אוויטה

Madonna Men

New member
אוויטה ../images/Emo70.gif

היי לכם ! מה נשמע? אתמול ראיתי את הבכורה של אוויטה של בית צבי בתאטרון רמת גן היה פשוט מדהים
הצגה סוחפת, מעניינת הפקה מאוד מושקעת
השחקנים ממש ממש טובים הילה זייתון ואיתי לוי נדמה לי קוראים לו
היו פשוט מעולים ! שרים יפה, משחקים יפה בקיצור הכל ! א=-ב=ל ! יש כמה בעיות קטנות שכדאי לסדר... חסרים כמה אלמנטים מאוד חשובים בהצגה כמו במערכה הראשונה צריכה להיות תמונה גדולה של אוויטה בהלוויה, צ'ה אמור לנפץ אותה ואז כולם מצטרפים אליו ... וזה לא קורה חחח וזה חשוב מאוד! אממ... גם בקשר למילים הם קצת יושבות בכוח על המוסיקה וחבל... ב "אל נא תבכי ארגנטינה" לא היה כמעט עוצמה והשיר פשוט בא והלך... ו... השיער שלה ! חחח היא השתמשה בפאה שהייתה ממש אבל ממש לא מסודרת והיה נראה כאילו יש לה כובע על הראש אבל חוץ מזה הכל היה יפה ! יש מצב אני ילך לראות פעם שנייה

barmiz

New member
משהו שלא ברור לי

אתה הרי "אוהד" את אווה פרון והמחזמר מקניט אותה אז איך אתה אוהב את המחזמר?

יוליקה

Member
מנהל
מה שמיטה להר סיני??

המחזמר שניכתב ע"י אנדו לויד וובר הוא יצירת אומנות מה הקשר לפוליטיקה?? כולם יודעים מאיפה היא באה, מה היא היתה ולאן הגיעה ומה עשתה עם הכח שהיה לה ביד... זה לא מפחית כהוא זה מלהתלהב מהיצירה "אויטה".

Madonna Men

New member
לחלוטין ../images/Emo70.gif

המחזמר לא ממש מקניט אותה הוא נותן לה את הכבוד הראוי לה ומן הסתם המחזמר הראה את הייחס האוליגריכי כלפיי אוויטה בימי השלטון היום האוליגרכים שנותרו לא יעזו לפצות פה על אוויטה אם הם לא רוצים למצוא את עצמם סיקס פיט אנדר גראונד :)

מה זאת אומרת??!

שמחתי לקרוא שנהנית מההצגה, אבל מה זאת אומרת "צריכה להיות תמונה גדולה של אוויטה..."? האם כל במאי שמביים את המחזמר צריך להעתיק את העבודות של קודמיו? בשום מקום במחזמר המקורי לא כתובה הוראת-בימוי כזו, ומן הסתם לכל במאי יש את החופש האמנותי לעשות כרצונו!!! ובתור המתרגם של ההפקה, אני מבטיח לך שהמילים לא "יושבות בכוח" על המוסיקה, אלא יושבות בדיוק אחד לאחד על המשקל והחריזה במקור. אולי השחקנים עשו קצת בלאגן, אבל בטח גם זה יסתדר בימים הקרובים. סתם... הרגשתי צורך להגן על עבודתי. אבל העיקר שנהנית!!!

דניאל אפרת

דניאל אפרת אתה מתרגם מוכשר ביותר בעל יכולת להפוך כל יצירה לפיוטית ושנונה!!! אני אוהב מאוד את עבודותיך...ישר כח!

netmaster1

New member
לאוויטה יש גב משני כוכבי בית צבי:)

ועוד איזה גב, דניאל אפרת שהתרגומים שלו יוצאים פצצה וגלעד קמחי שנראה פצצה:) לא סתם אני מעריך אותך גם בזכות הכירוגרפיה שלך... אבל עכשיו לרגע של רצינות לגבי מה שנאמר כאן מקודם על בימוי, הקטע בהלוויה עם התמונה הוא לא משהו שקשור לעלילה ככה שאם מוציאים אותו או משנים אותו זה פוגע בהצגה עצמה, ובלי חופש פעולה היינו פשוט רואים את אותם הצגות כל הזמן ואז לא היה לנו אומנות הבמה אלא רשימה של הצגות ואנשים שמנסים לחקות אותם. ועוד דבר שלישי על בית צבי ואוויטה, מה נסגר בסוף עם הפיצוץ שהיה עם הדירקטוריון של בית צבי בעקבות ההתעקשות של גרי לעלות את המחזמר? המשך יום נעים לכם:)

netmaster1

New member
אגב רק עכשיו שמתי לב

שזה נשמע כאילו אני מזלזל בגלעד קמחי, אז סליחה טעות שלי ובאמת שאני חושב שאתה מאוד מוכשר ושחקן ענק. זה מה שקורה שאני לא טורח לקרוא מה שאני כותב:)

tommy walker

New member
עוד עניין

ועכשיו רק נותרה בעיה אחת: מי מסדר לי הזמנות לאויטה??? חחחח, אפילו קשרים בתוך הקאסט לא עזרו לי... ואני יודע איזו תשובה תגיע עכשיו: "תקנה כרטיס, מה קרה?" מממ... אוקיי סבבה.. ביי

טומיתם

New member
ממוש, על מה אתה מדבר ?!

