אודה לעזרה

יעל ND

New member
אין בעיה

תמחקי את תגובתי המדוברת.
אך לגבי האיסור - כדאי להזכיר לכולם, אם כבר.

hal767

New member
הערה קטנה

במקרים רבים 500 מ"ג של ויטמין סי חומצתי כזה דווקא יגרום לפצעים פנימיים או לדלקות בדרכי עיכול ושתן.
עודף שלו נשטף בשתן אבל הגוף משלם ביוקר רב על עודף הויטמין.
לגבי האופטלגין, א.מ.ל.

הערה חשובה? זה נשמע כמו שטויות

500 מ"ג זה כמות מזערית של חומצה חלשה כל כך, בלימון ממוצע יש יותר מ-2 גרם של חומצה ציטרית שהיא קצת יותר חזקה.

0 אור 0

New member
אולי לא קראת מה כתוב בשרשור

כנראה שמדובר בפציעה בדרכי השתן,
אז המטרה היא לא להכניס שום דבר שהעודף שלו מופרש דרך השתן, ובפרט לא משהו חומצי שעלול לגרות את הפצע.
אגב, לימון אמנם מכיל חומצה אבל בגוף הוא הופך לבסיס, כמו מרבית הפירות והירקות (זה טוב כי ה PH של הדם אמור להשאר על רמה של בסיסיות קלה).
בניגוד לטבעונים בינינו שמתנגדים באופן עקרוני לכל התוספים, אני לא מתנגדת להם עקרונית - ובפרט קשה מאד להנזק מויטמין שעודפים שלו נשטפים בשתן. אבל זהו בדיוק המקרה היוצא דופן , כאשר הכימקלים הנשטפים בשתן עלולים לגרות ולהכאיב.

הוא כתב על "פציעות ודלקות בדרכי העיכול והשתן"

את מדברת על לכל היותר אי נעימות, וגם זה אני בכלל לא בטוח שיגרם מכמות כל כך מזערית.

0 אור 0

New member
'צטערת אבל פה זה משהו שגבר לא יבין

בדיוק באותה מידה שלי אין מושג מה מרגישים כשחוטפים בעיטה בביצים,
לך אין מושג מה התחושה כשיש פצע/דלקת/פטריה /גירוי כלשהו איזור הזה של דרכי השתן, בפרט אחרי לידה כשהאיזור כולו עוד בהחלמה,
אני חוזרת ומדגישה - כל דבר אשר מחמיר את הבעיה שגם ככה גורמת לסבל רב מאד, הוא לא רצוי, אפילו אם יש מחקרים שבדקו ומצאו שה PH של השתן לא משתנה.
אנחנו מדברים פה על כאבים לא על PH.
ותאמין לי שכאשר התחלנו (בערך מחצית מהאוכלוסיה הנשית שאני מכירה) להשתמש חמוציות כדי למנוע דלקת בדרכי השתן, עדיין כל הרופאים והמחקרים טענו בתוקף שזה לא יכול להיות שיש למיץ שצורכים דרך הפה השפעה על שלפוחית השתן.
אז התעלמנו מהרופאים ומהמחקרים, ואחרי שחיכינו כמה שנים, הגיעו גם מחקרים חדשים שהוכיחו שיכול וגם מוכח וגם עובד וגם מדעי ...

hal767

New member
לאור

מצרף קישור למאמר שכתבתי בזמנו בנושא ויטמין סי.

