אוהלינס

אוהלינס

שלום חברים.

(שואל בשביל חבר)
מחפשים מקום להתקנה של בולם אחורי אוהלינס לגזגז 250F, הבולם נקנה בחו"ל,
כאמור מחפשים מקום להתקנה וגם אחר כך בעל עסק מקצועי שיבצע את כל הכיוונונים.

איפה כדאי לעשות את זה? יש לכם איזה מוסך מומלץ לעבודה כזו? גם מבחינת יושר והגינות וגם מבחינת מקצועיות/יסודיות ונסיון עם אוהלינס..?

עדיפות לאזור המרכז, אבל יש עגלה ואפשר להגיע רחוק אם זה יהיה שווה את הנסיעה.

המחשמל 64

New member
מנהל
אחד מהאנשים הידועים בנושא בולמים הוא עומר שחל

תושב עמק יזרעאל כיום למיטב ידיעתי נמצא העסק שלו בתענכים.
עומר שחל את שאר הפרטים ניתן לאתר בנקל באינטרנט.

המחשמל אתה גם עם גזגז 250F

אתה הלכת לשחל הזה פעם לעבודה על הבולמים (בלי קשר לאוהלינס. באופן כללי)..?

המחשמל 64

New member
מנהל
הגסגס היה אצלי כמעט 4 שנים לא היתה לי שום בעיה

ספציפית עם הבולם האחורי ויחד עם זאת הגסגס נמכר אני כבר עם WRF250 חדש עם 290 ק"מ סה"כ.
את עומר אני מכיר שנים ויש מי שמטפל אצלו בבולמים .זה ידע שצבר משך שנים.
אני חושב שכדאי להרים טלפון לעומר לתת יעוץ קטן מולו ולהחליט. סה"כ אולי בבקר קמים ונוסעים סביב שעתיים גג .תיקון אולי לא ארוך,אחר כך מרביצים איזו רכיבה בגלבוע הקרוב או בעמק יזרעאל שגם לא רחוק ממנו ונושק לו וחוזרים למרכז.
דעתי כן...

Fengluzon

New member
מה שאתה מבקש בפועל זה מישהו שיתקין לך את הבולם

על האופנוע.
כל מוסך יוכל לעשות זאת. (בהנחה שהבולם מתאים לאופנוע ולא נלקח מאופנוע אחר ואתה מבקש לעשות לו התאמות לאופנוע של החבר).
מעבר לכך, במידה ואתה רוצה להיכנס כבר לרמת השיסתומים אז ישנן סדנאות לכך.
יש אדם בשם עומר מונין שהוא אדם על הכיפאק ומתמחה בבולמים.
אם אינני טועה הוא עובד כעת עם תומר שמש במוסך שהם פתחו יחד בקיבוץ עינת.
בנוסף שלכך יש את ברדה, יבואן TM שהם למיטב זכרוני גם היבואנים של אוהלינס. אני מניח שגם להם לא תהיה ממש בעיה להרכיב את הבולם.
&nbsp

ליתר דיוק הבולם עדיין לא נקנה.

אני עוזר לאותו חבר בחיפושים כי הוא חלש באנגלית.
ברמת העיקרון אנחנו טסים כמה חבר'ה לאמסטרדם ולברלין בעוד חודש וחצי, והכוונה היא לקנות בשבילו בעודנו שם.
&nbsp
האופציות הן הבולם הרשמי של אוהלינס לגזגז הזה: GG 1487
https://www.ohlins.eu/en/products/motorcycle/gg-1487--4240/
שמבוסס על S46PR1C2W
&nbsp
ובנוסף יצרנו קשר עם סדנה הולנדית שהיא מפיץ מורשה ורשמי של אוהלינס וגם מייצרת בולמי אוהלינס בתצורות שונות לדגמים שונים.
http://www.ohlins-rooske.nl/
הם הציעו לנו בולם לגזגז הזה שיהיה מבוסס על דגמי ה TTX החדשים של אוהלינס: T44PR1C2 ליתר דיוק
ההפרש מחירים בין הסדנא לרגיל הוא בערך 30 אחוז.
&nbsp
אם מישהו יכול לבוא ולתת עיצה מה זה אומר מה ההוא אומר ומי נגד מי בכל העסק הזה בכלל יהיה נחמד.
&nbsp
עד כמה אותו חבר צריך את זה? וואלה לא יודע... הוא טוען שהוא רוצה. מושבניק מגוש דן, המדינה עשתה אותם מיליונרים, אז מה אכפת לו?
&nbsp
גם כשפנינו לאוהלינס גרמניה וגם לסדנא ההולנדית הזו - שניהם טענו שייקח 3-4 שבועות לייצר את הבולם, והוא ייוצר לפי מפרט שיותאם לאותו חבר - בהתחשב במשקל שלו, בסגנון רכיבה שלו, ברמת רכיבה שלו, ובדרישות שלו.
&nbsp
אז עד כמה צריך פה עבודת שיסתומים בזמן ההתקנה בארץ? לא נראה לי שיהיה צריך...
&nbsp

שומר פתאים השם

"נזם זהב באף חזיר".
למה להשקיע בכלל בגאס?
למה לבוא לארץ, וחו"ח לגלות אי התאמה?
מה בדיוק יש בגולה שאין בארץ הקודש?
מה, אנחנו בשנת 1984 ?
כל אופנועי העולם מגיעים לכאן.