בתור בוגר בית-צבי יש לך זוג הזמנות חינם לכל הצגה/מחזמר שעולה שם !!!!!! אני הייתי אתמול ומאוד נהניתי. ואני חושבת שהתרגום מצוין, דניאל !

barmiz

New member
בד"כ

יוצא לי לראות הפקות מתורגמות שמאוד נהניתי והרבה מתלוננים על התרגום/העיבוד הישראלי בגלל זה מאוד חשובים לבוא נקיים להפקות לא סתם זה "נוסח עברי", זה ניסוח עברי של המחזה... יכול להיות מקרים שתרגומים נופלים מהמקור אבל זה ישראל פה! עברי - דבר עברית!! (אני לא כ"כ בטוח שזה קשור לשרשור פה.. אבל שיהיה חחח)

julez

New member
רק בלי לחץ ../images/Emo8.gif

דניאל, אם היית יודעת כמה אני אישית מעריכה אותך (וגם שאר הפורום פה...)... העבודה שלך מדברת בעד עצמה. אם זה בתרגום (גריז שולט!) או במשחק או בריקוד או בשירה... עוד לא ראיתי אוויטה אבל אני בטוחה שזו אחלה הפקה
וגלעד
, התגעגעתי... המון זמן לא ראיתי אותך (או הצגה שאתה אחראי להצלחתה באופן מסויים) ~מיכל~

Madonna Men

New member
דניאל אפרת היקר

לא באתי חלילה וחס להעליב או לפגוע בעבותדתך אך בעייני המילים לא התלבשו משהו על המוסיקה והיה נדמה שכאילו הם פשוט נמצאות שם רק בשביל להמשיך שורה שמעתי את כל השירים מהמחזמר שהועלה ב1991 עם ריקי גל והמילים שכתב חיים חפר נשמעות הרבה יותר אמינות... במיוחד "אל נא תבכי ארגנטינה" בקשר לתמונה של אוויטה ! אני מניח שלא קראת הרבה חומר על המחזמר... וחבל יש שני ספרים האחד "EVITA - THE LEGEND OF EVA PERON" שכתבו טים רייס, ואנדרו לוויד וובר שבו מספרים על המחזמר והמתרחש בו ומגדישים כי צ'ה זועם ע"כ שהאם הארגנטינאי משועבד לאוויטה התמונה של אוויטה שהעם נושא בידיו היא סמל חשוב מאוד למחזמר אם ראית את הסרט עם מדונה או את המחזמר בלונדון היית בוודאי יודע שהוא אמור לנפץ את התמונה הגדולה והעם בחציו מצטרף למהומות שגרמו במציאות להפלתו של פרון מהשלטון ובריחתו לספרד כמובן שאנחנו לא מדברים פה על היסטוריה במלואה, אלא על מחזמר ססגוני שמבוסס אודות קורות חייה הוסערים של הגב' אווה פרון בתור מעריץ של המחזמר הזה שראיתי אותו אולי 6 פעמים במקומות שונים ושמעתי כמעט את כל הקאסטים השונים שנעשו וקראתי רבות אודות ההפקות השונות שנעשו במהלך השנים אינסוף חומר כתוב על הסרט עם מדונה שלדעתי נתנה שם את תפקיד חייה ואף אחת לא תעלה עלייה, וגם בתור מישהו שאווה פרון היא סמל גדול בשבילו ישמע מוזר אבל כן, יש לי אפילו קעקוע שלה ביד שמאל והמון ספרים, וחומרים נדירים ומעניינים מאוד בשבילי כל פרט חשוב, זה שאנשים בשבילהם לבוא למחזמר כזה בשביל להעביר שעה שעתיים של פאן זה בסדר אני הייתי אפילו ממליץ לך בחום רב לצאת עם המחזמר הזה מגדרות בית צבי לרחבי הארץ צפוייה לו הצלחה רבה ! המחזמר עצמו, ההפקה הייתה מעולה ושוב השחקנים מדהימים ואין שום ספק שנעשתה שם עבודה רבה אבל יש פרטים שבשביל מישהו שהמחזמר הזה הוא יותר מסתם מחזמר בשבילו זה מפריע SORRY
זה כמה תוספות קטנות שבאמת לא יזיקו להפקה המקורית שלכם, ולהפף יוסיפו עניין אם אתה רוצה תמונות של אוויטה צור איתי קשר יש לי מיליון כאלה שיהיה יומטוב, ובהצלחה בהמשך הדרך

