אודה לעצות

אודה לעצות

בחודש האחרון הצטרפתי לסטטסיטיקה הלא נעימה (בשבילי) של המתגרשים. מאז אני עוקב אחר הדברים שנאמרים פה ועולים כאן דברים חכמים שלומדים בעיקר על בשרנו ולצערי לא נלמדים בצורה אחרת. אישתי החליטה להודיע לי בעיצומו של התקף חרדה קשה, הראשון שחוויתי (בתקווה האחרון), שהיא רוצה להתגרש לאחר שנתיים וקצת של נישואין. זה הגיע לאחר תקופה של טיפול זוגי שבעזרתו הצלחנו לשפר בצורה ניכרת את הזוגיות בינינו, ועל כך היא העידה והכנות להרחבת המשפחה. נקלענו למשברון מסויים והיא החליטה שאין לה את הכוחות להתמודד והיא צעירה (25) והיא לא חושבת שהשנים הראשונות של הנישואין צריכות להיראות כך. ההתקף נוצר ככל הנראה כתוצאה מחוויות אישיות שלי מהצבא שעלו במהלך השיחות האחרונות בטיפול הזוגי. אז בלי יותר מדי סינטימנטים, בפגישת ייעוץ היא הודיעה שדי ואני, שנפגעתי מחוסר התמיכה שלה בתקופה האחרונה החלטתי שאני לא צריך אדם כזה לידי . יש לי כל כך הרבה לכתוב על הסיפור הזה אבל נראה לי שאני אשאיר את זה להזדמנות אחרת . מה שרציתי להיוועץ איתכם הולך ככה: יש לנו רכוש משותף ולצערי הרב אנחנו צריכים לדבר, לדאוג להעברת כספים וכו'. הדברים מתנהלים בצורה מאוד אינטנסיבית וכמעט כל יום צריך לטפל במשהו אחר ולמרות שניסיתי להסביר לה שעדיף להוריד הילוך, היא לא מרפה. אני באופן כללי לא מעוניין לשוחח איתה/להתכתב אבל אני חייב. אני לא מרגיש שזה מגיע מהמקום הילדותי או הפגוע אלא משהו שונה שקצת קשה לי למקד כרגע, אולי היא הצליחה וגרמה לי למאוס בה . בנקודה הזאת אני תקוע, אני מתחיל לסנן אותה ואת המיילים שלה למרות שאלה דברים ענייניים שצריך לפתור ולעשות . אין לי סבלנות אליה כבר ואני לא יודע מה לעשות? היא גם מצידה טוענת שבגלל שאני אדם X היא מאוד רוצה שנישאר בקשר לאחר הגט, חיה בסרט? כבר רבנו פעמיים בגלל המהירות שהיא פעולת ועושה טעויות בדרך אבל אין עם מי לדבר. יש למישהו רעיון יצירתי מניסיונו מה ניתן לעשות?

seeyou

New member
בגלל שאתה מציין:"נפגעתי מחוסר התמיכה שלה"

הייתי אומר לחתוך כמה שיותר מהר עוד מיליון-פחות מיליון-חבל להתבשל בסביבה לא נעימה. כמו בניתוח-חייבים לחתוך - בלי סנטימנטים. היא פעולת ועושה טעויות ?היא גם תיסע בחלק מההפסדים. אני חושב שטוב להתגרש מוקדם ובמיוחד ללא ילדים אם השידוך לא מתאים. יוסי

עצה

אולי תיעזר במתווך כלשהו. אם יש לך חברים, תבקש מחבר שלך, או בן משפחה, שיעשה את הדיבורים איתה. הוא יביא לך יום יום נושאים להחלטה, וכך רוב הזמן תדבר איתו, ולא איתה. אם היא דורשת ממך לעבוד קשה בעצמך עבור הגירושים המהירים תבהיר לה שאתה אחרי התקף חרדה, אתה חושש לבריאותך, והרופאים ממליצים על שלווה והתנהלות איטית, לכן בהמלצת הרופאים אתה חייב להתנהל לאט. כל זאת לא תוך כדי ריב, לא בכוונה לעכב, אלא ברצון להכניס את החיים שלך לשפיות. הכל בטוב...

dify

New member
אם אני מבינה נכון את הסיטואציה

אז הכי פשוט לפנות למגשר, אדם שקיבל הכשרה להתמודד עם מצבי המתח שנוצרים סביב הגירושין וטיפול בעניינים הטכנים ויש לו השכלה גם מישפטית ופסיכולוגית (אם כי הוא לא באמת מטפל בכם ולא עו"ד שלכם). מגשר נועד לעזור לפתור דברים בטוב, חפשו המלצה על מגשר ופנו אליו, הסבר את מצבך ואת ציפיותך, היא תסביר את שלה ותן למגשר לעשות את עבודתו :)

אייבורי

New member
קצת לא ברור

ברור שאתה בטיפול והיא לא תמכה ברור שאתם נפרדים. ברור שיש לכם רכוש (דירה, מכונית, ציוד לבית) כמה זמן לוקח לחלק את הרכוש? איפה הבעיה? [אני מזהה יום חלוקה ועוד יום הסדרים בינכם לשאר הדברים] אם תוכל לפרט איפה הבעיה, סביר להניח שתוכל לקבל הסברים.

