אוהו....!

RANDYme

New member
אוהו....!

הגעתי למקום הנכון... טוב... קרה לי חרא של מקרה... כתבתי תגובה בהמשך חצי שעה, ואז אבא שלי דרך על החוט של האינטרנט והכל הלך לעזאזאל... לא נורא... בכל מקרה, אני בת לאמא שגדלה בבית חרדי, לגמרי, ולאבא שאבא שלו נוצרי. אני אתיאיסטית מגיל אפס בערך,וזה לא בגלל חינוך או משהו. היינו מסורתים מאז ומתמיד. הגעתי להבנה.. דת, היא לדעתי מילה אחרת לבורות. דת מביאה לגזענות,שמביאה לשנאה->מלחמה->הרס- ותמיד הטבע היקר סובל. דת היא מין חומר אטימה לכל השאלות שאין להם תשובות. דת היא סימן לתלות, פחד, וחוזק. למר "מלך האריות",(אפילו בשם שלך יש נימה אלוהית, תקן אותי אם אני טועה) לך יש רומן עם הדת. לי יש רומן עם הרוח. מעניין אותי ריח של אש, ולמה אף אחד לא הצליח לחקות טעם של מים. אני בספק אם אלוהים חשב על זה. אל תהיה קטן אמונה, כי מה לעשות, מקורך בתא קטן. פיצפון. בלתי נראה. קח דוגמא אחשלי- בהודו הפרה קדושה. אסור לשחוט אותה, ומי ששוחט אותה מקולל. תאמין לי שהם מאמינים בזה בכל הלב. תראה לי קצב אחד בארץ שקולל בגלל ששחט פרה. יפה. אז עכשיו לך תסביר להודים שהאמונה שלהם נורא מטופשת. ואני אסביר לך על שלך. ביום שהעולם כולו יהיה אתיאיסט, העולם הפתטי שלנו ייראה הרבה יותר טוב. אז אולי אני בת 17, ואין לי חכמת חיים כמו שיש לך (אולי) אבל אני יודעת לזהות ברווז כשאני רואה אחד. ואני לא רואה שום ברווז אצלך.אין אלוהים. אז די, די די עם התלות הזו. אבל יהיה מה שיהיה מלך של כולנו, אתה תמיד תהיה חזק ממני. כשקרוב שלך יעבור לעולם הבא (סלח לי על הזלזול, אבל.. מממ... אין עולם הבא לתפוזים, ואני אישית לא מרגישה יותר מיוחדת מתפוז.) לך יהיה אל מי לפנות. אני פשוט אתמודד עם זה בדרך הכי טבעית. בכי. כי בתלות הזו שלך יש גם כוח. אז דת זה אולי דבר נורא יפה ורוחני, אבל ככה גם סקס, ואתה לא רואה אנשים סוגדים לאיברים שלהם... (סליחה על הבוטות) אם שמת לב העולם נמצא במגמה של חזרה לשורשים (הטבעיים, ולא הפיקציה) כולם נהיים אתאיסטים, טבעוניים, צמחוניים ו"היפים"... (גם צמחוניות וטבעוניות זו שטות, אבל זה לפעם אחרת...)
אז אחים שלי, העיקר שתהיו לי בריאים.... צאו החוצה, תצרחו לגמרי, ותסניפו קצת מנת ירח...
אני הולכת לנגן קצת בדיג'רידו שלי

RANDYme

New member
אגב

חבל שאתם עוקצים אחד את השני... שכל אחד ייעשה מה שבראש שלו... כמו שאי אפשר לשכנע אתכם ללכת בדרך אחרת, גם אחרים אי אפשר..

ברוכה הבאה.

אולי אבא שלך דרך על החוט בגלל שאבא שלו נוצרי?
כנציג הצמחונים אני מסכים אתך שצמחונות זו שטות, המבוססת אך ורק על הירתעות אישית מרצח, גם של בעלי חיים. מן הסתם המלך2 אינו מבוגר ממך, על כל פנים ברמה השכלית בוודאי שלא (סליחה על הבוטות, והאמיני לי שאינני מאלה הנחפזים לפגוע ולהעליב). נסי לשוחח אתו, אולי לצעירים\ות הוא יהיה פחות אטוּם, ושוב סליחה על הבוטות.

RANDYme

New member
לא נראה לי

שיש לנו על מה לדבר. הוא חי את החיים שלו ואני את שלי. ולשנינו טוב. שיבושם לו. ואבא שלי לא נוצרי. אמא שלו יהודייה. לא שמזיז לי... סתם לווידוי.

אני כמובן מאחל

לשניכם אושר ואושר (שניהם ב-א'), ובאמת שיהיה טוב לשניכם בנפרד. או לא בנפרד. סתם, חשבתי שזה פורום, בו גם מחליפים רעיונות, מתווכחים.