מילא היה רוכש בארץ, הייתי אומר תוך כדי אנחה - "לפחות העושר שהמדינה חילקה למושבניקים מתפזר בשדות העמק". אבל גם זה לא.

אני אשתדל לענות לפי הסדר

למה להשקיע בכלל בגאס? -כי בא לו. הוא מספר סיפורים אבל האמת היא שכמו שכתבתי הוא פשוט יכול להרשות לעצמו. מסוג האנשים שבטיולים בחו"ל בקזינו מפסידים אלף יורו ומרגישים כמו שאני ואתה נרגיש אם נפסיד מאה שקל. מבוסס על סיפור אמיתי.
&nbsp
למה לבוא לארץ ולגלות אי התאמה? - איך בכלל יכול לקרות דבר כזה אם אתה קונה חלק (או אוהלינס רשמי או אפילו מהסדנא), שכתוב עליו שחור על גבי לבן מיועד לגזגז 250F מודל 2014 ..?
&nbsp
מה יש בגולה שאין בארץ הקודש? בולם אחורי אוהלינס לגזגז.
&nbsp
מה אנחנו בשנת 1984? -תודה לאל, לא.
&nbsp
"לפחות העושר שהמדינה חילקה למושבניקים מתפזר בשדות העמק" -אין לך מושג עד כמה אתה צודק. ההורים שלו אם מוכרים חצי מהנחלה שלהם. רק חצי. יכולים בכסף הזה לקנות רחוב שלם ברעננה.

המחשמל 64

New member
מנהל
מסכים עם התשובה של המהנדס . דווקא מצאה חן

בעיני גם הגישה שלו. לגבי הבולם עצמו והגסגס אני כמוהו לא רואה סיבה
למה לא? דווקא הגסגס וגם בדגם הנ"ל מוצלח מאד. דגם 14 הוא אופנוע מצוין ועוד עבר שינוי ומיטוב בכמה תחומים ביחס לדגם הקודם זה שעוד היה גם ברשותי כמעט 4 שנים. אם יש וקיימת יכולת להביא בולם של "copy past" מחו"ל אז בהחלט. הרי מי שנוסע לחו"ל ויכול להביא כל ציוד מיגון לעצמו מדוע
שלא יביא בולם מהגולה רק כדוגמא כן...
וואלה ,אני דווקא רואה יוזמה יפה בהקשר ובכלל הרצון להגיע למקסימום מידע
מוכיח לטעמי לפחות רצינות לצלוח את ההליך כמו שצריך.

Fengluzon

New member
יש בולם אוהלינס TTX מקורי שמגיע עם דגמי

הסיקס דייז.
הייתי פשוט קונה את הבולם הזה ומרכיב על האופנוע.
לגבי איכות הרכיבה:
אני רוכב ב WRF שלי עם ה TTX. זה שינוי משמעותי לעומת הבולם המקורי ב WRF. באופן אישי, לקח לי הרבה מאוד זמן לכוון אותו לצרכי. היו שלבים שפשוט הצטערתי שרכשתי אותו. לאחר שהחלפתי לקפיץ הנכון ושיחקתי המון זמן עם הכיוונים, הגעתי למנוחה ולנחלה.
קח בחשבון שלא משנה איזה בולם תרכוש ומאיזה חברה, תמיד תצטרך להתאים את הבולם ליכולת הרכיבה שלך, למשקל שלך ולתנאי הדרך/סגנון הרכיבה שלך.

המחשמל 64

New member
מנהל
מה רוכב אמור להרגיש כאשר הבולם לא מכוון לצרכיו?

ובנוסף שהקפיץ לא מתאים איך אני כמשתמש (מעבר למשקל) יכול להגיע לתובנה הזו?
האם רק על ידי סגירת מהלכו או גם על ידי התנהגותו.
לדוגמא: אני רוכב כיום על WRF חדש ומרגיש לי קצת אוחריים מתנדנדים קצת מתבדרים לי. האופנוע במקורו לא נגעתי עדיין כי אני לומד להכיר את המכונה בסעיפי התנהגותה. הוא שומר קו בפרונט טוב ולא מתבדר והאחורי קצת מרקד לי.
מה למשל תובנות ממקרה זה?
ברור לי ש 100 ק"ג שלי כולל ציוד זה לא הכיוון ובכל זאת מה השלבים שיש לעשות אם בכלל על מנת לצמצם התופעה ? האם סאג ישפיע כדוגמא ? האם עוד פעולות?

enigo

New member
קודם כל - כוון סאג. אחרי זה צריך להתחיל לשחק עם המתלה

זו כמובן בעיה אם לא מבינים איך כל אלמנט משפיע על ההתנהגות. אבל מהתיאור שלך, עד כמה שאפשר לעשות אבחון בצורה כזו, נשמע כאילו חסר לך ריסון החזרה. ועדיין - קודם כל לכוון את הקפיץ (קושי נכון וסאג נכון), ומשם להמשיך.

enigo

New member
אם אתה יודע מה לחפש

העניין הוא שגם אחרי שאתה יודע לייחס את הבעיה למתלים, לא תמיד כזה פשוט להשיג כיוון טוב.

