אוווווףףףף...

Anna Vasserman

New member
אוווווףףףף...

רואה אותו בירוק. גם בג'ימייל, גם בפייסבוק.
ומגרדות לי האצבעות.
ובא לי נורא.
לכתוב לו:
"הי. מה קורה?
אני מתגעגעת אליך בטירוף."

אבל אני עוצרת את עצמי.
מה שנגמר, נגמר.
וצריך להביט רק קדימה. רק שקצת קשה לראות מבעד לדמעות שמציפות את העיניים...

אם את רוצה להתגבר יותר מהר, תמחקי אותו מכל מקום אפשרי.

Anna Vasserman

New member
אבל

נשארנו חברים

נפרדנו במעין החלטה משותפת הדדית שאני יזמתי - והוא לא התנגד יותר מידי ולא ניסה לעצור אותי ...

אז בסוף התנשקנו נשיקה אחרונה, הוא חיבק אותי חזק ואמרנו שנישאר חברים...

אז לא כזה מתאים למחוק אותו...

תשלחי לו הודעה סתמית

מה חדש?
אולי הוא מתבייש לפנות אלייך ולקבל סרוב וככה את יוצאת ידידותית ומפנה אופציה ליותר מזה.

Anna Vasserman

New member

הוא לא מהביישנים...
והוא יודע שאני חולה לו על התחת.

וחוץ מזה די. נגמר. הבנתי שאין למערכת יחסים הזו עתיד.

אם הוא רק היה רוצה, היה משנה את התמונה, פותח אפשרות לעתיד, ואני הייתי שלו חזרה תוך שניות.
אבל זה לא יקרה.

shayCn

New member
מעניין מה עצר את הקשר בינכם?

ניסיתם לפתור את הבעיות ביחד?
לדבר עליהם?
מה האפשרויות שהיית רוצה שיפתחו
ולמה את חושבת שכאישה,את לא יכולה להעלות אותן
או לנסות ליצור איתו קשר(אפילו ברמיזה) ולדבר על הכל.

Anna Vasserman

New member
דיברנו על הכל

הסיפור קצת לא שגרתי, אבל מבחינתי פתיר. מבחינתו - לא.

הוא ספרדי. לא ישראלי.
בא לעשות כאן פוסט-דוקטורט במכון ויצמן.
הוא כאן כבר שנתיים וחצי, ועוד חצי שנה מסיים את הפוסט-דוק ואמור לחזור לספרד (אמור לחזור עוד 8-9 חודשים).

הוא רוצה לקחת אותי איתו לספרד. שזה נחמד, ואני אפילו מוכנה לעזוב את הארץ בשבילו.
אבל, לא עכשיו. כי יש לי כאן ילד. ולילד יש אבא, והאבא פה בישראל.

אני מציעה לו להישאר כאן איתי, למצוא כאן עבודה (שזה הרבה יותר מציאותי מלמצוא עבודה בספרד עם 25% אבטלה), לחיות כאן כמה שנים עד שהילד שלי יגדל קצת ויוכל לפחות להחליט אם הוא רוצה לבוא איתי לספרד או להישאר בארץ עם אבא, ואחר כך נעבור לגור בספרד - כמו שהוא רוצה.

אבל הוא לא מוכן לחשוב בשום פנים על להישאר בישראל. רק ספרד (שיהיה לו בהצלחה!)

אז אמרתי לו שאין סיבה להמשיך להיות ביחד אם אין לזה עתיד (ואין לזה עתיד אם הוא לא מוכן להישאר פה)

זהו. זה הסיפור....

shayCn

New member
מממ..סיפור מורכב

יכול להגיד לך שמבחינת מרחקים שכאלו,זה מאוד קשה אבל עדיין פתיר.
אחותי הכירה את בעלה כשהתגוררה בארץ והוא בפורטוגל ובשלב מסויים הצטרפה אליו ואחרי 5 שנים הם חזרו לארץ והם נשואים באושר +2.
במקרה שלך,יש כבר ילד בתמונה,אז זה קצת קשה להגיד לך מה נכון לעשות,
אבל נראה לי שדוקא בגלל שהילד עדיין קטן,הוא יוכל לספוג שינויים במקום
מגוריו הרבה יותר טוב מילד גדול שיש לו כאן חברים.
להגיד שאת לא יכולה לשנות מיקום בגלל הגרוש שלך,זה לא לגמרי טוב ובריא,כי זה מראה שאת עדיין קשורה אליו איפהשהוא(טוב,הקשר הוא דרך הילד).לדעתי את צריכה לחיות את חייך בצורה חופשית יותר ולקחת החלטות אמיצות אם מדובר באהבה ששווה את זה.
מגיע לך חלק ב בחיים כמו לכל אחד ואחת אחרת.

Anna Vasserman

New member
איזה יופי

ופורטוגל זה אפילו טיפה יותר רחוק מספרד...

