אוויתי & התאוותי

• פותח הנושא yavin
  • פורסם בתאריך

yavin

New member
אוויתי & התאוותי

איך צריכים לומר ? או האם אפשר לומר את שניהם ויש משמעות אחרת...?

גנגי

New member
אם כבר, התאוויתי (י' שורשית).

ו"שתיהן"(אם דיברת על "צורות"). וזה לא אותו דבר. אוויתי = רציתי (צורה מאוד גבוהה וספרותית, בהחלט לא מקובלת בדיבור או בכתיבה רגילה) התאוויתי (ל...) - רציתי מאוד ב..., חשקתי ב... - צורה גבוהה, אינה מקובלת בדיבור, אך מקובלת בכתיבה.

yavin

New member
תודה

את המילה "אוויתי" תוכל להביא לי בבקשה משפט שהמילה כלוללה בו [ז"א משפט שהמילים באותו משלב לשוני] כדי שיהיה לי יותר ברור מה ז"א משלב לשוני גבוה מאוד?

גנגי

New member
זהו, שקצת קשה,

שכן אע"פ שאני נוהגת להתבטא בכתב ברמות שונות, ואפילו גבוהות, לעיתים (מאמרים אקדמיים, למשל), לא מגיעה לעולם לרמה שתצדיק שימוש ב"אוויתי".

yavin

New member
אז ככה , שאלה אחרונה

המשלב הלשוני הגובה שמדובר בו, זה נגיד שירים נוסח ביאליק [שזה די גובה] ?

lordgino

New member
מתוך "אלוף בצלות ואלוף שום"

וַיִּתְמְהוּ הַפַּרְתְּמִים אִישׁ אֶל-רֵעֵהוּ, / וְהַמֶּלֶךְ שָׁב וַיִּשְׁאָלֵהוּ: "הֲזוֹרַרְתָּ אִם-דִּבַּרְתָּ? / וּמָה הַבְּצָלִים הָאֵלֶּה אֲשֶׁר אָמָרְתָּ?" אַךְ הָגָה אֶת-הַשֵּׁם בְּאוֹתִיּוֹתָיו – וְחָטְמוֹ נַעֲוָה, / וְכָל-חָטְמֵי הַפַּרְתְּמִים הִתְאַוּוּ תַּאֲוָה, / וַיִּתְעַטְּשׁוּ וַיְזוֹרְרוּ שָׁלֹש רְגָלִים, / מֵרֵיחַ הַקְּטֹרֶת וְהַבְּשָׂמִים וּמֵהַ- בְּצָ... בְּצָ... בְּצָלִים! ! !

גנגי

New member
שומעים "היא הנותנת"

וישר חושבים על מספר, מה?

גנגי

New member
אוי! ואני תמיד חשבתי

שרק אני מכירה את הספר! בומבוס!!!

or99

New member
והמקור הוא בתנ"ך:

"וְהָאסַפְסֻף אֲשֶׁר בְּקִרְבּוֹ, הִתְאַוּוּ תַּאֲוָה; וַיָּשֻׁבוּ וַיִּבְכּוּ, גַּם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וַיֹּאמְרוּ, מִי יַאֲכִלֵנוּ בָּשָׂר. ה זָכַרְנוּ, אֶת-הַדָּגָה, אֲשֶׁר-נֹאכַל בְּמִצְרַיִם, חִנָּם; אֵת הַקִּשֻּׁאִים, וְאֵת הָאֲבַטִּחִים, וְאֶת-הֶחָצִיר וְאֶת-הַבְּצָלִים, וְאֶת-הַשּׁוּמִים. ו וְעַתָּה נַפְשֵׁנוּ יְבֵשָׁה, אֵין כֹּל--בִּלְתִּי, אֶל-הַמָּן עֵינֵינוּ." (במדבר יא,ד)

Lalinka

New member
אתה מתכוון לומר

שהמן הרשע נפל לבני ישראל מהשמיים?

or99

New member
וודאי...

וגם יש סגולה לקרוא על המן הרשע בתנ"ך, כפי שנאמר כאן...

למעלה