ולסלק אותם, ככה שלא יפריעו לנו לחוש בריחות והטעמים העדינים של היין.
&nbsp
אני חושב גם שכל החומרים הרצויים הם מורכבים יחסית, ונבנים ביין בתהליך היישון או מגיעים מהעץ של החבית (או מהפרי כמובן). האיוורור לא יוצר אותם, אבל חימצון יתר הורס גם אותם.
&nbsp
אני חושב שהבדל חשוב בין יין לבן לאדום בהקשר הזה הוא ריכוז הטאנינים, שגבוה יותר ביין אדום. הטאנינים קושרים חמצן, ובכך מגנים על היין בזמן היישון שלו. בזמן האיוורור נדרש לכן זמן מעט ארוך יותר באדומים לעומת לבנים.
&nbsp
כל מה שכתבתי הוא לא יותר מניחוש מושכל, לא למדתי או חקרתי לעומק את הנושא.

למעלה