RANDYme

New member
יש משהו בדברים שלך

ואהבתי את האושר והאושר, כי המרדף הנורא הזה של אנשים אחרי כסף... מזעזע. ואני חלק ממנו. מה לעשות?!? רק ככה אפשר לחיות. אבל אם מחר תבוא ותגיד לי שתממן לי כרטיס טיסה, למקום רחוק מהמין האנושי, אני אשן על בד יוטה, ואכל רק פטריות כל היום, אני כל כך אסכים.... אז אתה צודק באושר ואושר.. ואם המלך ירצה להתווכח או סתם לדבר, no prob dude!

למבדה

New member
סיבה ומסיבה

טוב, אני הולכת לשחק את הצדקנית וזה הולך ככה: את קוראת לאנשים מאמינים בורים וגזענים (או לדת שבה הם מאמינים, מה שמשקף עליהם) אבל תראי באיזו צורה כוחנית את מתבטאת. שנאה ואטימות נשפכות בהמוניהן מהוידוי שלך. חוץ מזה, ממתי הדת אשמה בהרס הטבע? איך בכלל אפשר להרוס טבע, אגב? ודבר אחרון: החזרה לטבע הייתה פופולארית לפני כמאתיים שנה, לא היום.

RANDYme

New member
תתעדכני מותק

גריפיס ופתה לא היו קיימים לפני מאתיים שנה, וממש לא ארגונים שדומים להם. 2.את משחקת אותה צדקנית? 3.אני כועסת על הדת. תהרגי אותי.מה זה גדר? מדינה? טריטוריה? מתכונים להרס. אנשים רבים על סלעים ואבנים כאילו זה שלהם. חארות. וכן, זה קשור לדת. היהודים לא היו נלחמים נגד היהודים על אדמה. ככה גם המוסלמים והנוצרים. הדת מנחה למקום קדוש, שחייב להיות שייך לבני אותה דת. ובגלל שיש מספר דתות, יש מספר סכסוכים.ולכן אני מאשימה את הדתות בהרס הטבע. תסכימי איתי שאם כל העולם היה מדת אחת לא היה צורך לריב על מקומות "קדושים" 4. אחות שלי, אני בלונדינית, ואפילו אני לא עד כדי כך מטומטמת כדי לשאול "איך אפשר להרוס טבע"....(duhh) אז אני מקווה בשבילך שהתחלקו לך האצבעול על המקלדת במקום של השורה הזו, כי זה לא היה חכם משהו.

למבדה

New member
אמא'לה

1.כן, גרינפיס הם באמת מאוד פופלאריים ומיינסטרימים. א-הא. אגב, דברתי על זרם הרומנטיקה, אבל לא משנה, אני לא רוצה להרעיש את עולמך עם מילים ארוכות מדי. 2. אין לי בעיה עם התחושות שלך לגבי הדת (כעס או אחר), הבעיה שלי היא שאת תוקפת את הדת על זה שהיא יוצרת מלחמות ואת עצמך מקרינה תוקפנות, אטימות וחוסר סובלנות, כמו שכבר ציינתי. 3. האמת שמלחמות לא תמיד קשורות לדת. כנ"ל לגבי טריטוריות. קראי פעם כמה תאוריות מדיניות. את יכולה להתחיל עם 'המדינה' של אפלטון, 'לוויתן' של הובס או 'על האמנה החברתית' של רוסו (אח, שכולם יאחלו לי בהצלחה בבגרות מחר). 4. אחות שלי (המממ?), אני רק שאלתי אותך שאלה. וקלירלי שגם עליה את יכולה לענות בתבונה. או בכלל. וואללה, קראת לי 'מטומטמת'.. איזה טיעון מוחץ.

RANDYme

New member
אבאל'ה ?!?!

מילים ארוכות הן הצד החזק שלי.JUST TRY מלחמות כן תמיד קשורות לדת. תקראי שוב את ההודעה הקודמת שלי. ואז שוב. קראי לי פריקית, אבל מהכרות נורא שטחית שלי איתך אני יכולה להגיד לך בוודאות שאני הרבה יותר קשורה לטבע ממך. ומי שפוגע בטבע, פוגע בי. וגם בך אגב. קראתי המון תאוריות. יותר ממה שנראה לך. ודבר אחרון אחות שלי...על שאלה לא תבונתית אי אפשר לענות בתבונתיות.תחשבי על זה. לא נראה לך שהשאלה הייתה מטומטמת? כי לי כן. אז הדיעות שלנו שונות. אבל ברור לי שיבוא יום ואנשים כמוך יבינו מהי דת, וכמה היא מזערית ושטחית לעומת העוצמה של הטבע.

