אוווווווף...

Hairspray Queen

New member
אוווווווף...../images/Emo4.gif

אז ככה: המורה שלי הזמינה את ההורים שלי לשיחה ליום שישי, ואני יודעת כבר מה היא הולכת להגיד ("צורת הלבוש והדיבור שלה לא הולמת את רוח הבצפר") ואני כל כך שונאת אותה! איך זה שתמיד הורים מצדיקים את המורים??? אני יודעת בוודאות שהמורה שלי לא מחבבת אותי במיוחד, אבל כשהיא מדברת עם אמא שלי פתאום היא אומרת לה כמה שאני ילדה מקסימה וכמה שהיא אוהב אותי, ואמא שלי מאמינה לה! וכל פעם שאני מדברת על זה עם אמא שלי היא אומרת- "אף אחד לא הכריח אותך ללכת לשם, אני אבדוק לך על אולפנות במקום אחר אם את רוצה" ואין לי את האומץ פשוט להגיד לה "די! אני לא מאמינה בכלל באלוהים! אני רוצה ללמוד בבצפר נורמלי!" מה אני אעשה?....................

*neta*

New member
אם את לא רוצה להיות

בב"ס, ועוד ב"ס דתי שאת לא מאמינה ורוצה ללמוד בב"ס "נורמאלי" אז למה להלחם בב"ס ודווקא ללכת חשוף ולדבר בסגנון "שלא הולם את רוח הב"ס" ? או שתשארי שם ועדיף בלי מלחמות וככה זה יעבור הכי מהר, או פשוט לעבור ב"ס.. אם את יודעת מה המורה הולכת להגיד תקדימי ותדברי עם אמך כדי שלא יווצרו סצינות מול המחנכת (מנסיון
אז כינתי את המורה ז*נה...) ותגיעו להחלטה ביחד מה עושים, נשארים בב"ס או עוברים...

Hairspray Queen

New member
זה לא ממש ככה...

אני ממש אבל ממש לא הולכת "חשוף" אלא רק לובשת מכנסיים מתחת לחצאית, והמורה שלי לא ממש אוהבת את זה... ולא, אני לא מסוגלת להישאר שם עוד שנתיים וחצי, כי אני סובלת שם. כל בוקר אני קמה בהרגשה של דיכאון כי אני צריכה ללכת לשם, וכל לילה הולכת לישון באותה הרגשה. וזה גם לא ממש פשוט להגיד להורים שלי, שאיתם אני חיה 15 שנה (ושלושה חודשים!) כשהם חושבים שאני דתייה, ואני לא (עוד מכיתה ז', עכשיו אני בי') ולבוא ולהגיד להם פתאום "שמעו, אני לא מאמינה באלוהים, אני רוצה ללמוד בבצפר חילוני" זה ממש לא פשוט.

לדעתי ,

האמונה באלוהים היא לא קשורה בכלל לבית הספר שבו לומדים . גם אני מאמינה באלוהים , ואני לא מקיימת מצוות ולא כלום , פשוט בי , בתוך עצמי יש את האמונה שצריך שמישהו ישמור עלי אז למה שזה לא יהיה שדון שקוראים לו "אלוהים" ... דבר שני , לדעתי בתי ספר הדתיים באמת קצת מקשיחים עם הילדים , בגלל לימודי התורה והתלמוד ולא נותנים לילדים לבחור בעצמם אלא הכל כבר "כתוב בידי האל" או חתום ע"י האב שכנראה גם עבר בילדותו את אותה שטיפת מוח שעובר בנו ... תראי, בתי ספר הם בתי ספר בכל מקרה , אצלי בבית הספר גם יש המון הגבלות של תלבושת ואני עוד לומדת בבית הספר שאת מכנה נורמלי, קחי בחשבון שאף בית ספר לא יהיה דמוקרטי אבל האנשים בו ישתנו , בתי ספר דתיים הם יותר אישיים לדעתי , הם יעזרו לך לקבל את החינוך שאולי בבתי הספר הנורמאלים לא יתנו לך -כי חסרים תקציבים... אבל אם בא לך לעבור בית ספר בגלל האווירה, תוכלי לעשות זאת בשנה ההבאה כשכבר לא יחול עליך חוק חינוך חובה ותוכלי להרשם לתיכון אחר ולפרוש מהלימודים בבית הספר השנוא עליך ... בנוגע לחצאית ומתחתיה מכנס, רק שתדעי שבצבא זה חמור יותר .... שם לא תוכלי למרוד ,אבל משום מה שם כולם מתפשרים והולכים עם המדים , וכולם דווקא מתלהבים מזה וכ"ו... אז בית ספר שלך לא מחמיר בעין התלבושת , לפחות לא כמו הצבא..

לקרן של תקווה...

שלום לך במקרה נכנסתי לפה וקראתי את ההודעות.וקראתי את מה שהגבת לילדונת הזאת בעניין המכנסיים והחצאית. אז ככה... בעניין המכנסיים בצבא. אני סיימתי את הצבא לפני כ-חודש(עוד 6 ימים חודש בדיוק) היא אומנם לא יכולה למרוד בצבא כי אסור אבל היא כן יכולה ללכת עם חצאית צבאית,את זה כן מכבדים בצבא,מנסיון של חברה שלי שקיבלה חצאית. מקווה שהבנתי את מה שכתבת לה נכון,אם לא הבנתי נכון אז תקני אותי!

forest elf

New member
חמודה

זכותך המלאה להאמין במה שאת רוצה , וללכת לבצפר שאת רוצה ללמוד בו כי את לומדת בשבילך לא בשביל המורים ולא בשביל ההורים ועם את רוצה לעבור לבצפר חילוני את צריכה לעשות זאת מפני שבבצפר לא אמורים לסבול. עם זה כול כך מקשה עלייך תדברי עם אמא שלך ובהירי לה שאת לא מעוניינת יותר ללמוד בבצפר דתי ורוצה לעבור לחילוני , תסבירי לה את העובודות בעקבותם הגעת להחלטה הזאת . ואולי בהתחלה זה יהיה לה קצת כשה להבין זאת . אבל בסוף היא תבין ותשלים . בהצלחה

למעלה