אווווי פורום יקר שלי!!

MBOiB

New member
אווווי פורום יקר שלי!!

למרות שאני לא מכיר אתכם, אני מרגיש קרבה עזה אליכם! אין לי מושג מדוע זה כך, אבל זה פשוט כך! חיפשתי וחיפשתי אחר פורומכם ולבסוף מצאתי.
טוב, על-מנת למנוע עצבים מיותרים, אציג את שאלותיי ביתר זריזות:
1. אסף אמדורסקי. יקירתי. "וגופי ירגיש את חומך". בעיה.
למה "חומך" בתנועת U? חשבתי וחשבתי, קדחתי וקדחתי, והגעתי לשתי מסקנות: א. יכול להיות שהוא מתכוון ב-"חום" לצבע העור החום שלה, ואז, כביכול, הוא שר "וארגיש את חומך"="וארגיש את עורך"?
ב. יכול להיות שישנה תופעה כל שהיא? שכן חום (עומס חום) היא בתנועת O, אז סביר להניח שגם ההטיה תבוא בתנועת O. או שמא ההנחה לא נכונה? 2. ישנן כמה מילים, שמזכירות לי את המקבילות בשפה האנגלית. לדוגמה: משימה-Mission, רגיל-Regular, אקלים-Climate. כמובן שיש עוד ועוד... האם יש דברים בגו? אולי לאו דווקא באנגלית, אלא בלטינית? או שפשוט הדמיון קיים, אך השוני מוחלט?
טוב, הגענו לסוף... זהו, נגמרו השאלות...
תודה רבה לכולכם, מחיי השפה העברית!

dorgad

New member
תשובה חלקית לשאלות מעניינות

2.אכן, יש דברים בגו וקיימים תהליכים דיפוזיים שבהם זולגות מילים משפה לשפה ולא בכדי מתקיים הדמיון. דור

407

New member
לגבי 1

אני לא בטוח אבל זאת השערה שלי: ההטייה משתנה מתנועה גדולה (חולם חסר) לקובוץ בגלל דגש הגזרה (גזרת הכפולים): חֻמְּךָ למשל במילה חֵץ-חִצִּים זה מצירה לחיריק. אבל יש כאן בפורום מומחים גדולים יותר ממני אז חכה לתשובה.

or99

New member
../images/Emo45.gif פעם...

הייתה שם תנועת u. תנועת u הופכת לחולם במקרה של הברה סגורה מוטעמת, ולכן - חֹם. אבל במילה חֻמּוֹ הח' כבר בהברה סגורה לא מוטעמת, ולכן היא נשארת u. כך גם במילה כֹּל - כֻּלּוֹ עוד על הנושאים האלה סיכמתי גם באתר שלי - http://t2.technion.ac.il/~szehavi/tnuot.htm

MBOiB

New member
'צטער על התודה המאחרת! ../images/Emo3.gif

תודה מודה לכולם!!
בהחלט אחד מהפורומים המובילים, בטח לא ייצא לי להיות פעיל, אך לבטח אשאר!
פתרתם לי תסכולים רבים, כמה טוב שיש היכן לפרוקם!
אז שוב, תודה מודה!

1

אני מניחה שיש פה קשר לעובדה ששורש המילה הוא ח.מ.מ, כלומר מגזרת הכפולים. כמו המילה חֹק, שביחד מבוטאת בתנועת O וברבים חֻקִּים, בתנועת U. או תוף ותופים. אז כנראה שגם ב"חומך" - והמשמעות בשיר היא החֹם שלך, אני לא חושבת שמדובר בצבע העור - הצליל משתנה ברבים.

למעלה