אווף , די נמאס לי.

SuperNova14

New member
אווף , די נמאס לי.

הוריי חושבים שאני מטקטק בכוונה, הם לא מבינים אותי. הם הורים נפלאים והכי מתחשבים בעולם , אך בטיקים אין להם ממש מושג. הייתי היום אצל הרופא בשביל משהו ממש אחר ותוך כדי כך אמי הזכירה את הטיק הכי בולט שלי ( אחד מתוך כמה ) והיא דיברה בטון שכאילו אני עושה הכל בכוונה ושסיגלתי לעצמי את הטיק... הרופא דיבר על בדיקת דם ועל אלקטרודות אני חושב , אין לי מושג מה זה קשור. אגב הכל התתחיל מהטיק הפשוט ביותר (לפני שנתיים או יותר) , מצמוצים. אמי ואבי דרשו ממני להפסיק וכמובן שלא יכולתי ובאתי בטענה שאיני היחידי שמטקטק , כלומר לא ידעתי שזה חריג. מאז הוריי חושבים שאני מטקטק בגלל "שאחרים עושים את זה" , אבל אז התחילו הקולות הגרונייים , האובססיה וההתנשפויות הנוכחיות. אין לי ממש מה להגיד להם חוץ מ"אני לא שולט בזה"... אני זקוק לתמיכה בבקשה.

ערב טוב לך , יש אפשרות שהוריך

יקראו את הכתוב באתר העמותה ? אבל שאלה לי : בכרטיס שלך כתוב שאתה בן 26 ואתה מספר שהטיקים החלו לפני כשנתיים , מה שלא אופייני לטוראט. (ואולי אתה משתמש בכינוי של אחר וגילך צעיר הרבה יותר?)

SuperNova14

New member
היום חגגתי 14 אגב..

כנראה שרפרפתי בעת מילוי הכרטיס...אני אבדוק... אגב הייתי בכינוי אחר , MOR143 וסיפרתי על הטיקים שלי שישנם והיו...

SuperNova14

New member
אוף , אני שוכח כל פעם לכתוב הכל

בהודעה אחת ונזכר רק לאחרי שליחה...מצטער =[ אגב תודה אלי , אך איני מעוניין בעצמי ליידע אותם על קיום סיבה לטיקים, מה שלדעתי יגרום להוריי לחשוב שזהו התירוץ שלי, ובמידה ואני לא יאובחן כלוקה בטוראט מה אני והוריי נחשוב... לכן אני מעדיף שגורם מוסמך ירמוז על כך.

שלום Super Novia 14

ראשית לא ציינת איפה אתה גר. אבחון כדאי שיעשה על ידי מחלקה העוסקצ בדבר ולא על ידי רוםאים שקראו על זה מהספר. המרכזים אשר יש להם נסיון בנושא הינם שניידר, שערי צדק ורמבם בחיפה. שנית קיימת שביק הלא היה בת שבע גרניט יו:ר עמותת אסטי בארץ.אגב יש ב-9/10/06 חג האסיף בו נפגשים הורים וילדים. באם אתה רוצה הנך מוזמן.צור קשר טלפוני עם שביק והמספר הוא 09-7408478 שלישית. אלא תנסנ לדבר עם הוריך על אפשרות שיש לך תסמונת טוראט והראה להם את האתר של העמותה. אני מאחל לך ולבני משפחתך חג שמח ושנה טובה. משה

משה, עדכון קטן : גם בביה"ח וולפסון

יש מחלקת נוירולוגיה ילדים ובה פאנל של רופאים בראשותה של ד"ר (נדמה לי כבר פרופ', אבל לא סגורה על זה) טלי שגיא. יש להם יידע רב בתחום וניסיון רב בטיפול תרופתי.

אם כך, מגיע לך מזל טוב ../images/Emo65.gif../images/Emo47.gif

גורם מוסמך שיכול לאבחן טוראט הוא נוירולוג או פסיכיאטר (ועדיף כאלה שמתמחים בטוראט). השאלה היא איך תגרום להוריך להגיע איתך אליהם ? אפשרות נוספת היא שתגיע (בשלב ראשון לבד) לרופא הילדים שלך ותשוחח איתו על הטיקים שלך. אתה גם יכול לומר לו שמקריאה באינטרנט אתה חושד בטוראט. תספר לו כמובן שיש בעייה עם הוריך , שחושבים שהטיקים רצוניים. אולי תוכל להגיע איתו להבנה , שאתה תגיע עם הוריך (או אחד מהם) שוב לביקור (בתואנה כלשהי) והוא כאילו יבחין בטיקים שלך ומפה תתגלגל השיחה הלאה ותופנה לרופא המתאים להמשך בירור וקביעה סופית. שיהיה ב ה צ ל ח ה !!!!

