אוהבת אותך אבל....

על שתי ההודעות האלו שלך ...

מדוייק, נכון, כן, קצר ולעניין.

swansea

New member
חושב אחרת

שהטעות הרווחת היא שאם אתה אוהב נשללת ממך הזכות לנסות ולשנות או להעלב כשמנסים לשנות אותך. בעיני זוגיות אמיתית ובריאה היא מנוע לצמיחה אישית (זה אחד היתרונות שלה) וצמיחה מתחילה בשינוי.

שירלי6

New member
צמיחה או שינוי?

מהותי. כי אם שינוי טוטאלי שהרי אין התאמה לצמוח מהקשר לגדול מתוכו זה אחלה.

אי סמטריה קטנה במה שאמרת

איך קורה שנשללת לי גם הזכות לשנות מצד אחד וגם הזכות להעלב עם משנים אותי מצד שני? הרי זוגיות היא דיאלוג,לא מונולוג של אחד מול אובייקט. או שיש מקום לביקורת או שאין. הדדיות,אתה יודע.

swansea

New member
כן, את צודקת, לזה התכוונתי

הניסוח שלי לא ברור מספיק.

t o t a l

New member
צמיחה אישית זה סבבה

אבל אישית. אתה תצמח לכיוון שנכון לך [אתה כבן אדם] לצמוח. הצמיחה הזאת צריכה לבוא ממך ולקחת אותך למקומות הטובים לך. להבדיל מלצוח לכיוון שטוב לבת זוגתך. by definition, בן אדם לא יכול לצמוח לתוך מקום שזר לו, רק על מנת לרצות. לכל שאר דבריך אני מסכים לחלוטין.

ע פ ר ל ה

New member
שלום,תתאהבו כבררר ראבקום !

רק מדברים על אהבה?!
יאללה,שנסו מותניים וצאו לעבודה
לאהוב... מי אחראי על המצפן?

vered 37

New member
אבל

ברגע שקיים האבל הוא אכן משנה את כל התמונה. התאמה בין בני זוג היא כמו שתי חתיכות של פאזל. בלי החיבור הזה בין שתי החתיכות לא תהיה תמונה שלמה. הצורך הזה לשנות בא ממקום שבן הזוג הפך למובן מאליו. אז מתחילים "האבלים".לא אמור להיות אבל. כשאוהבים ואכן יש התאמה בחיבור.אתם קודם כל חברים ומקבלים אחד את השני כפי שאתם .הצורך לשנות לא עולה , יש רק צורך לתת חופש אחד לשני לכבד אחד את השני להיות כאן ועכשיו חברים.... אבל מאד אוהבים !

כשיש "אוהב/ת אותך" אין אבל

אבל יש התפשרויות. כל זמן שלא מתפשרים על הצמיחה האישית, הצמיחה הזאת שנותנת לאדם את היכולת להיות מאושר עם עצמו (קודם כל) כל אחד מהזוג צריך לדעת לקבל את מקומו של השני בזוגיות ולכבד אותה, גם אם זה מפריע לדרך חייו או מחשבתו

ב ו ע ו ת

New member
זריחתה של השקיעה

ככה זה כשמתחילים האבלים. אחר כך רבים, אחר כך שותקים, אחר כך מתגרשים. זה בחוקים. נעמה

ערסlight

New member
שנעשה את זה פשוט?

זה... אני לא אוהבת אותך. אבל... מצד שני אפשר עדיין להתפלסף.

מי

שחושב שכל דבר אפשר לעשות פשוט ... הוא כנראה בעל מחשבה מאוד פשוטה אחרי הכל. יש לך אולי איזה קיצור דרך גם לפתרון למחלת הסרטן, הטרשת הנפוצה, הדיכאון, הסכיזופרניה, שינאת החינם, זיהום האויר, היכחדות היגוארים בערבות אפריקה ולפשטנות היתר שפושה לעיתים גם בקרב הטובים מבנינו שחושבים בזחיחות שהכל נורא פשוט ?

לא ממש

לפעמים המצב הרבה יותר מורכב,לפעמים יש הרבה פחד.הרבה ניסיון להתאים לסביבה,לרצות אחרים.לשנות דפוסי התנהגות כדי שלא יגידו ככה או אחרת,שלא יראו,שלא ידעו.לפעמים האהבה יותר מסובכת.או יותר נכון,האהבה מאוד פשוטה.זאת הזוגיות שמסובכת.

חנתי

New member
זה דווקא פשוט...אבל

פשוט בא מהמילה להפשיט (לא לקפוץ:)) וכל מה שפשוט קל לתפיסה, להבנה וכו' ולעתים זה כל כך פשוט ואנחנו כל כך מורכבים שהופכים למוגבלים להבין את הפשוט. הפשוט מתחבר לי להכללות והכללות הן תמיד נכונות - פשוט הוא ההיפך ממורכב - אלה שני ניגודים שאם נחפש ביניהן את המידה הנכונה נמצא את שביל הזהב המיוחל. אבל כדי לנתח בעיות יש צורך קודם בהכללות (מחויב) ורק אז לנתח להגיע לסינטזה שהופכת להכללה ושוב לנתח עד שמגיעים למהות. אני רצינית:)

למעלה