בעיקרון אתה צודק

זה לא אמור לקחת זמן רב, אבל היא מתקשרת לשאול אותי גם אם הבנק פתוח? ולי זה לא מתאים. האחריות הכלכלית בקשר היתה שלי ולה לא היה מושג כל כך מה קורה. אז נשאר לנו לסגור את נושא השכירות של הדירה ששהינו בה ולמכור את הדירה שלנו וכל שאלה שיש לה היא מתקשרת או שולחת הודעה. הבהרתי לה לא פעם שאני לא מעוניין לשוחח איתה, שהקצב שלנו שונה, שהיא מגזימה והיעד הוא ברור אז היא נרגעת לכמה ימים ושוב חוזרת לסורה. בהתחלה רציתי להעזר במטפלת הזוגית שלנו לפרידה אבל היא לא רוצה שום קשר איתה. לקחנו מגשר מכיוון שלא רציתי להפיל על מישהו מחברינו את העבודה הסיזיפית הזאת ואני משתדל להשתמש בו כמה שיותר אבל היא פשוט נודניקית. עכשיו היא התקשרה שוב פעם בקשר לדירה, הבחורה פשוט באטרף. אולי היא רוצה להרגיש שאנחנו מסיימים את הקשר בצורה חברית ולכן היא בוחרת לדבר בטלפון ( למרות שלא שאלה אותי אפילו פעם אחת איך אני מרגיש?), או באמוק לסיים כבר (אבל יש לנו דירה למכור) אני לא יודע מה עובר עליה ולי זה לא טוב. אולי באמת אין פתרון קסמים לדבר הזה ונותר רק לחכות שהזמן יעשה את שלו וייפתרו הדברים. בינתיים אני מאבד את שפיותי ומשחרר קיטור בפורום.

אייבורי

New member
קצר ולעניין

אתה מתקשה לדבר קונקרטית. לדוגמא מתי הבנק פתוח? - תתקשרי לבנק ותבררי. בכל מקרה, זאת תקופה גרועה למכור דירה וזה עלול לקחת קצת זמן. במקרה שלכם, תנו למתווך לנהל את התצוגה. ככה תוכל לשלוח אותה לשאול את המתווך.

Betterfly

New member
לי ההתנהגות הזו מריחה כמו

קטע ילדותי של "לא רוצה לשחרר". למרות שהיא לקחה את ההחלטה היא עוד לא מוכנה לשחרר. אולי כדאי באמת לתת לזה חודש חודשיים של עיכול (תסביר לה שאתם צריכים זמן בנפרד ולאחר מכן תתחילו בחלוקת הרכוש) ואז לחלק.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא מניסיון אישי, אבל בכל זאת

יכול להיות שהרוב כבר ממילא מאחוריך, ושגם אם לא תעשה שום דבר יצירתי ברכוש כבר יהיה מחולק ושלום על ישראל. אם אתה חושב שזה לא כך, אולי יש חבר או קרוב שמוכן לייצג אותך בקשר מולה, כשאתה רק מאשר דברים מרחוק. אי חושב שאתה צודק ברצון להתנתק ממנה, אחרי שהיא זרקה אותך כמו פתוח אדמה לוהט. לא רואה בסיס רציני לידידות בהמשך, אבל לא יזיק לך לתת לה את התחושה שתנסה. זה יקל על הפרידה. מקווה שתצליח יותר בפעם הבאה! מריוס

chenby

New member
תנשום עמוק

ותעשה את מה שצריך.. אחרי שלא תהיה מחוייב לראות אותה יותר, תוכל לנוח ולהתבונן ולראות מה הלאה.. ותפנה לאיש מקצוע כמובן.

chenby

New member
אגב

אתה יכול לפנות לפורום גישור, יש לך קישור (יצא לי חרוז) ב"עוד בנושאי הפורום" בצד שמאל בהמשך העמוד

למה לא לנסות שוב

את מה שעבד כל כך יפה בסיפור הגירושין שלך? קורה לך משהו לא טוב ביחסיך עם אשתך (היום כבר לשעבר), בדרך הטבע עולות טראומות מהעבר, התקף חרדה הבעיה נפתרת ואפילו אי אפשר להאשים אותך - ככה זה עם טראומות מהעבר, זה בלתי נשלט. אז עם עכשיו שוב קשה ומעצבן, זה הזמן לדעתי להתקף חרדה נוסף - תראה לה מה זה להתעסק עם הטראומות שלך
.

גל1 האחת

New member
נראה שהיא כבר החליטה

אין הרבה מה לעשות לסיים את זה עם כמה שפחות חיכוכים ומריבות עד כמה שאפשר כל עוד אין ילדים הרבה יותר קל.

למעלה