אודה לעזרתכם

irisish

New member
אודה לעזרתכם

מחפשת את שם השיר שהוא המקור ל"שיר סיום" של נעמי שמר על פי שירונט זה שיר במקור של חג'ידקיס האם מישהו יודע ? פ ל י ז ..... שבת שלום ומבורך אני.

ל-irisish, ברוכה הבאה לפורומינו...

אין ספק שהשיר עליו את מדברת הוא של מנוס חג'ידקיס, אבל, אני מבין שאת מחפשת את השיר או את שמו המקורי ביוונית???, הלא כן??? נראה לי שלא יהיה קשה לתותחי הפורום למצוא...יש דיסקוגראפיה רצינית למלחין הזה... ראי בקישור המצ"ב עד שאחד מתותחי הפורום יעזור... http://www.hadjidakis.gr/

irisish

New member
תודה על הברכות - נעים להתקבל כך

אכן אני מחפשת את שם השיר ביוונית. אם יש כתובת שבא אפשר גם לשמוע את השיר המסויים הזה ביוונית - אשמח. כשאני נכנסת לאתר עם 1000 שמות ביוונית, אינני יודעת איזה מתוכם הוא זה שאני מחפשת. מחכה לתותחים ! ושוב תודה על קבלת הפנים אני

sysyv

New member
על אנסמבל הרוקנ'רול מניו-יורק שמעת?

שנת 1970, מאנוס חאג'ידאקיס נפגש עם החבורה ששמה כאן בכותרת ומתוך זה נובע אלבום המופת REFLECTIONS - השתקפויות. המוזיקה של חאג'ידאקיס, המלים (אנגלית, לא יוונית) והביצועים של האנסמבל. יש בעיבודים שילוב של כילים קלאסיים עם כלי נגינה המקובלים בעולם הרוק, ועם טעימות (לא רבות) של צליל יווני אפייני. עוד מאפיין את האלבום אווירה מינורים ושירה\נגינה שקטים עד מהורהרים. שירים מהאלבום זכו לביצועים ברחבי העולם (מי יעדכן על תרגומים וביצועים ביוונית?) וגם בארץ. נעמי שמר בחרה בשיר DEDICATION - "הקדשה", וחיברה לו את מילות "שיר סיום" המרגשות. דרך אגב גם לגששים שיר מפורסם מהאלבום - השיר KEMAL עם ניחוחות מזרחיים, מוכר כשיר על מרקו פולו.

sysyv

New member
../images/Emo92.gif מילות השיר באנגלית

DEDICATION Lyrics: Clifton Nivison, Manos Hadjidakis Feels like I’m getting older I’m not afraid Although I’m worlds apart from yesterday And yet I can’t believe I’m old enough today To be in love and feel in love and see if love’s the way. I don’t need fancy places to spend the time I’m happy just to be here with you tonight And yet I’m not so sure the time is really right To be in love and feel in love And see if love’s all right. And you will sing as long as there’s a song The feelings never gone It was the first time to be in love Maybe tomorrow I’ll never sing again But I’ll remember when It was the first time to be in love. The picture’s slowly fading And now it’s gone The letters we remember are old and torn And though the time has past the memory lingers on To be in love and feel in love And know when love is gone. And you will…

irisish

New member
אהוו... באמת תותחים !!!!

קודם כל אלף תודות. נפלא. ושאלה טכנית קטנה. אני לא מצליחה לשמוע את השיר באתר . יש לי wmp9 ולכאורה הייתי אמורה לשמוע. האם יש עוד איזה מקום ברשת בו ניתן לשמוע אותו ? ושוב - תודה על המידע היסודי והמעמיק. אני.

ל-sysyv, יואב, אתה פשוט גדול, נותר

רק לתת לה כיוון היכן למצוא את השיר, ובזה סגרנו יופי של סיוע, אז, תודה לך על השיר, וכמובן לתותחים האחרים, זרקו כפפה, מי ירים אותה????

Nava5

New member
irisish ברוכה המצטרפת

הגעת למקום הנכון. תתמקמי לך בנוח ופה תמצאי מה שתצטרכי. אני רואה שיואב ברוב טובו כבר עזר לך.

F a d i

New member
יואב תודה רבה על המידע

אכן דיסק מענין ושונה (צריך להיות עם ראש פתוח בשביל להתחבר אליו...) ועכשיו עם המידע שהוספת דברים מתבהרים מומלץ למי שמוכן להפתח לדברים אחרים...

למעלה