אוהב ולא מאוהב

khamala

New member
אוהב ולא מאוהב ../images/Emo4.gif

נאמר שאתם נמצאים תקופה של כמה חודשים עם X... כיף לכם ביחד,יש משיכה הדדית אדירה, הוא טוען שהוא אוהב - אך לא מאוהב. מה דעתכם? האם אפשר להמשך + לאהוב - אבל בלי להיות מאוהבים? או שיש כאן בעייה אחרת? תודה מראש

תגובה

התאהבות אינה החשובה. תלוי, אם יש אהבה רומנטית. אם יש אהבה רומנטית, אפשר להשאר חברים. אם יש רק אהבה ידידותית, עדיף להשאר ידידים.

יש פה בהחלט בעיה

הבעיה נקראת "חוסר עתיד לקשר".. את באמת רוצה מישהו שאוהב אותך כבנאדם, אבל לא מאוהב בך? עזבי רוצה. במוקדם או במאוחר הוא יבין שהוא רוצה יותר מזה ויעזוב אותך. גם לך מגיע יותר מזה לך לדעתי כדאי לחתוך וכמה שיותר מהר, ולתת לעצמך צ'אנס למצוא מישהו ששניכם תהיו מאוהבים ומאושרים.

תגובה

לאהוב אפשר גם דודה. אם הוא לא מאוהב בך , זה אומר שהאמוציות הרגשיות שלו לא ממוקדות בך. או במילים אחרות, להיות בקשר זוגי בלי להיות מאוהב, די חסר טעם. תביני שבמצב כזה את מקבלת רק חלק ממנו. והגרוע מכל זה אפילו לא החלק הכי חשוב. אם אין תחושה רגשית עמוקה איפשהו , אני מציע לך לא להמשיך בקשר כזה. זה פשוט יפגע בך בשלב מאוחר יותר.

../images/Emo70.gifאני נשוי 12 שנה ולא הייתי מאוהב

כך שכל מי שאומר למעלה תעזבי אותו כנראה חיי באשליות והמונחים התאהבות ואהבה מעורבבים אצלו ואין לו מספיק נסיון... להתאהב לוקח שניה ואחר כמה חודשים או שנה, כאשר מכירים מספיק את בן/בת הזוג, היא דועכת מהר מאוד... לכן כל מי שמיעץ לעזוב וזה לא ילך, כאשר במפורש פותחת השירשור אומרת שהקשר הוא מצויין, טועה בגדול. דווקא הקשרים הטובים ביותר לא מבוססים על התאהבות, שהיא זמנית כאמור, אלא על קשר חברי טוב שנותן תחושת ביטחון וחברות להמשך החיים. אז עיצה לי אליך... כל עוד הקשר סבבה וחברי תמשיכי איתו! אני.

סלח לי ידידי הנשוי

אבל מי שלא התאהב ומשם הוליך עצמו לקשר שמבוסס על אהבה, חי בהילוך ראשון כל חייו. אני לא מכיר אותך, וודאי שבחרת בדרך הנראית לך , אבל לטעמי בלי התאהבות ראשונית , שיוצרת מעיין צלקת בלב לאורך שנים רבות , מנווטת אנשים להתפשרויות . אח"כ אנשים מחפשים ריגושים במקומות אחרים בשנים הראשונות של הנישואים. זו דעתי, לא בא לחנך כמובן אף אחד, אבל כך אני חי את חיי. בלי רייגושים בבטן, אין טעם לכלום. מה שקורה אח"כ זו שגרה. אבל אם בתוך השגרה הזו אין משהו בה או בו שגורם לך להתרגשויות מידי פעם, מה לעזעזל יש לחפש שם.. אני לא מטיף, רק מביא את עמדתי.

"בלי רייגושים בבטן, אין טעם לכלום"?

ובנוסף אתה מוסיף לזה ש "אבל אם בתוך השגרה הזו אין משהו בה או בו שגורם לך להתרגשויות מידי פעם, מה לעזעזל יש לחפש שם" נראה לי שאחרי שתחיה שנה שנתיים בחיי ניזשואין דעתך תשתנה או שאתה מאילו הרבים שיחפשו שוב את אותה ההתאהבות במקום אחר... מה דעתך?

הזוייה

New member
כשאתה עומד בנוח או בהקשב,

זה כמו מאוהב/ אוהב: מאוהב- זוהי העוררות, ההתרגשות הפיזיולוגית שבתחילת הקשר, התשוקה, המיניות הסוערת,העיניים הנוצצות, הלב הפועם בכל פעם שמדברים, נפגשים או חושבים אחד על השני, זה כמו להשתעבד לסם, או לחיות בפנטזיה מסוימת שעלולה גם להתפוצץ באותה מהירות שהיא עלתה, לחזר במרץ, להיות נר לרגליו, לשמוע אותו מדבר על אופנועים ומגני ביצים ולהנהן עם הראש אפילו שאת לא ממש מבינה בזה, לספר לו על כאבי מחזור והוא יפנים וישתוק, לחוש שהוא היחיד בעולם כפי שהיו אדם וחוה ושבן זוגנו הוא יצירה אלוהית שנבראה בזה הרגע, לחוש ברעד העובר בך כשהוא מביט בך, כאילו הוא חי ממשפחת הזוחלים. והוא יהיה מוכן להביא לך אגן של מים זכים לרחצה או סל מפירות העונה. ההשתוקקות שבהתאהבות יש בה הקרבה בלתי נלאית והיא ראויה לשבח. לאהוב זה להרגיש חלק מתוך גוף אחד, החיים רגועים, יציבים,קיים שיתוף, תחושה נעימה הדדיות, ל"נחות" על הקרקע, תחושה של אמון בין בני הזוג ולא של מבחן, זוהי כבר חברות אמיצה,כבוד, לפרגן, לתמוך, לצעוק עליו שיוריד ת'מכסה אסלה כי אין כפתור אוטומטי שעושה את זה, להזכיר לו להוציא שיערות מהאמבטיה בכדי לא לפנטז שפו הדוב סיים להתקלח, שהוא יפתח שמיעה סלקטיבית בזמן שאת צופה ב"יפים והטיפשים". . זה פשוט לקבל אחד את השני כמו שהוא. כשהוא אומר אוהב, הוא מתכוון, נוח לי להיות איתך אבל לא הקפצת לי את הפיוז שגרם לי לרטט כמו תערובת של שמן, כורכום ונענע שהוא משקה האלים. בתחילת קשר אם אין את הפרפרים הללו בבטן זה קשר מזויף. לפני שאת מוסרת את הלב שלך, תבדקי אם הוא מוכן למסור את הלב שלו. כי כפי הנראה הוא מתייחס אלי כמו חברה כזו שתהייה לו לאוזן קשבת ולא כאהובה.

khamala

New member
תודה לכולכם על התגובות...

העניין הוא שקיימת ביננו תשוקה - וזה לא בדיוק תחושה שמרגישים לדודה. עוד עניין,הוא טיפוס קצת מסובך רגשית, הוא עושה המון מניפולציות ומשחק משחקים - מנסה לעורר קנאה וכו'... עכשיו אתם בטח תגידו שזו מספיק סיבה טובה לעזוב - ואני יחשוב שאתם צודקים - ואני בדרכי לכיוון הזה של לעזוב אותו. פשוט מכל הדברים שהוא אמר לי, זה הדבר שהכי הציק לי - שהוא אוהב אותי ולא מאוהב. בנוסף, הייתי כבר בדרכי לעזוב אותו כמה פעמים - והוא זה שרצה לחזור לקשר, התקשר אלי, לא החזיר לי דברים ששייכים לי...

למעלה