אווירה מתוחה

crema2

New member
אווירה מתוחה

זוכרים שסיפרתי לכם על מישהי בעבודה ש"נדלקתי" עליה והיא נרתעה מזה . רציתי להיות חברה שלה מיידית כי היא הייתה כה נחמדה בימים הראשונים בעבודה . זה גרם לי להישאר מעבר לשעות העבודה כחצי שעה כדיע לפטפט איתה , ועוד לפני שנתנה לי סימן אם היא בעניין כבר חשבתי איך ניצא ונבלה ביחד ונהייה חברות. טעיתי -זה לא קרה. לפני כחודש בערך היא עשתה לי פרצופים לא נעימים וזה גרם לי להתרחק ממנה-הרגשתי שרק אני מתעניינת בה וחוסר הרצון שלה לקשר איתי גרמה לי לתפוס טיפה מרחק. עבר מאז חודש בהם נהייתי רצינית , ניסיתי להוריד הילוך איתה. אבל לא משנה כמה אני מנסה לתקן את הרושם ה-1 ולא להיות דביקה אלי ואף לקבל את העובדה שהיא לא חברה שלי אלא מקסימום עובדת נחמדה לא מצליח לי . היא עכשיו בקשר עם עובדת ותיקה אחרת. בהתחלה קצת קינאתי. עכשיו אני יודעת שאין לי מה לקנא. היא במילא לא רוצה בחברתי . כשהמשמרות מתחלפות כמו היום אני הרגשתי באופן אישי אויירה די מתוחה. לא נעים לי להסתכל אלי מחשש שהיא תראה התלהבות ואני עוצרת עצמי ומנסה לשלוט בעצמי.. ובלי קשר היא לא זורמת איתי. שאלתי אותה כזה בחיוך אם צבעה את שיערה-הגוונים בולטים יותר והיא ענתה "לא בתוספת פרצוף של "מה את רוצה מממני". יכול להיות שאני סתם מגזימה והכל בראש שלי. מה שבטוח היא לא תהייה חברה שלי. לי יש צורך להרגיש מקובלת בחברתה וזה לא ילך ביננו. היא מסתדרת לא רע עם שאר העובדים ואני מרגישה שקשה לי איתה. גם יש את הקטע הזה שאני נכנסת לחנות והיא יוצאת..אני יודעת שאולי אני מגזימה עם המחשבות שלי אבל אני מרגישה לא נעים כזה. הייתי רוצהלהתיידד איתה רק בעבודה אבל נראה לי פספסתי את ההזדמנות כשהצהרתי בפני כמה עובדים שהיא החברה החדשה שלי. זה היה טעות אני יודעת.. וגם כשהלכתי הביתה היא קשקשה עם העובדת הותיקה שגרה איתי בעיר והייתי כולה להשיאר איתן ואז שתיקח אותי אבל הרגשתי מיותרת אז הלכתי.. אני מרגישה כה בודדה מבחינה חברתית. בעבודה אין בכלל אנשים שמתאים להיות חברות שלי , זה לא הולך לי. שבןע הבא יש לי יום הולדת ואני לא אוהבת את היום הזה בכלל ...כי אין עם לחגוגג וזה מבאס. לא כייף לחגוג עם המשפחה כבר..

lee68

New member
אמונה שמגישמה את עצמה

קודם כל מה שכתבת : זה כאילו אני כתבתי מילה במילה . אני חושבת שמרוב שאת אומרת היא לא רוצה אותי , אז זה משדר את זה ואז זה מתגשם . חלק מזה זה אכן בראש שלך אני אומרת לך את זה מניסיון עשיר עם סיטואציות דומות. אני מבינה שאת בודדה אבל אם היא לא רוצה אז לא צריך עדיף להיות לבד עם כל הקושי מאשר להתאכזב ולהיפגע מאנשים. בקשר ליום ההולדת - לפחות יש לך משפחה לחגוג איתם יש אנשים שאפילו את זה אין להם . * לסיכום : נראה מה יכתבו לך אולי אני גם ישאוב רעיונות מזה כי לי ולך יש את אותן בעיות בדיוק , אבל בול.