תראה, זה נכון שלילד יהיה יותר קל להסתגל לשינוי במדינה, אבל לקרוע ילד בן 7 מאבא שלו (שיש להם קשר מעולה) - זה פשוט אכזרי.
הייתי רוצה לחכות 5-6 שנים, עד שהילד יגיע למצוות (בעזרת השם!) ואז הוא יהיה כבר גבר צעיר עם דיעה משלו ויוכל להחליט.
אם ירצה לבוא איתי - מה טוב. אם ירצה להישאר עם אבא - גם טוב. העניין הוא שאני לא רוצה לקחת אותו מאבא שלו בניגוד לרצונו. ובניגוד לרצונו של אבא, דרך אגב, שזה עוד יותר מסבך את העניינים - שזה אומר בקשת הגירה מבית משפט וסחבת משפטית של לפחות שנה-שנתיים.
כך שכך או אחרת, אם בן זוגי (או יותר נכון האקס) רוצה להיות איתי, הוא צריך להישאר איתי כאן יותר מ-9 חודשים. וזה בהנחה שנתחתן מחר (כי אני לא יכולה לפנות לבית משפט ולבקש הגירה כשאני בסטטוס חברה שלו. אני צריכה להיות מינימום נשואה לספרדי כדי לבקש להגר לספרד...)

shayCn

New member
אני חושב

שבקטע של ההגירה וכל זה,ביה"מש בארץ דוקא יהיה לטובתך אם את
מתחתנת כי אז את מקנה לילד שלך אבא ואמא - משפחה וזה עדיף
על חד-הורית(מבחינת בית הדין וטובת הילד,כן?)
וזה שהגרוש לא מוכן שתרחיקי את הילד ממנו למדינה אחרת,זה אמנם קשה לו
אבל גם מגביל אותך.תארי לך שתכירי מחר מישהו מעיר אחרת ותרצי לעבור לגור בעיר שלו,אז שוב לא תוכלי בגלל מגבלות מרחק של הגרוש מהילד?
גם הוא צריך להבין ולנסות להתחיל פרק חדש בחיים שלו.

ליבליב1

New member
שי'קה....

אי אפשר להרחיק ילד מאבא שלו.
וזה שאנה מבינה את זה ופועלת בכיוון הזה לא אומר שהיא קשורה אל האבא של הילד, כי אם מבינה את חשיבות הקשר בינהם.
לילד יש אבא ויש לו אמא. רק שהם לא יחד.
כשאנה תמצא את הגבר שלה (במהרה בימנו אמן!!) - הוא יהיה הבעל של אמא... לא אבא.

סתם מחשבה..... אתה היית מוכן שירחיקו אותך מהילד שלך (ולא משנה מה הסיבה..)??

shayCn

New member
ברור שלא הייתי מוכן

ועם המורכבות שבכל העניין הזה,
אנה היא זאת שמתכתבת איתנו כרגע ולא הגרוש שלה,
אז מן הסתם נהיה לטובתה מאשר לטובתו.(מי מכיר אותו בכלל?)
משום מה,אני דוקא יותר מזדהה עם הבעיה שהיא עומדת מולה,
שהיא צריכה לבחור בן זוג עפ"י קירבתו לאזור מגוריה-אזור מגוריו של הגרוש..אני מאמין שעל אותו מטבע,הגרוש לא בטוח שדוקא מחפש בת זוג
עפ"י קירבתה לאזור מגוריו-אזור מגוריי הילד..
גם אם הבן זוג לא יהיה האבא הביולוגי של הילד, אותו בן זוג יכול לשמש אב לילד ואפשרות זו צריכה לעמוד לנגד עיניה.הוא יכול לעזור בגידולו,להקנות לו חינוך ולהקל עליהם כלכלית כמשפחה.זה לא פחות
חשוב מחשיבות הקשר של הילד לאב הביולוגי.
לשניהם,כאנשים גרושים מגיעה הזדמנות נוספת בחיים ואסור להם להגביל
את עצמם בזוגיות בגלל הילד.אפשר מבחינות אחרות להגביל,אבל לא בזוגיות.

ליבליב1

New member
טובת הילד היא החשובה!!

ואת הטובה הזו אנה רואה ומבינה.
(אנה, אני לא צינית.... אני באמת ומאוד מעריכה אותך!!)
אני חושבת שאנה פועלת ומתנהגת נכון,
אתה לא צריך לספר לי שאנשים גרושים מגיעה הזדמנות נוספת! גם לאלה שיש להם ילד. אבל לא על חשבון הילד\ים.
ולנתק ילד מהחיים שלו, מהסביבה המוכרת, החברים, המשפחה, אבא, הבית שלו ולהעביר אותו למקום שהוא כולו זר לו, כולל השפה - זה לחלוטין על חשבון הילד\ים.

אני מאוד מעריכה אותך שי'קה, אבל הפעם נראה שאין לך מושג מה אתה אומר....

shayCn

New member
אבל זו הנקודה

שהילד עדיין צעיר וההתלבטות של אנה היא אם לחכות 5 שנים כשהילד יגדל..
כשהילד יגדל זה לא יהיה יותר קל.סביבת החברים שלו תהיה יותר משמעותית בשבילו,זה אולי גם ישפיע על הזהות שלו.לשנות שפה בית וחברים בגיל 13 זה לא יותר קל מאשר בגיל 8 כשהוא פחות מגובש עם עצמו.
ואגב,לחכות,איך אפשר כשמדובר בזוגיות?.בעוד 5 שנים יתכן ואנה תהיה במצב אחר בחיים ותצטרך זוגיות מסוג אחר או שזה יהיה לה יותר קשה למצוא זוגיות דומה.נכון שילד מגביל,אבל שהגרוש
יגביל?נו באמת ליב.