tommy walker

New member
מממ... תקשיב

אי אפשר להתווכח עם מה שאתה אומר... המחזמר הזה חשוב לך ואתה יודע המון דברים שקשורים אליו ויש כמה דברים ספציפיים שלדעתך חייבים להיות במחזמר הזה אחרת זה לא שווה. סבבה.. זכותך... אבל הפקה מסחרית, יותר או פחות, לא יכולה להתחשב בדעה של בנאדם ספציפי (כשהוא לא חלק מיוצרי ההפקה). ונגיד יבוא מישהו אחר שיגיד שהוא היה חבר טוב של אווה פרון והיא בחיים לא הייתה מתנהגת כך או אחרת.. אז סבבה... אבל לכל הדברים האלה אין משמעות כשמעלים מחזמר שצופה בו יותר מאדם אחד. לכל בנאדם תהיה דעה אחרת לגבי איך דברים צריכים להעשות ובגלל זה לא צריך לקחת הצגה בתור איזה משהו קדוש שחייב להיות העתק מדויק של משהו אחר. ואם יש מצב שבו אלפי אנשים צפו במחזמר ונהנו ממנו ויש אדם אחד או שניים שלא נהנו בגלל שלא היה איזה רקויזיט על הבמה... אז אני מניח שההפקה תספוג את זה. ובמה שאני אומר אני לא מנסה להמעיט בחשיבות של הדעה שלך אלא פשוט שתבין למה זה לגיטימי שההפקה תעלה בצורה שהיא עלתה כך שאין על מה לבוא בטענות. אנשים ש"אויטה" היא כל תמצית חייהם יש מעט ואי אפשר ליצור את המחזמר עבורם... ולגבי התרגום אז אמנם לא יצא לי לקרוא/לשמוע/לראות את הביצוע שלו אבל רוב התרגומים של דניאל אפרת באמת יפים. חוץ מזה לגיטימי לא לאהוב דברים מסוימים בתרגום. כבר היה כאן בפורום איזה שרשור מסוים לגבי תרגומים שכתבתי בו את הדעה שלי לגבי נושא התרגומים דיי בנחרצות. :)

אהה...

מנצל שלקח לי הרבה זמן להגיב, אבל הנה זה בא. קודם כל, הכל בסדר, לא נעלבתי. שנית, אני מאוד מעריך את בקיאותך בנושא, מזדהה ושמח לגלות שאימצת את המחזמר לחיקך והעמקת ידיעותיך, וגם לי עצמי יש לא מעט מחזות-זמר ויוצרים ששבו את לבי והביאו אותי לדלות כל פיסת-מידע אפשרית עליהם ולחפור כדי לשמוע כל ביצוע של כל קאסט אפשרי. מודה ומתוודה, "אוויטה" הוא לא אחד מהם, ולפיכך נקודת המוצא שלי היא שאתה יודע על מה אתה מדבר, עם זאת: אני מאמין שאחד הדברים המעניינים בתאטרון ובאמנות בכלל הוא החופש האמנותי של כל יוצר / במאי לומר את הדברים בדרכו, ולהראות לנו, כקהל, את נקודת מבטו האמנותית כפי שהיא באה לביטוי במפגש של אותו יוצר אינדיבידואל עם החומר. בהודעה המקורית שלך כתבת: "חסרים כמה דברים..." ו"צריכה להיות תמונה...", כלומר, מבחינתך, הבחירות האמנותיות של הבמאי לא תאמו את הציפיות שלך, ולכן הן לוקות בחסר. לא נשמע קצת מוזר? ואם היו משתמשים במוטיב התמונה בהפקה...? אותך זה היה בוודאי משמח, אבל יש עוד כמה אנשים באולם. מה עם אלה שיחמיצו פנים ויגידו שהבמאי מעתיק עבודות של אחרים? הנקודה היא שלצערנו הרב, אין דרך לרצות את כולם. לא בתאטרון ולא בחיים. אשר לתרגום, זכותך המלאה להחזיק בדעותיך, ולקחתי אותן לתשומת לבי. אני מאחל לך שתמשיך לאהוב את "אויטה", ושתתאהב עם הזמן בעוד הרבה יצירות. אני ממליץ לגוון עם קצת זונדהיים. ותודה רבה לכולם על התגובות החמות!!! במיוחד לגלעד קמחי, אתה במאי מבריק וכוראוגרף מהמם.

למעלה