למבדה

New member
גם לי יש עוצמה! (קריאת טרזן)

כן. שיאוו. מילים ארוכות הן הצד החזק שלך. את הו, כה מגניבה. אני קראתי את ההודעות שלך פעם אחת, וגם הגבתי אליהן.. זה לא מספיקקקקק? ואוו, את יותר קשורה לטבע ממני. מה זה אומר, מה? האם השאלה שלי מטומטמת? ייתכן (האמת שלא), אבל אני לא חושבת שניתן לענות על משהו ב'תבונתיות'. האם קיים שם פעולה כזה בכלל? אני מאמינה שלא. ושוב, מלחמות לא תמיד קשורות לדת. ואחרון חביב: העוצמה של הטבע אכן אדירה. האם זה קשור לדת? לא בעיניי. האם זה קשור למשהו אחר שנאמר פה? לא בעיניי.

meindelbium

New member
תפסיקו../images/Emo70.gif

תראו על מה אתן רבות בזמן שאנשים מוחזרים בתשובה? אנשים מתים בגלל מלחמות ואתן רבות בגלל כבוד עצמי מטופש ביותר! אני מאמין שיש כאן אחת צודקת-RANDYme כן מותר לה להתלהב שהיא חכמה וכן זה די בולשיט צמחונות......וגם אני מקביל את הדבר הזה לדת

MetalRulez15

New member
לדעתי...

כל החוקים הומצאו מאינטרסים אנוכיים של בני האדם. אם אתה אוסר על רצח אדם באשר הוא אתה מקטין את סיכוייך להירצח, ומכאן החוק. לעומת זאת, בעניין הצמחונות, אין לרוב אף אינטרס(זה תלוי באדם-האם האדם המסויים הנ"ל "מוסרי"(יש בכלל דבר כזה?) מספיק בשביל להקריב מהנאתו בשביל חיי חיה אחרת) לאסור אכילת חיות לכן אין הרבה דתות\תרבויות צמחוניות(אם בכלל).

לא דיברתי על חוקים, אלא על

תחושה פנימית של עצמנו. לי אישית לא מתחשק לרצוח אף אחד, וגם לא לאכול בשר נבלות של בעלי חיים שנרצחו.

טוב, כבר קצת נמאס לי

להתווכח בכל מקום עם הטענה השטותית ש"אין מוסר" והכל זה אינטרסים אנוכיים. רבותי, מוסר קיים גם קיים, וכדי להווכח בכך אין לנו אלא להטות את אוזנו לרגע לקול הפנימי שניקרא מצפון. אנחנו (זאת אומרת, בעלי המצפון בקירבנו) לא נירצח אדם גם אם זה ישתלם לנו ונוכל לצאת מהעניין ללא פגע או עונש. ובנוגע לצמחונות, אינני צמחוני (אם כי בכבד אווז לא אגע משיקולים מוסריים) אבל יש לי הערכה רבה לצימחונים "אידאולוגיים". לא רבים מסוגלים לשנות את אורחות חייהם רק מטעמי מצפון.

MetalRulez15

New member
שטותית?

אין שום סיטואציה שאתה יכול להעלות בדעתך ולבדוק אותה, שבה ניווכח ש"יש מוסר", ואתה יכול להיות בטוח בזה. בקשר לעניין הרצח-לא נרצח אותו גם אם לא ניתפס, בדיוק בגלל מה שאמרת, ה"מצפון" שלנו יציק לנו, אותו מצפון שהתפתח כתוצאה מההסכמה הראשונית(אין לי מושג מתי ואיך, אבל מתישהו היא התגבשה) לא לרצוח את בני מנך כדי להגן על עצמך. לפני שאתה קורא לטענה שטותית... תביא טיעונים טובים יותר. גם אני לא אגע בכבד אווז, ד"א.

חבר'ה ../images/Emo70.gif נא לא לערבב מושגים שונים.

ישנם מושגים מתמטיים מדוייקים, או כימיים, פיסיים, גאוגרפיים, משפטניים, בלשניים וכו' עם הגדרות מדוייקות וחדות, ולעומתם מושגים כלליים יותר, מעורפלים יותר, אני מכנה אותם "ספרותיים", אבל הם קיימים, אם כי גבולותיהם לא תמיד כל כך חדים וברורים, כמו שקיים מדע הסטטיסטיקה וההסתברות, כמו שקיימים מדעי החברה, האמנות והפילוסופיה, למרות ש"הכל אטומים ותהליכים כימיים". בסדר, לרגש "אהבה" או "שנאה" יש סיבות ביוכימיות "פרוזאיות" לחלוטין. אז מה? חייבים להסתגר רק בתחום הביוכימיה ולשלול את המונחים "אהבה" ו"שנאה"? שמע בני מוסר אביך, ואל תיטוש תורת אימך!

למעלה