צלשלספק

New member
נגעת בנק' מעניינת.

בגיל 13-14, עוד חמש שנים ככה בהקשר של אנה - יש חשיבות מכרעת לרצון הילד, אפילו גם מגיל 11-12 ככה.

תלוי איך השופט או מי מטעם בית המשפט מתרשם מבגרות של הילד.
ואם הילד אומר ספרד, האמא אומרת ספרד, לאב יהיה יותר קשה לסנדל את המהלך, שהוא פוגע בטובת הילד שרוצה לעבור לארץ אחרת ולהתפתח שם, וכפי שציינתי
בגילאים כאלו בית המשפט מתייחס בכובד ראש לרצון הקטין, שיהיה עוד מעט בגיר.

אם בית המשפט יזהה שהילד רוצה ספרד, ושיש הוכחה לכך שהוא יקבל חינוך נאות שם ותנאים טובים למחיה ומגורים חום ואההנ, הילד טס כמו גדול יחד עם האמא.

צלשלספק

New member
שי, לפי בית המשפט הישראלי ברוב המקרים

ובהנחה שמדובר באב נורמטיבי חם, משקיע ואוהב ולא איזה עבריין שיושב בכלא או אחד שברח לאילת, מסתתר ולא משלם מזונות -
תאמין לי שבית המשפט יהיה ב110% לטובת חיזוק הקשר בין האב הביולוגי והילד בפועל (הילד זקוק לאביו הביולוגי-נורמטיבי כדי להתפתח כראוי בדיוק כפי שזקוק לאם הביולוגית-נורמטיבית(, ולא יעניין אותו בשיט מה החבר החדש של האמא האקראית (אנה, לא לקחת אישי
) יכול לספק ולתת.

אבא עקשן שקשור לילד שלו מאוד (קח אותי לדוגמא) היה מנופף לאם לשלום בטיסה לארגנטינה (לבעלה של גרושתי יש אזרחות ארגנטינאית - אבל הוא לא יטוס כי יש לו שלושה ילדים מפוזרים כאן בארץ
) בקיצור הייתי מנופף לה לשלום יחד עם הילד שלי ביחד - שמן הסתם היה מאוד עצוב שאמא נוסעת
כי המשמורת הייתה עוברת אלי במקרה כזה, תהיה בטוח.

גם ככה אני לאט סולל את הדרך לזה בלאו הכי
הבן שלי כבר עבר את גיל שש

Anna Vasserman

New member
צל, האמת שבמקרה הזה זה לא מדויק

זה נכון שלעיניו של בית המשפט עומדת טובת הילד.
אבל
במקרה של הגירה חוקי המשחק משתנים.
ואני יודעת כי אני מכירה את הנושא לעומק ומקרוב מסיבות שונות (לא אלה אתכם בפרטים) בלי קשר לסיפור האישי שלי.
במקרה של הגירה אצבעו של בית המשפט קלה מאד על ההדק במתן הגירה, גם אם הדבר אינו לטובת הילד. מדוע כך? ישראל חתומה על אמנת האג נגד חטיפת ילדים. אז מה שקורה זה שפשוט מאשרים הגירה לכל אחד כדי למנוע חטיפות. אם תסתכל בפסקי דין, בית המשפט מאשר הגירה לכולם, אמהות ואבות ובנסיבות מגוחכות בהן ברור שטובת הילד היא להישאר עם האבא/אמא בארץ - ובית המשפט בכל זאת מאשר הגירה.

כך, שבמקרה הזה, לא תהיה לי בעיה. זה רק עניין של זמן בגלל הביורוקרטיה.

אבל זו לא הנקודה שלי.
הנקודה שלי היא שילד הוא לא חפץ! הוא אדם עם רגשות! ואני לא יכולה לקרוע אותו מאבא שהוא כל כך אוהב בלי שהוא יסכים לזה! זה אכזרי. וזה יהרוס את היחסים שלנו לתמיד. הוא כל החיים יאשים אותי על זה שעשיתי את זה.
לא מעוניינת.
מוכנה לוותר על בן הזוג העקשן, ולא על יחסים עם הילד שלי.

אם בן הזוג שלי היה אוהב אותי מספיק, היה עושה את הוויתור הזה בשביל להיות עם אהובת ליבו.
אין שום דבר שקושר אותו לספרד חוץ מהפטריוטיות שלו.
אבל כנראה שאין כאן אהבה גדולה (וזה מה שהכי כואב לי, כי אני כן אוהבת אותו מאד ומוכנה לעזוב את הארץ בשבילו בסופו של דבר, גם אם הילד יישאר ואני אהיה רחוקה ממנו - שזו חתיכת הקרבה!!)

קיצר, הנה שוב אני בוכה... די... אוווווווףףףףףףףףףף!!!!

למעלה