אודה לעזרתך.

אהבה1234

New member
אודה לעזרתך.

שלום. אני בת 35 ומזה מספר חודשים סובלת משתי הפרעות: האחת תחושה של שריפה ועקצוצים בירך רגל שמאל. זה קורה במיוחד בשעות הלילה, או כאשר אני יושבת רגל על רגל, אני פתאום מרגישה שריפה למספר שניות. נשלחתי לבדיקת EMG שיצאה תקינה לחלוטין, ואז האורטופד שלח אותי לנוירולוג שקבע שהכל בסדר איתי וזה פסיכוסומאטי (נכון שהייתי אז במצב נפשי קשה, אבל היום אני בסדר גמור). יחד עם זאת התופעה לא מפסיקה והאורטופד אומר שהוא לא יודע מה זה.אני ממש חסרת אונים, לא יודעת לאן לפנות. אולי קשור למומחה לכלי דם? התופעה השניה היא כאב נוראי במפשעה הימנית. הכאב הוא רק בעת פיסוק ימינה. כאב עצום, כאילו שריר תפוס, אבל הכאב חד כמו סכין. האורטופד שלי חשד שזה דלקת בגיד ונתן לי אטופן למשך שבועיים וכן ערך צילום שיצא תקין ולבסוף אמר לי שהוא מפנה אותי לפיזיוטרפיה ומעבר לזה הוא לא יודע מה לעשות. התחננתי אליו שישלח אותי לCT, אבל הוא אומר שחבל סתם להקרין אותי ושאלך קודם לפיזיוטרפיה. מה אתה מציע לי? להחליף רופא? להתעקש על CT? ואם זו דלקת - האם פיזיוטרפיה יכולה לטפל בדלקת? אני ממש חסרת אונים עם כל הכאבים האלו. אנא עזרתך לגבי שני הנושאים. תודה!

אהבה1234

New member
נקודה חשובה נוספת: הכאב במפשעה

החל לאחר שהתחלתי לרקוד ריקודי בטן. האם יכול להיות לכך קשר? האם אתה ממליץ לנוח כרגע מהריקודים? אני כרגע רוקדת עד כמה שניתן. האם כדאי לנוח מהם כדי לא להחמיר את מצבי? (שכאמור כלל לא ברור מהו.). תודה!

2 בעיות

1. להרגשת שריפה בירך יש סיבות רבות שחלקן אורתופדיות וחלקן נוירולוגיות. EMG תקין לא שולל דבר, במיוחד אם הבודק לא כיוון את הבדיקה לבעיות מסויימות. כדאי להבדק אצל נוירולוג ואורתופד שוב. 2. כאן אני מסכים עם האורתופד, כדאי לעשות נסיון טיפולי בכדורים ופיזיותרפיה לפי שמבצעים בדיקות עתירות קרינה. אם לא יהיה שיפור שוקלים הדמיה נוספת.

אהבה1234

New member
בבקשה עוד הבהרה קטנה:

לגבי השריפה בירך כתבת לי: "Emg תקין לא שולל דבר, במיוחד אם הבודק לא כיוון את הבדיקה לבעיות מסויימות", אז רגע, אולי כדאי שאבהיר: בדיקת ה EMG נעשתה טרם התחילה בעיית המפשעה וכוונה במדוייק לבעיה של השריפה בירך, ודאגתי להבהיר זאת גם בפני האורטופד שלי כמובן וגם בפני הבודק שערך לי את הבדיקה! וכמובן שציינתי בעייה זו במדוייק גם בפני הנוירולוג (אז עוד לא הייתה קיימת כלל בעיית המפשעה) האם גם כעת לאחר שהבהרתי נקודה זו אתה ממליץ להבדק שוב על ידי נוירולוג ואורתופד? שהרי, כאמור, הם יודעים בדיוק למה נערכה בדיקת ה EMG. תודה! (ולגבי המפשעה , טוב, אתעזר בסבלנות ואתחיל פיזיוטרפיה ונקווה לטוב).

למעלה