אודה לעזרה

grants

New member
אודה לעזרה

שלום וברכה. אני מחפש לקנות מחשב נייד שכל יעודו יהיה אינטרנט ויתאים לשימוש בשדות תעופה ובתי מלון (אלחוטי?...). חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר עם האינטרנט ושיהיה זול, מעבר לכך אין לי דרישות. השוק מלא בהמון דגמים עם נתונים שונים ואין לי מושג מה חשוב ומה לוקסוס שניתן לוותר עליו. יש באפשרותי לקנות באירופה, למרות שאני מעדיף מערכת הפעלה ומקלדת בעברית. גם משומש בא בחשבון, השאלה היא מה לחפש. האם שווה לקנות חדש ב EBAY או שיש סכנה לקבל מחשב סוג ב´? אודה מראש למשיבים.
 

Ixion

New member
מלבד מחשבים קטנים

וקלים בלי למשל כוננים אופטיים (כמו ה-DELL X1), יש גם פתרונות זולים ואיכותיים לא פחות, כמו הנוקיה 770 (מין טבלט קטן לאינטרנט וגלישה ב350$). מחשבים ניידים הם די יקרים, אלא אם אתה מתפשר על המשקל. אם אתה טס הרבה, אז מחשב קטן (או הנוקיה 770 - זה לא סלולארי
) יתאים הרבה יותר. יש אפילו את הDELL INSPIRON 700m ששוקל פחות מ2 קילו והוא מתחיל במחיר יחזית זול (כ6000 שקלים). אם אתה רוצה לבנות לעצמך מחשב לגלישה, כדאי לבחור מחשב עם כפתורים ייעודיים ליד מקשי העכבר (בדר"כ מקשי גלילה שיש במחשבי GATEWAY או ג'ויסטיק ארבע-כיווני שיש לACER). אפשר לוותר על כמעט כל פיצ'ר אחר, מלבד המסך שזאת כבר העדפה אישית. אם אתה בוחר במסכים גדולים יותר, אז סדרת T של IBM או D600\500\610\510 של DELL נותנים 14 או 15 אינטץ' בכ-2.2 קילו בממוצע (הIBM שוקלים פחות). לגבי EBAY... רק אם אתה מתמצא. בהצלחה
 

יאיר B

New member
אם אתה רוצה רק אינטרנט אלחוטי,

למה לא לקנות מחשב כף יד? זה יותר זול וקטן. אם אתה בכל זאת רוצה נייד, אפשר לקנות נייד משומש עם מעבד סלרון. כדאי מאוד שיהיה 512MB זיכרון (גם אם תצטרך להוסיף - זה יגרום למחשב לרוץ יותר מהר). כרטיס רשת אלחוטי הוא כמובן חובה! (אם אין למחשב שתרצה - תמיד אפשר להוסיף). הבעיה במחשבים זולים היא שהם כבדים יחסית (כ-3 ק"ג במקרה הטוב). EBAY זה סיפור לא קטן לישראלים. חפש הודעות של GOZALA באתר (היא מתמחה ברכישות באיביי). מקלדת עברית זה לא בעיה (אפשר לצרוב ואפשר להדביק מדבקיות יותר בזול). מערכת ההפעלה, אם תקנה בחו"ל תהיה באגלית או שפה אחרת מקומית. אפשר להתקין במקום מערכת בעברית (שתקנה בארץ).
 

grants

New member
תודה רבה לשניכם ועוד...

המחשב ישמש אותי גם בבית כך שמחשב כף יד לא יתאים לי. אין לי צורך בגלישה סלולורית אלא רק בשימוש אלחוטי באמצעים הקיימים היום במקומות ציבוריים. האם כרטיס רשת אלחוטי זה האמצעי הנדרש על מנת לגלוש במקומות אלה? מה המינימום שכדאי לי לחפש מבחינת עוצמת המעבד? תודה רבה.
 

Ixion

New member
הנוקיה 770 הוא ללא שום חיבור סלולאר

הוא פשוט דפדפן נייד עם חיבור WIFI ובלוטות', ויכולות מולטימדיה בסיסיות (הזרמת שירים מהמחשב, או מכרטיס זיכרון וכאלה דברים). בנוסף, יש שם תמיכה בRSS, EMAIL ומסך מגע ברזולוציה מטורפת, והכל ב350$. בכל אופן, בשביל גלישה בלבד, כל מעבד יעבוד. וכמובן, חייבים כרטיס אלחוטי.
 
למעלה