Alfa156 GTA

New member
מסכים לגמרי.

אבל אחרי שאתה מבין מה אתה צריך לקבל מכל כיוון ומכל בולם להשיג את הסט-אפ שאתה רוצה דיי פשוט.
&nbsp
&nbsp

Fengluzon

New member
באופן כללי, כאשר אתה מרגיש חוסר בטחון

ואתה רוכב בצורה "הגנתית" , אתה צריך לבחון למה?
האם זה בגלל שהאופנוע לא נענה לפקודות ההיגוי שלך? האם הוא מתנהג בצורה בלתי יציבה שגורמת לך לסגור את הגז ולפחד מכל אבן/סלע וכו' שמגיעים מולך?
למה שאתה מתאר, הקפיצים לא מתאימים למשקלך ולציוד שלך.
לגבי עומס קפיץ ראשוני, במקרה שלך , אתה תוכל לכווץ את הקפיץ עד שתגיע למספרים של הסאג הרצוי, אך בפועל במקרה שלך, אתה פשוט תיצור עומס קפיץ גדול מידי, תצמצם את מהלך הבולם ובפועל הבולם האחורי כמעט ולא יעבוד.
לכן חשוב להתאים קפיצים למשקל ולסגנון הרכיבה.
רוכבים מהירים בדר"כ ירכבו על קפיצים ברמה עד שניים יותר קשיחים ממה שמותאם למשקלם. כנ"ל גם לרוכבי מוטוקרוס שמבצעים קפיצות גבוהות (לא מטר, מטר וחצי באויר).
כיווני קליקים יכולים לתרום, גובה השמן בבולמים, לחץ אויר בצמיגים, סוג הצמיגים ועוד הרבה משתנים נוספים משפיעים מאוד על התנהגות הבולמים.
בולמים קדמיים משפיעים על האחורי ולהפך. תמיד חשוב בעיני קודם כל ליצור איזון בין הבולמים. שקיעה אחידה של כל האופנוע יחד.
במקרה שלך האחוריים מתנדנדים משום שהקפיץ בבולם האחורי לא מתאים למשקלך. תעשה ניסוי ותקח קפיץ בעל דרוג קל ותחבר לו חפץ בעל משקל רב. לקפיץ לא תהיה שום השפעה על החפץ הכבד. לא בכיווץ ולא בהחזרה.
מעבר לכך זה עניין גם של כיווני קליקים בבולמים. כל אחד לפי טעמו האישי. ברמה המתקדמת יותר, משסתמים לפי הצרכים.
מעט מאוד בארץ אם בכלל יודעים לעשות זאת באמת. מהנסיון האישי שלי ,זה המון ניסוי ותהיה. יש המון מידע ברשת לכל אופנוע והשסתומים שלו, אך בסופו של דבר, לא משנה לאיזה חברה בעלת שם הולכים, תמיד עדיין זה לא מושלם עד שאתה בעצמך מכוון זאת לרמת הדיוק האופטימלית בשבילך.
רוב הרוכבים בארץ לא מרגישים צורך בכך ורוכבים על מה שיש.

המחשמל 64

New member
מנהל
על התשובה פנג'. אני ביום א' מגיע לטיפול ראשון

בכלי שם יכוונו לי גם סאג. האמת שום אופנוע לא התאים לי בקפיצים עד היום.
לתחושתי זה רק כיוון . זה לא שהוא מתבדר שתי וערב הוא פשוט שונה
באחוריו כמו בפרונט מהגסגס הקודם . בפרונט לחיוב באחורי אני מרגיש פחות בטוח.
דווקא בטכני בסינגל הוא התנהג טוב יותר ואני מקשר זאת לתנוחת עמידה שמשתנה כל הזמן עקב התוואי. בפתוח סייבובים וספיישל נחמד שכבר עשיתי בו כמה הקפות בעמק יזרעאל הפרונט היה מצוין לאחורי אני עוד צריך להתרגל.
הוא מגיע למיטב ידיעתי מכוון לרוכב בינוני סביב 80 ק"ג.
נעשה כיוון ביום א' נראה הלאה לדעתי יסתדר אתחיל כמו שכתבתי מהסאג.
יש כאן גם מוטיב של אופנוע שונה לחלוטין שגם אליו אני צריך להתרגל ואני לא שוכח שעשיתי עד כה רק 290 ק"מ עמו.

למעלה