אוווווווווף....

אוווווווווף....

שאילתא יש לי אליכם: אם הילד שלכם היה מסרב ללכת לבית-הספר, והיה מעדיף ללמוד אצל מורים פרטיים במקום, הייתם מחפשים לו מורים פרטיים,+לשלם להם,+להילחם במערכת החינוך?... אווווווף! זה בעיקרון המצב שלי... אני לבית-הספר, לא מוכנה ללכת!

גלי®

New member
כמה שאני מבינה אותך ! השאלה היא אם

אמא שלך חושבת כמוני ...

האמת...

אימא שלי לא מתייחסת לנושא, היא משאירה את זה לאבא שלי, והוא מטפל בזה כמו שאני מעדיפה. זאת אומרת, לא באתי שלושה חודשים (לא רצופים. בסה"כ) או חודשיים לבית-הספר שנה שעברה. וגם בכיתה ג´ זה היה שם. לא באתי כמעט חצי שנה בכיתה ג´ לבית-הספר... נו טוב, אז המקרה היה באמת קיצונית... מי אוהב מחנכת שיורדת עליך בכל הזדמנות? נוט מי... ---------- ואני ערה בגלל שאני משתעלת! נמאס לי להיות חולה! ---------- ואיך ולמה את מבינה אותי?

תרגישי טוב קודם כל

שוית-עם היד על הלב, מאד תלוי באיזה גיל הילד ומה היכולת הכלכלית שלי כהורה,(מורים פרטיים לכל מקצועות הלמוד זה ספור יקר למדי), מהם היכולות הלמודיות של הילד,כמה מוטיבציה עצמית יש לו, כמה הוא מסוגל ללמידה עצמית,ואיך הוא יסתדר ללא ה"מסגרת החברתית"של בית הסםר,מאיפה ירכוש חברים חדשים ,בכמה שנים מדובר וכו´... יותר סביר לי שיכולה להיות אופציה כזו בכיתה יא וא יב, לא נראה לי בכיתה וו.או גימל. אבל היות והפתרון של למידה אצל מורים פרטיים נראה לי בלתי סביר כלכלית למשפחה ממוצעת,הרי שי לבדוק למה הילד לא רוצה ללכת לבית ספר,מהן הסיבות שלו, ולנסות להתמודד עם הבעיה -במקום לחפש פתרונות שבורחים ממנה. אבל כל זה תיאורטי-אני לא נתקלתי עם ילדיי שלא רוצים ללכת לבית ספר0אני לא מדברת על יום מסויים או תקופה..אלא קבוע) והיות והתעורה בעיה בבית הספר המקומי- העברנו את מי שיכול היה ,למסגרת אחרת מחוץ לעיר ואנחנו משלמים "את התחתונים"עבור זה. אז מסקנה שלכל אחד הפתרונות שלו-אבל להתעלם מהבעיה זה בוודאי לא יקדם את הפתרון.

גלי®

New member
היי , תפוחית !מצטערת על האיחור ...

קריסה טוטאלית של המחשב שלי ... מה זאת אומרת למה אני מבינה אותך ?! כי יש אנשים שגם בגיל 35 , לא ממש מסתדרים עם מסגרות הדוקות !! מה הפליאה הגדולה ? אף פעם לא אהבתי (או הסתדרתי ) עם מסגרות , וזה לא עבר לי עם הגיל ....ובכלל , אני די סובלת מפיצול אישיות הורי בעניין : אני יודעת שהבת שלי חייבת ללכת לביה"ס , אבל ממש כואב לי הלב עליה כל פעם מחדש ... אני יודעת שאני נורא לא חינוכית , אבל מבחינתי המערכת הזו פשטה את הרגל מזמן ... שום דבר שימושי לא מלמדים אתכם שם , סתם שריפת זמן !!!מלמדים אתכם מספיק בשביל לעבור את הבגרויות , ולא מספיק בשביל להסתדר בחיים !ועכשיו שאר חברי הפורום יחכו לי עם נבוט ....מכינה כבר את ה

גלי®

New member
האמת ? לכל אחד (חוץ מהבת שלי ! )

היתה מתאימה אמא כמוני ....הבת שלי מוכנה להחליף אותי בשניה , בכל אמא שיודעת למצוא את המטבח בלי מפה טופוגרפית !!!!
מה לעשות ?! אפ´חד לא מושלם ...

shy-1

New member
היי תפוחית, רפואה שלמה, ובקשר

לבית הספר. לפעמים הילד צודק בסרבו ללכת לבית הספר, אך אם תשאלי אותי, לדעתי זה חלק מההתבגרות וההתחשלות של הילד/ה, להתמודד עם מצבים ולא לחפש פתרונות קלים עוקפים. בואי נצא מהנחה שהורייך יממנו לך מורים פרטיים, את תלמדי יפה, תוציאי בגרות, ותתגייסי, ואז תכתבי לנו בפורום, שאינך מסתדרת עם המפקד שלך, ומה דעתנו שהורייך יממנו לך קצין ורב"ט פרטי, שיעברו איתך אישית את שנות השירות. ולאחר מכן בעבודה, תהיי חייבת להיות עצמאית, כי אינך מסתדרת עם מנהל המחלקה בעבודה שרצית. אני הגזמתי בכוונה בכדי להסביר עמדתי, וזה לא אישי נגדך. אם זאת אני בהחלט מסכים שיש לברר כל בעיה של הילד/ה בבית הספר, ואם אפשר לשפר הרגשתו/ה שם, יש לעשות כל מאמץ (מצד ההורים). ובקשר לעלות, אם יש ילדים, שהוריהם מורים, והם מוכנים ויכולים ללמדם בבית, עוד הייתי מבין. אך מורים פרטיים עולים הון, שלרוב ההורים בכל מקרה אין אותו. שיהיה לך בהצלחה. SHY

למעלה