אווירת הימים הללו

atidih

New member
אווירת הימים הללו

כאשר יש איומים על ראש הממשלה, שרים ואישים בכירים, גם אלו שייכים לנושא שהוא מעניינו של הפורום. שכן, התופעות של אלימות בפוטנציה כל יום, יכולות להתחלף לאלימות תרתי משמע. האיומים הנ"ל הם גם אחד מהסימפטומים ושאר ה"אביזרים" הקשורים להיעדר נורמות שהם הבסיס לקיומם של האחרונים. במילים אחרות: אם היו כאן נורמות כמו במדינות נאורות שרבים רוצים לשייך אותנו אליהן או אז לא היו צריכם שוטרי מקוף, עצות של "עמך" ואחרים וגם גולשים באנטרנט. יתרה מזו, ב"מכה" אחת היינו צדים יותר מארנבת אחת - איכות חיים ומשוחררים מהסכנה של התופעה שתיאורה פתח את הדברים כאן. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
כדי לנסות ולחדד את האמירה

מהן הנורמות אשר אינן קיימות בחברה שלנו, לדעתך, ואשר מתקיימות במדינות נאורות אחרות? והשאלה הנה משום שאני רואה עצמי כאדם נאור שחי במדינה נאורה ואלו אשר עונים לתיאור שבפתיחת דבריך הנם, בעיני עשבים שוטים. אמנם עשבים שוטים הולכים ומתרבים שכן החוק שלנו מתיר להם לנהוג כך (ראה הודעה של רואה עתיד 'החטא ועונשו') וכמו שהטיפול למניעת התפשטות עשבים היא עקירתם, כך יש לעשות גם עם המסיתים למיניהם, שולחיהם וכל הקשורים אליהם. להחמיר בענישה

atidih

New member
שושה יקרה

אני מתפלא על השאלה: יש הרבה אנשים נאורים אצלנו, השאלה היא מהו הדומיננטי. כדי לענות על שאלתך מהן הנורמות שלא קיימות אצלנו הרי אני צריך לשחזר הרבה מאוד קטעים שכתבתי ורחמיי על הקוראים. חוץ מזה, בפסוק משאלתך טמונה התשובה למה שנשאל כאן "...עשבים שוטים הולכים ומתרבים..." והשאלה כמה הם ובכלל, הפורום שאת עומדת בראשו נראה לי די פעיל וגם אליו אני פונה לעתים ומחפש דרך שהכתיבה כאן לא תהיה... ואת יודעת מה. יש מדינות שלא תראה בדל סיגריה ברחוב (קראתי על כך הרבה), או צואות כלבים במסות על המדרכות, אם בכלל, כמו אצלנו וזה מהמעט על היעדר הערכים שכותבים כאן,לפחות, ולאו אני דווקא. והעיקר כפי שכתבתי לעיל, יש קשר בין האלימות דוגמת רצח נהג המונית בהרצלייה, הנעשה במגרשי הכדורגל, אווירת האיומים שעליה אני כותב בראש השרשור כאן וכאמור, הללו הוא פסיק ממה שאני כותב כאן כל כך הרבה. לסיכום, מה עליי להוסיף (ואני יודע שיש עוד) שלא הוספתי. עתידי המנחם

atidih

New member
להעמיד דברים על דיוקם

כאשר אני מעריץ חברה נאורה, אין זה אומר שאני רואה עצמי נאור, את זה אני משאיר לאחרים לומר עליי, אם בכלל. אני נהנה ממה שיש באותה חברה וגם אם איני שייך לחברה כה נעלה אז אני מסתפק מלהנות מן ההפקר, כלומר, גונב מהם מבלי לשלם. עתידי המנחם

זו סגירת מעגל של מה שהתחיל...

עם רצח רבין. יש כאן מצב שבו השוליים הקיצוניים דורסים את המרכז, מצב לא נעים אבל בדר"כ זמני. בסופו של דבר היחס הזה יחזור אליהם כמו בומרנג כי הם חושפים לכלל הציבור את פרצופם האמיתי. לפעמים כדאי לתת לגורם שלילי לעלות הכי גבוה שהוא יכול כדי שהנפילה הארוכה למטה תגמור אותו סופית. ההודעה הזאת לא מביעה עמדה פוליטית אלא רק מתייחסת לקיצוניים האלימים שהם עשבים שוטים בכל קבוצה.

למעלה