אווווווווווקיי!!

אווווווווווקיי!!

היי! אנ מאיה אני בכיתה יא ואני מקווה לגשת ולעבור בהצלחה את החמש יחידות אנגלית שלי. הבעיה..זה שהקפיצו אותי לשמה באמצע השנה כי הייתי בהקבצה נמוכה ותר וראו שפשוט איםן לי מה לעשות שמה כי זה לרמה ממש נמוכה. בינתיים..עבר הזמן ובחמש יחידות (כיתה) עברו על דיקדוק כמו פאסיב ופרסנט פרפקט.. עכשיו באתי לפורום הזה במטרה שתהיו איתי לאורך השנה וחצי האלה עד שאסיים את הלימודים. אני יהיה פה הרבה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי! ............ בינתיים אני צריכה שתעזרו לי בשני אלה שהזכרתי קודם פאסיב ופרסנט פרפקט. שניהם לא יושבים לי טוב בעיקר פאסיב אני חייבת להצליח במקצוע הזה.

edlessme

New member
בכיף...

ותיקון.. אלא אם כן את בן שההורים שלו זוג מרשעים... את התככונת לכתוב "אני אהיה פה..."...

ידוע

אבל אני כותבת מהר מה לעשות וזה פשוט יוצא ככה. אהיה......סבבה? לא יקרה שוב!

Nietz§che

New member
גם לי לקח טיפה זמן להבין.. נראה לי

שהוא התכוון לבן (ובעצם, למה לא בת ? :) שהוריו החליטו לקרוא לה "יהיה" :p לכן, אני יהיה.. הוא מציג את שמו אבל, זה רק ניחוש :p

edlessme

New member
לא.. פשוט ההורים קראו לבן שלנם

מאיה... ואגב.. אני מצטער שיצאתי כזה מניאק... עכשיו הסתכלתי על ההודעה שלי ויצאתי קצת פוץ.. אז.. שוב.. אהלן.. מקווה שתהני... ו.. זהו... אגב.. בקשר לקטע שתיקנתי אותך... זה עניין משפחתי שכזה... a blessing and a curse......

LYPD

New member
קצת עזרה..../images/Emo13.gif

טוב, ראשית, המקביל ל-PASSIVE בעברית הוא ה-סביל. פעיל: הילד אכל את התפוח. סביל: התפוח נאכל ע"י הילד. הנושא (הילד) הופך למושא, ואילו המושא (התפוח) הופך לנושא. נוסחת הסביל הכללית: BE + V3 .
Present Simple: am/is/are + V3 Active: Dan takes the bags. Passive: The bags are taken by Dan. Active: She doesn't pay the bills. Passive: The bills are not paid by her. Present Progressive: am/is/are + being + V3 Active: They are building a new house. Passive: New house is being built by them. Active: He isn't wearing the blue hat. Passive: The blue hat isn't being worn by him. Past Simple: was/were + V3 Active: He chose the right way. Passive: The right way was chosen by him. Active: She planned the trip. Passive: The trip was planned by her. Past Progressive: was/were + being + V3 Active: He was writing letters when the phone rang. Passive: Letters were being written by him when the phone rang. Active: She wasn't doing homework when I came in. Passive: Homework wasn't being done by her when I came in. Future Simple: will + be + V3 Active: He will buy the car. Passive: The car will be bought by him. Active: The pupils won't wear the uniforms. Passive: The uniforms won't be worn by the pupils. Future Past: would + be + V3 Active: He said that he would take the kids to school. Passive: He said that the kids would be taken to school. Active: She promised that she wouldn't arrange the party. Passive: She promised that the party wouldn't be arranged by her. Present Perfect: have/has + been + V3 Active: I have seen the movie you're talking about. Passive: The movie you're talking about has been seen by me. Active: She has done the homework already. Passive: The homework has been done by her. Past Perfect: had + been + V3 Active: After the teacher had marked the tests, she handed it in to the class. Passive: After the tests had been marked by the teacher, they were handed in to the class. Modals: modal + be + V3 Active: He mustn't paint the walls. Passive: The walls mustn't be painted by him.​
מקווה שעזרתי
אם יש שאלות, אני פה!

טנקיו טנקיו טנקיו!

זה טוב! אמ אבל זה אומר שאני צריכה לזכור את איך זה הולך הפאסיב בכל זמן? איך אני עושה את זה?

LYPD

New member
אין ממש שיטה.....

צריך ללמוד את הזמנים והנוסחאות שלהם בע"פ. אבל, יש דבר קטן שעוזר לי: ב-PASSIVE, לכל זמן יש מקביל. Present Simple <> Past Simple Present Progressive <> Past Progressive Future Simple <> Future Past Present Perfect <> Past Perfect לדוגמא, ה- Being המופיע ב-PASSIVE של Present Progressive ו- Past Progressive מראה על המשכיות, כפי הזמנים. שני אלה הם זמנים ממושכים, Present Progressive - הווה ממושך. Past Progressive - עבר ממושך. עפ"י זאת, את יכולה לזכור שלשני הזמנים האלה יהיה being בנוסחה של ה-PASSIVE. שימי לב שלכל צמד זמנים יש מכנה משותף. זאת השיטה שלי לזכור את כל הנוסחאות. מקווה שעזרתי

ממש לא!

הנוסחה היא: BE + V3 והפועל BE משתנה לפי הזמן המתאים (V3 נשאר קבוע) למשל, past simple - was/were: The apple was eaten. present progressive: am/is/are + being: The apple is being eaten וכך הלאה... לא צריך לזכור כל זמן לחוד.

הבנתי, ו....

לגבי present perfect *איך אני יודעת מתי אני צריכה לשים את זה במשפט? have has אצטרה אצטרה.. יש לי בעיה ם הזמן הזה כי אני לומתד אותו לבד לצערי.. אני יודעת בעיקרון על מה מדובר ומזה.. אבל עדיין איכשהו לא נתפס לי מתי אני יודעת לשים אותו..וכל מיני כללים עליו. אני לא בטוחה מתי לשים have been וכאלה..

תשובה

לגבי Present Perfect: הנוסחה היא כאמור have/has + been + V3 (כאמור מטים את הפועל BE בזמן המתאים ומוסיפים V3). I,you,we,they ----> have he, she, it ----> has משתמשים בזמן הזה כשרוצים לדבר על פעולה שהייתה בעבר ויש לה איזשהו הקשר/רלוונטיות להוות. למשל: Look at this old book. It has been read maybe a thousand times. קראו את הספר בעבר אולי אלף פעמים וההקשר להווה הוא שאני אומר: תסתכלו על הספר הישן הזה.

למעלה