מה שנכון-נכון ../images/Emo45.gif

כתבת יפה ולדעתי גם נכון במקרה שלך, לי

אופירA

New member
מנהל
זה יצליח לך, עם הזמן, רק תתמידי

תתמידי בעבודה העצמית לקבל את העובדה שהיא לא רוצה להיות חברה שלך. תביני שכל עוד אין לך קשר טוב עם עצמך, זה סביר שלא ירצו להיות חברים שלך, כי אנשים לא אוהבים שאנשים רוצים מהם אישור. אבל זה לא נורא, כי את עובדת על עצמך ואת תגיעי בסופו של דבר לקשר טוב עם עצמך. רק סבלנות ולהבין את המצב. תרגיעי את הרגשות והחששות שלך. אף אחד לא זוכר שהצהרת שהיא החברה שלך. ואם מישהו זוכר, זה חשוב לו בערך כמו שלך חשובה הנמלה שהולכת על המדרכה. תזכירי לעצמך כל הזמן, שאומנם קשה ורע להיות לבד, אבל יותר קשה ומגעיל להיות חברה של מישהי שעושה לך טובה שהיא מסכימה שתהיי חברה שלה, ובעצם רוצה לנצל אותך ולפגוע בך. כך שכיוון שהתברר שהיא לא רוצה להיות חברה שלך, מרגע זה ההיגיון הוא שלא יעניין אותך עם מי היא כן חברה ועם מי היא זורמת ומדברת. ברור שאת לא תרצי להיות חברה של מישהי שלא רוצה אותך, וחסל סדר התעסקות איתה. מרגע זה היא לא מעניינת אותך, והשער שלה לא מעניין אותך, ואם היית מנומסת והחמאת על השיער, וזו התגובה - אז יש לך כל הסיבות להסביר לעצמך שמדובר בבחורה די מגעילה וחסרת נימוס, שמרשה לעצמה להתנהג מכוער לבחורה שרואים שיש לה קשיים רגשיים. אין לה זכות להתייחס אלייך מכוער רק משום שאת לא מקובלת בחברה, ואם את רוצה להשיג ערך עצמי, תרגילי את עצמך לחשוב שאת זו שלא רוצה קשר עם בחורה איגואיסטית ומגעילה כזו, ומסכנים אלו שהיא חברה שלהם. ברגע שמשהו לא יתאים לה, היא תנפנף אותם בגסות בלי מינימום דרך ארץ ובלי להתחשב ברגשותיהם כלל... זה שאת לא מקובלת בחברה זה דבר אחד, וזה שהיא חסרת סבלנות כלפייך זה דבר אחר, וזה מכוער - ואת זה תזכרי. כדי שיהיה לך קל להוציא לעצמך את החשק להתעסק בה ולהתעניין בה. ככל שתצליחי לשלוט ברגשותייך, כך מצבך החברתי יוטב לאט לאט. אז תהיי סבלנית לעצמך, ותקבלי את המצב שבינתיים אין לך חברה ואת לא מקובלת.

crema2

New member
תודה רבה על העצה..../images/Emo13.gif

איך אפשר לעבוד על זה שאני מחפשת אישור מהסביבה? זה כל הזמן קורא לי אני מוכנה לעשות שינוי אבל השאלה איך..

פשוט תהיי את- ומי שיאהב אותך יזכה ../images/Emo13.gif

תאמיני בעצמך וביכולות שלך ובמה שאת יכולה לתת ולתרום לחברה וגם אנשים יראו זאת.

אופירA

New member
מנהל
לעבוד על זה זה לא פשוט

זה לוקח הרבה זמן ומחייב עבודה אינטנסיבית, כל החיים. העבודה היא חשיבה. כל הזמן לחשוב את המחשבות הנכונות, לזהות את המחשבות ההרסניות ולהחליף אותן ע"י מחשבות נכונות והתנהגות נכונה. * מחשבה הרסנית - למה היא מדברת עם אחרים ואיתי לא? אני רוצה שהיא תדבר איתי ותיתן לי בכך אישור שאני מקובלת בחברה. * מחשבה נכונה - אני לא רוצה קשר איתה, כי היא מתנהגת מכוער. לא אדם מכוער יתן לי אישור בחברה. כרגע יש לי בעיה שאני לא מקובלת, כי אני לא בקשר טוב עם עצמי, וזה המצב כרגע. אבל לרצות קשר איתה זה להרוס את עצמי עוד יותר וזה לא הדבר הנכון שיעזור לי להשיג קשר טוב עם עצמי. שתדבר עם מי שהיא רוצה, זה לא מעניין אותי. * התנהגות נכונה - לא להסתכל עם מי היא מדברת, להסיט את המבט ולא להתעניין. * מחשבה הרסנית - למה לא רוצים להיות חברים שלי? למה אני לבד? זה הגורל שלי וזה לא ישתנה... * מחשבה נכונה - יהיו לי חברים כשאני אהיה חברה של עצמי, וזה ייקח זמן. אני צריכה לקבל את עצמי עם החסרונות שלי, ולא לחשוב שהם נוראים כל כך. זה לא נורא שאני לא מצליחה בכל דבר שאני רוצה. אף אחד לא מצליח בכל דבר שהוא רוצה, ובכל זאת לא שונא את עצמו ולא משפיל את עצמו מרוב הרצון להצליח. אני צריכה לחשוב מחשבות חיוביות על עצמי, להסתכל על הצדדים החיוביים שלי ולהאמין בהם. יש לי תכונות חיוביות - אני אוהבת אנשים, אוהבת חברה. אני חרוצה ואוהבת להשקיע בעבודה. וכו'. מי שלא רוצה להיות בחברתי, למה שאני ארצה להיות בחברתו? אני רוצה רק את חברתם של אנשים שאוהבים אותי, ולא את חברתם של אלו שלא מתעניינים בי. * התנהגות נכונה - להתייחס נחמד לאנשים, לבטא הערכת אמת כלפיהם. לזהות מי מעוניין בחברתך, ולהתקרב אליו. לזהות מי לא מעוניין בחברתך ולהיות נחמד אליו רק חיצונית, אבל לוותר על חברתו. לזכור שלעולם אינך רוצה את חברתו של מי שלא מעוניין בחברתך.

למעלה