אודיסיאה 5

HyperNovA

New member
אודיסיאה 5

טוב, בדיוק עכשיו נגמרה הסידרה החדשה אודיסיאה 5. אז ככה, ניגש ישר לעניין. הפרק, בתור פרק ראשון היה די טוב, והרעיון נחמד, במיוחד זה של ה SEEKER, שמחפש גזעים מפותחים, אך נתקל תמיד בתופעה הזאת של כוכבי לכת שנהרסים, שחל גם בכדה"א, מה שמצביע על איזשהי תופעה מתוכננת מראש ולא משהו מקרי. אבל נראה לי שהסידרה הולכת להיות מעט מאוד מדע בדיוני ויותר דרמה בסגנון של הולמרק עם תבלון קל של מדע בדיוני... מה דעתכם על הסידרה והפוטנציאל שיש לה ?

HyperNovA

New member
אם יורשה לי לציין,

ניסו את הנוסחא הזאת של תבלון מדע בדיוני בז'אנרים אחרים בסידרה שקראו לה מרסי פויינט. ז'אנר סדרות הבתי חולים עם מגע של מדע בדיוני. מעין שילוב כושל ועלוב במיוחד של ER עם בבילון חמש... בהחלט זוועה לכל חובב של מדע בדיוני שלא לדבר על "מומחים" או מכורים.

Lu Tze

New member
באמת הייתה הרגשה דרמתית מדי,

יותר ממה שמצפים לראות בסידרת מד"ב, אבל זה יכול להיות טוב. תלוי איך יפתחו את העניין. מה שכן הפריע לי היה זה שהסידרה התנהלה מהר מדי. הם עברו 4 אירועים חשובים תוך כמה דקות (הצגת הדמויות, כדור הארץ מתפוצץ, פגישה עם חחיזר, חזרה בזמן). מצד שני, אם היו מאריכים את הפרק לשני חלקים הייתי כרגע מלונן על זה ששמו קליף האנגר). הקטע עם הילד שנהרג היה יותר מדי מלודרמטי, אבל חוץ מזה ומקצת סטראוטיפים (הבחור האנגלי, הילד שנמצא במסיבה) אני חושב שהסידרה עשויה טוב מאוד. אגב, למישהו יש עוד פרטים על הסידרה? משיטוט קצר באינטרנט גיליתי שהיא בוטלה אחרי 14 פרקים.

zulti

New member
אהמ

הפיילוט, כמו בהרבה מקרים, חולק ל- 2 חלקים.... מה שהיה אתמול בערוץ 3 היה רק החלק הראשון. מה שלי הפריע, זה שהם שמו את הפתיח (שכנראה ילווה את כל הסדרה) גם בפתיחת הפיילוט, וכך פחות או יותר תמצתו את כל הפיילוט ב- 15 שניות.

Lu Tze

New member
אז היו צריכים לחלק את החלק הראשון

של הפיילוט ל-2! איזה יופי, עכשיו אני יכול להתלונן גם על כך שחתכו את הפיילוט וגם על כך שהשתלשלות האירועים מהירה מדי.

CaptainOok

New member
פוטנציאל שכנראה לא נוצל

אכן, הסדרה בוטלה אחרי 14 פרקים, וזאת למרות שישנם 20 פרקים בסדרה (מעניין אם ערוץ 3 קנה את כל ה-20...), דבר המרמז על כך שכנראה הפוטנציאל שיש בה לא נוצל כמו שצריך. אגב, הבמאי של הסדרה, דייויד קארסון, ביים פרקים ספורים של TNG ושל DS9, וגם ביים את מס"ב:דורות! אהבתי את התמונות היפות של כדוה"א ושל המעבורת בהתחלה, ואת ההומור שבתוך הצוות. ככל הנראה באמת הוציאו את כל התקציב על הפיילוט - עבודת המחשב, בניית הדגמים של המעבורת והכל - ואת יתר הסדרה תכננו לבנות על תקציב בדומה לג'רמיה ודומיו. אני מת לראות מה גרם להם להוריד את הסדרה מהמסך

n i v1

New member
באסה

אהבתי את הפרק הראשון, הוא מצא חן בעיני.... 14 פרקים? זה כמו my so called life, סדרה גאונית על תיכוניסטית , סדרה שהוציאה לאור את גברת לא זוכר מה שמה ששיחקה בשליחות קטלנית 3 האחרון. היא היתה צעירונת אז והסדרה היתה גאונית. אם זה רק 14 פרקים או אפילו 20.... חבל... ממש חבל. אגב, אהבתי מאד את הפרק הראשון, עשה לי חשק לעוד, וזו סיבה טובה לסדרה (כמו הפרק הראשון בעונה של אנטרפרייז)

מיאו

זה לא פורום מס"ב? נו שוין.. דיברנו על בביליון, מלאך אפל (זה אפל חברה' אל תתנו לאומני התרגום הישראלים (ע"ע מניח רעפים נוצרי) להטעות אתכם.), באפי, אנג'ל, סטארגייט ואנדרומדה. אז את אודיסאה ראיתי. במקרה. אני נוטה להסכים להשערה שהסדרה תהייה בעיקרה דרמית ולא מד"בית, מה שיהיה בעוכריה. למרות שהסבוניות מעט מוגזמת, הפרק הראשון מוצלח בעיקרו. הקונספט וסיפור המסגרת מעניין. הבעייה היא (בין היתר) שאנחנו יודעים שהסדרה נגמרה לפני הסוף שיועד לה. מה שאומר שכניראה לא נגלה איך היא היתה אמורה להיגמר בסוף 5 השנים. כי אם זו סדרה טובה, היא אמורה להיות כתובה מראש לחמש עונות (מי אמר בביליונה ולא קיבל? איפה איסמנה?). בקיצור - נחכה, נראה, ונקטול כל פרק בתורו.

HyperNovA

New member
14 פרקים ? אין בעיה !

לי אין בעיה עם 14 פרקים. אבל עוד 14 שבועות אני רוצה להדליק את הטלוויזיה ביום שבת בשעה 23:30 ולראות שם את בבילון 5 ! אין לערוץ שלוש תירוצים יותר... מה הם ישימו שם במקום ? אני זוכר כשהסידרה שודרה בערוץ שלוש היה לה רייטינג מעולה. אני זוכר איך הייתי מתענג שערוץ שלוש היה קונה את העונות ומשדר אותם תוך איזה כמה חודשים ספורים. אני זוכר איך עשו ספיישל בבילון חמש ביום שישי אחד, ועוד כל מיני שידורים חוזרים. זה אבסורד שסידרה כל כך מצליחה וכל כך גאונית לא תחזור לשידור בישראל ! במיוחד שלא ראיתי את 2 העונות הראשונות... :&#39

Esmena

New member
שום תירוצים,

חוץ מזה שהמדובר בסדרה של וורנר שהזכויות לריראנס לכל יצירותיה אזלו מהערוץ זה מכבר. (משתתפת בצערך
מקווה שאוכל למצוא דרך להביא לצפייתך את שתי העונות הראשונות).

sagi a

New member
נדמה לי כי הם קנו את כל ה- 20

אני חושב שראיתי בעיתון כלשהו שהם קנו 20 פרקים. זה גם הגיוני. זה לא משנה כמה פרקים שודרו בארה"ב, אין סיבה לא לקנות (או למכור) את כל העונה. סידרה עם פוטנציאל. חבל שהורידו אותה.

TUVIX

New member
לידיעתכם הבמאי שלה הוא דיוייד קרסון

אז חבל שהיא בוטלה

למעלה