אודז עם חלב

YAKOVLER

New member
אודז עם חלב

שלום אייך עושים אוורז עם חלב. היה לזה ריח נהדר.

clcl

New member
עוגת אורז פולנית

עוגת אורז פולנית מתכון פולני עתיק החומרים: 2 כוסות אורז לבן ארוך 6 כוסות חלב דל שומן 1 כפית מלח 1 כוס חמאה 1 חבילה גבינת שמנת 3 ביצים 1/2 1 וחצי כוסות שמנת מתוקה 1 כפית תמצית וניל 1 כוס קמח תופח 1/2 כוס צימוקים בהירים אופן ההכנה: 1. בסיר לערבב האורז, החלב והמלח ולבשל על להבה נמוכה, לערבב מידי פעם, עד אשר החלב נספג ולצנן. 2. לחמם מראש תנור אפייה לטמפרטורה של 175 מעלות. 3. לשמן ולקמח תבנית אפיה. 4. בקערה גדולה, בעזרת כף עץ, לערבב היטב ולאחד את החמאה וגבינת השמנת. 5. בקערה נפרדת לערבב את הביצים עם תמצית הווניל והשמנת המתוקה ולהוסיף את תערובת החמאה וגבינת השמנת עד קבלת מרקם אחיד. 6. לבחוש את האורז, שהתקרר בינתיים, להוסיף את הקמח עד קבלת מרקם אחיד ולהוסיף את הצימוקים. 7. לפני ההעברה לתבנית, אשר חוממה מראש, ליצוק מעט חמאה מומסת לתבנית, ליצוק את תערובת האורז. לנער קלות את התבנית עם המסה למניעת בועות. 8. לאפות בטמפרטורה של 175 מעלות למשך 1 שעה. 9. יש לצנן את העוגה במשך 1 שעה לפני שחרורה מהתבנית. מקור המתכון: shirley תרגמה: clcl

חייםלוי

Member
מנהל
תודה רבה. אם אני לא טועה את חדשה בפורום

אז ברוכה הבאה

clcl

New member
תודה, לא חדשה,מבקרת לעיתים פעילה בד"כ סמויה

בחיפוש תקיש שם המשתמש שלי.... נ.ב. חבל שמחקת את הודעת ה
שלי מאתמול.... אבל כמו שהלינקה אומרת "פולנים לא מפרגנים"... אבל זה בסדר... ככה מרגישה "בבית" דובראנוץ

Pawel

New member
פעם ראשונה שאני שומע על זה :(

אני מכיר שלוקחים אורז מערבים עם ביצים שמים על המחבת , וזהו אני איש של ז'אנק פוד :D יש לכם בארץ אחלה פרסומות "נפלה עליך עז " :D

הלינקה

New member
מנסים באקשנות לייצר מטבע לשון עם ה"עז" ../images/Emo6.gif

מישהו יודע עם יש לזה מקור כלשהו?

העז באה מהסיפור הישן על אותו יהודי שהיה לו

בית קטן והרבה ילדים וכשבא לרבי לקבל עצה אמר לו זה שיכניס הביתה גם עז.תמה היהודי אבל שמע בקול הרבי והיה צפוף להם ומסריח עד שלא יכולים היו יותר ופנו שנית לרבי.הרבי הורה - הוצא את העז...היהודי הוציא את העז ופתאום רווח לו היה יותר מקום היה יותר שקט וגם לא הסריח יותר.מזה(אולי)הגיעו לסיפור של העז שנופל עליך משהו - משאתה משתחרר ממנו הנך חש משוחרר פי כמה....

למעלה