"אוהל הרבנים"

אילה1

New member
"אוהל הרבנים"

שלום לכולכם, הזכרתם בנושא אומן "אוהל רבנים". מצאתי גם בתעוד המשפחתי סיפור על אחד מאבותי (סבא של סבא) שמת על קידוש השם, ונקבר באוהל הרבנים בעיירה. מעבר להבנה אינטואיטיבית של המושג, אשמח אם תוסיפו לחסרת ידע כמוני קצת הסבר (ממש בושה להפגין חוסר ידע בסיסי עם כל שרשרת הרבנים בעץ המשפחה ...) תודה מראש אילה

דדיחתם

New member
את לא היחידה...

רבים החוקרים את משפחתם הרבנית חסרי ידע בחלק מהדברים הבסיסיים... כמוני למשל..

ספרן

New member
אהל הרבנים

אהל הוא בנין קטן ומקורה שבתוכו נמצאת מצבה, בדרך כלל של רב חשוב. לעיתים נמצאת שם שושלת שלמה. לא תמיד רבנים נקברו ב"אהל". כמדומני שזה נפוץ יותר אצל אדמורי"ם. בעיר סיגט (היום רומניה) קיים למשל "אהל הכהנים" לרב יהודה כהנא (המכונה על שום ספרו "קונטרס הספקות") , וצאצאיו שרובם שמשו ברבנות. אני מצרף תמונה. יש שם גם אוהל לאדמור"י שושלת סיגט (למשפחת טייטלבוים), שושלת הידועה היום כחסידות סאטמר. מי שמעוניין לראות "אהל" רבנים בלי להכנס לבית עלמין, ילך לאהל של אדמור"י גור, בסמטה מול שוק מחנה יהודה. שם נקבר האדמו"ר מגור בשנת תש"ח, כאשר לא הייתה גישה להר הזיתים עקב המצב. גם בנו , האדמו"ר הקודם מגור קבור שם.

ornan

New member
הסבר בדיוק בזמן

היום מלאה שנה לפטירתה של סבתנו האהובה. עלינו בני המשפחה לפקוד את קברה. מאחר ומשפחת בעלי על שני צדדיה היא מראשוני המשפחה, פקדנו גם קברים נוספים של בני המשפחה, המפוזרים ברחבי בית הקברות הישן והמיוחד של זכרון-יעקב. פסענו בין השבילים הצרים ובני שאל "מה זה המבנה הזה"? בתי ידעה לענות שזהו קברו של הרב הראשון של זכרון-יעקב, אני מיד הוספתי "הלא זהו אהל רבנים" והסברתי להם את אשר למדתי אך קודם מספרן. בני משפחתי הרימו גבה! הכיצד "מבינה קטנה" כמוני יודעת לענות בסוגיות אלה תודה לכם על שהארתם פאן נוסף לידע העולם הקטן שלי. ארנה

אילה1

New member
תודה, ועוד שאלה

תודה על המידע. האם משמעות הדבר שאדם שלא היה רב ונקבר באוהל הרבנים בעיירה זכה למעשה בכבוד גדול? (מניחה שזו שאלה טריוויאלית למי שמצוי בעולם הדת, אבל בכל זאת) שוב תודה אילה

זיסער

New member
כבוד גדול...

לדעתי אם סבך נקבר באוהל הרבנים כנראה שהוא היה רב או צדיק נסתר... היו אנשים בהסטוריה שזכו לכבוד זה עקב מעשה טוב (מיוחד במינו) שעשו...

ספרן

New member
למיטב ידיעתי

אין לאהל הרבנים שום משמעות הלכתית. אני מעריך שמי שנקבר שם הוא בן משפחה, אחרת זה לא נראה לי. רבנים רבים לא קבורים ב"אהל". מפליא אותי שבזכרון קיים אהל שכזה. מי היה רבה של זכרון ?

למעלה