אודה לעזרתכם:

מעל 70 שחקנים שונים

עכשיו רק לג'יימס בונד נותר להתחרות בו... הוא יכנס לספר השיאים של גינס לשנת 2090. אני בטוחה שבני הנינים שלנו יהנו...

בילדותי הייתי פריק

גם של ספרי אגאתה כריסטי (הוגה דמותו של הבלש הרקול פוארו הבלגי) רות רנדל, וכמובן יוצר הז'אנר: אדגר אלן פו.

eti35

New member
../images/Emo31.gif מציעה לך לפני שאתה יוצא עם מישהו....

לבחון אותה בידע כללי או שתשלח אותה למכון לבדיקת השכלה כללית כי חבל על הפגישות שלך עם הבחורות, זה יכול לחסוך לך הרבה כסף ושברון לב בהמשך. רק שתדע, השכלה כללית אינה מדד לבדיקת טיבו של האדם. מה שמעניין אותך אינו בהכרח יכול לעניין את אותה בחורה. אם הייתי יוצאת עם מוזיקאי בטח הייתי נכשלת במושגים שלו. השכלה כללית או תואר באוניברסיטה אינו מעיד בהכרח על התאמתו וטיבו לחיים.ואם הייתי צריכה לצאת איתך הייתי נכשלת בגדול בעניין תרבות יוון. מה לעשות ובבתי ספר דתיים לא מלמדים על תרבות יוון ואני בטוחה שאני לא פחותה ממך בגלל, שחסר לי ידע כללי בתרבות יוון.

היכן קבעתי שידע כללי מהווה מדד

לכימות טיב האדם? אינני בוחן את טיב אופיו ותכונותיו של האדם על פי זה, אלא את טיב ההשכלה שלו. אינטליגנציה השכלה ומלומדות הינם גורמים בעלי משקל רב יותר במערכת השיקולים שלי כשאני בא לבחור בת זוג. גורם השכלה בוודאי איננו חזות הכל, ויש עוד גורמים רבים וחשובים שיש להביא בחשבון הכולל. אגב, דיברתי על ידע כללי מאוד (עייני בדוגמא שהבאתי); לא על ידע פרטני בתחום אזוטרי (תרבות יוון?) כזה או אחר.

נעה שחר

New member
טוב.. קפצתי לדקה... והאמת - שאיתך זה קצת בעיה

יש לך ידע נרחב בהכל מכל כל.... זה טוב וזה נחמד ללמוד, להקשיב, להחכים ולהוסיף לידע הכללי, אבל בשורה תחתונה - בחורה שלא תהיה ברמה שלך - תרגיש נחיתות... ולא נראה לי שבחורה מלכתחילה תרצה להיכנס למצב כזה..

eti35

New member
אסביר לך את המשמעות של המשפט שכתבת

"אני מוטרד מאנשים דלי ידע כללי. כבר קרה לי בעבר שנאלצתי לזרוק מישהי משום שלא שמעה מעולם את שמו של שרלוק הולמס"...ציטוט שלך. כלומר פסלת אותה על ידע כללי ולא על פי האישיות שלה כלומר, ידע כללי חשוב בעינייך יותר מאופיה של הבחורה. כך בכל אופן זה משתמע. אינטליגנציה ומלומדות אינה מעידה על תכונותיו ואופיו של האדם. אוכל לתת לך דוגמאות למכביר, די להציץ באתרי הכרויות שם נמצאים אנשים עם ידע לימודי מוכח שאינם מסוגלים לנהל חיי זוגיות באופן רציני וטוב. זכותך לפסול אדם על כל רקע שהינך בוחר בו, אך דע לך שהקריטריון של ידע כללי הינו נרחב ביותר וכל אחד יכול לפרש אותו כאוות נפשו. לגבי תרבות יוון על פי הניק שבחרת אני מבינה שתרבות זו לא זרה לך כלל.

את יכולה לשער

שלא היתה זו העילה היחידה. זו היה גורם מכריע, אך לא היחיד. אין ביננו מחלוקת מהותית, עד כמה שאני רואה זאת. זו שאלה של מינון גרידא.

חגי סרי

New member
אם כבר אז אומרים "מתקנת להם" ולא "מתקנת אותם"

שהרי הם אינם שבורים ואת לא באה ומתקנת אותם כדי שיפעלו מחדש, הלא כן?

תראה...

אם ניקח בחשבון את כל הפעמים שאני אומרת להם
אני אפרק אתכם
יש מצב שצריך לתקן אותם

למעלה