SuperNova14

New member
תודה רבה

זה ממש רעיון טוב. אגב אני ארחיב על הפגישה עם רופא הילדים היום... מסיבה שממש לא קשורה לטיקים הלכתי לרופא ואמי שאלה אותי אם להזכיר את הטיקים , השבתי בחיוב ואמי אמרה בדברים הללו "מור סיגל לעצמו טיק..." הרופא שאל כמה זמן והאם הטיקים השתנו , כמובן שכן , הכל התחיל מטיק מצמוץ ואז טיק ווקאלי... הרופא אמר שהתופעה שכיחה אצל ילדים ובני נוער כתוצאה מלחץ ובמיוחד אצל ילדים עם הורים אובססיביים , אמי צחקה וספרה על אבי, אך אני חשבתי בראשי כי הלחץ רק מגביר את הטיקים וכי הם אצלי באופן רגולרי. לאחר מכן הוא המליץ לנו לעשות בדיקת דם ואלקטרודות , שאין לי מושג איך הן קושרות , אשמח עם מישהו יפרט. תודה! (תודה אלי על ברכת יום ההולדת =] )

לדעתי בדיקות הדם והאלקטרודות

(כפי הנראה EEG) באים כדי לשלול ממצאים פתולוגיים. ישנן מחלות שונות שעלולות לגרום להפרעות בתנועה (שיכולות להיראות על פני השטח כטיקים לכל דבר) וייתכן שלפני שהרופא יישלח אותך למומחה בתחום , הוא רוצה לצייד אותך בבדיקות הרלוונטיות .

הלנה

New member
קודם כל מזל טוב

יש לי בן עם טוראט בגיל שלך ואני מאד מבינה לליבך... זה מאד קשה כשהאנשים הכי קרובים לך לא מבינים ולא תומכים, לכן מאד חשוב, גם אם אתה לא רוצה, שהם יקראו קצת על טוראט, שיכנסו לפורום או הכי טוב שידברו עם בת שבע גרניט. אני בטוחה שאם הם ידעו יותר הם יהיו לצידך והכל יהיה יותר קל. בהצלחה!

SuperNova14

New member
תודה הלנה

אבל כפי שתיארתי זה יהיה עבורי קושי להראות להורי את הפורום מדאגה שאאובחן כמשהו שלא טוראט. אני ממש דואג.

last day

New member
אפילו אם תאובחן כמישהו שלא לוקה

בטוראט. הטיקים יכולים לבוא לבד וזה לא אומר שזה שהם באים לבד הם נעשים בכוונה גם לי קרה את אותו מקרה עם הופעת הטיקים הראשונים שלי ההורים לא האמינו לי והענישו אותי כל פעם שעשיתי טיק (וזה קרה המון) הטיקים הופיעו בכיתה ב ורק בכיתה ד' (הטיקים הופיעו שרק היגרנו לארה"ב) אחרי שחזרנו לארץ אובחן אצלי הטוראט. אתה לא לבד ואשמח לעזור אם אוכל דניאל

שביק

New member
שלום מור ומזל טוב. ראשית, חשוב שגם

אתה תדע מה יש לך. טוראט? משהו אחר? ובכן מה? אני מציעה שתתיתן את הטל' שלי להוריך ונוכל לשוחח, להדריך אותם ולתת להם עידוד. בוא ננסה בלי פחד. אני פה כדי לעזור לך. אנא, אפשר לי לעזור לך ולעזור להוריך. טל' 09-7408478 שביק

ש ל י ק

New member
מזל טוב מור

מקווה שהדברים אצלך יסתדרו מהר והכי חשוב שהורייך יתחילו להפנים שיש לך קושי והטיקים לא רצוניים אצלך.... בהצלחה

היי מור (וכמובן מזל טוב),

אם כבר קראת על תסמונת טוראט (באתר של אסט"י), והזדהית עם המאפיינים המתוארים שם, סביר שזה מה שיש לך. גם אני, כמוך, קראתי עם התסמונת (בגיל 11, בכתבה שהופיעה בעיתון), ומיד ידעתי ש"זה מה שיש לי". ההורים לקחו אותי לנוירולוג מומחה, והוא שלל טוראט (כי הוא לא שמע טיקים ווקאליים, או בגלל שלא קיללתי...), ובכל זאת, אחרי הרבה שנים הסתבר שאכן יש לי טוראט. לכן חבל שתמתין ל"חותמת" הרישמית... אם אתה מרגיש בתוכך ש"זה טוראט", כנראה שאתה צודק. עצתי לך: נסה לאתר איזה מהוריך הוא יותר קשוב ופתוח לקבל דברים חדשים, ושב רק איתו לשיחה, שבה תיתן לו לקרוא את הכתוב באתר אסט"י, ותגיד לו שאתה מזדהה עם הכתוב שם. אל תשב עם שני הוריך ביחד, כיוון שזה עלול להפוך לשיחה מתלהמת שבה מטיחים בך האשמות ואתה מתגונן. עדיף מאוד שזה יהיה "אחד על אחד". ככה תהיה לך הזדמנות לדבר וישקשיבו לך. אם שני הוריך אינם מקשיבים לדעתך, אולי עדיף שתפנה ליועצת ביה"ס, ותבקש ממנה לדבר עם הוריך על האפשרות שמדובר בטוראט. ואפשרות אחרונה: דבר עם בת-שבע גרניט, היא תוכל להפנות אותך אל פסיכולוג העוסק בטוראט בתחום מגוריך, בקש מהוריך ללכת אליו לפגישת טיפול (תוכל להגיד שהוא מתמחה בילדים עם טיקים ושאתה רוצה שהוא יעזור לך...) לפסיכולוג ודאי ההורים יקשיבו. בהצלחה

למעלה