אווווףףףף

BearX

New member
אווווףףףף

מה אתם עושים כשאתם נקלעים למצב שבו מתכנתים משהו ופתאום הכל נראה מסובך ושום דבר לא הולך וכל הזמן יש טעויות
והיעד פתאום נראה כל כך רחוק ?

Reilak

New member
לוקחים הפסקה

זה יכול להיות של כמה שעות או כמה ימים (רק לא לשכוח לתעד הכל)... ואז חוזרים לעבודה.

yoniBLA

New member
קובעים יעד קרוב יותר

אם תדאג שיהיו לך יעדים כל הזמן, לא תגיע למצב שתיארת. אתה יכול לשבת ולחשוב על roadmap שיוביל אותך ליעד הרחוק בעזרת סדרה של יעדים קרובים. מה שכן, לפעמים כשאין לי כח להתקדם בכיוון מסויים, אני אוהב לעשות refactoring לקוד קיים או אפילו לdesign.

sandbird4

New member
זה מה שקורה לי ממש עכשיו ומחיר אני אמור להגיש

את הפרוייקט ללקוח אחרי הרבה דחיות, ומחר שוב דחיה. ככה זה שהלקוח מבקש משהו דפוק מהיסוד ואני כל פעם משתכנע שזה אפשרי. יש משהו בסיסי דפוק בדרישות של הלקוח אבל אני לא מצליח לשים את האצבע על הבעיה. זה נראה כאילו אפשר לעשות את זה אבל אני לא מצליח לעשות את זה בצורה טובה. משהו דפוק בלוגיקה אבל אני לא מצליח להבין את זה עדיין. היעד שוב נראה רחוק.... בכללי השיטה הכי טובה להתמודד עם הלחץ מהבעיות והלוחות זמנים: 1. נסה לפרק את התוכנית למרכיבים ולטפל בכל חלק בנפרד. 2. תחליט שאתה מוותר על חלק מהדרישות ואז כשאתה מסיים את הכל בלי אותם דרישות שהורדו אז תוסיף אותם בחזרה. סעיף 2 זה התרופת פלא הכי טובה שאי פעם המציאו בשוק התוכנה
היא ממש משחררת לחצים וגורמת לפרוייקטים להסתיים בזמן (אם אין בעיות קריטיות בתכנון...).

למעלה