http://cafe.themarker.com/post/2087841/

בנוסף אציין שדלקות בדרכי השתן למשל אינן נגרמות מחוסר בויטמין סי. בוודאי שצריכה יתר על המידה של הויטמין בזמן שישנה בעיה כזאת לא תסייע לריפוי, שהרי הגוף אינו יכול להשתמש ביותר ויטמין ממה שהוא צריך ויכול לקלוט. הגוף אינו יכול לקלוט 500 מ"ג ויטמין סי ביום. וצריכת הויטמין בכמות עודפת אינה דרך ריפוי לבעיה, היא בעצמה גורם בעיה.
ויטמינים אינם מרפאים את הנזקים והמחלות שנגרמים לגוף כתוצאה מכל הטעויות שעושים כלפיו ע"י תזונה גרועה ואורח חיים לקוי. אין ויטמין שירפא נזקים של אכילת יתר, שתיית אלכוהול ומשקאות מעוררים (תה ירוק, קולה, קקאו וקפה), מחסור בשעות שינה, עישון סיגריות או אכילת מזון חריף ומוחמץ.

תגובתו של תוסף הויטמין בגוף היא חומצית. חומציות יתר היא מהגורמים העיקריים למחלות השונות, אז מה ההיגיון להוסיף עוד חומצה בדמותה של תרופה מפוקפקת תוצרת המעבדה הכימית?

אכילת פירות, המכילים ויטמין סי מאוזן נכון, תסייע יותר. ראשית, תגובתם של הפירות בגוף היא בסיסית. שנית, הם מסייעים לגוף לסלק את חומרי הפסולת החומציים שגרמו לדלקת.
כשמדובר בריפוי אמיתי חשוב לסלק את הגורמים האמיתיים של הבעיה כדי שהגוף יוכל לרפא את עצמו. גורמי הבעיה של מחלות בדרכי השתן הם בעיקר קשורים לתזונה לא נכונה. חלק אחר קשור לצריכת תרופות ותוספים או לנזקים שנגרמו כתוצאה מבדיקות חודרניות וניתוחים. ישנן גם אפשרויות אחרות כמובן, אבל אלו נדירות יחסית.

ויטמינים כאלה ואחרים אינם תחליף לתזונה נכונה ואורח חיים נכון, הם לעיתים סוג של אשליה שנותנת לאדם הרגשה שהם מכפרים על כל טעויותיו כלפי גופו ונפשו. האדם המודרני, כמו גם רוב הרופאים, חושב שהוא יכול להמשיך בהרגליו הפסולים והמחליאים כי צריכת תוספי המזון תתקן את שהזיק לעצמו.

חשוב להבין שויטמין סי או כל ויטמין אחר אינו פועל בגוף לבדו. הוא תמיד פועל בשיתוף עם ויטמינים ויסודות מזון אחרים. במזון טבעי כל הקומפלקס הנכון מגיע ביחד. בתוספים, לא. כלומר, שימוש בויטמין סי יגרום לגוף להוציא מהרזרבות שלו את כל הקומפלקס החסר. מכאן שצריכת ויטמין סי גורמת לאובדנם של יסודות מזון אחרים. כלומר, צורכים חומר אחד וגורמים לתת תזונה באחרים. איזו איוולת.
זה חמור במיוחד כשצורכים ויטמין סי במינון גבוה של 500 מ"ג ביום, שזה בערך פי חמש יותר ממה שהגוף צריך.

בגישה ההייג'יניסטית לתזונה הנכונה תמיד יש תפקיד בדרך הריפוי, ולא לויטמין כזה או אחר שממילא נמצא במזון הטבעי. מושם דגש על סילוקם של גורמי הבעיה (שאחרת הבעיה נשארת) ומתן תנאים לגוף לרפא את עצמו.

הטיפול בויטמינים אינו המצאה של גישה כזאת או אחרת ברפואה החלופית. היא הייתה דרכה של אסכולה מסויימת ברפואה המערבית, אך כשרופא ניסה את השיטה במטופל שלו הוא נהג לאשפזו בבית חולים מתוך הבנה שיש בה סיכון רב. אבל כיום כל אחד יכול לרכוש תוסף ולצרוך אותו על דעת עצמו או בהמלצת מטפל שאינו מבין דבר וחצי דבר בתזונה נכונה, כאילו מדובר בסוכריות. רבותי הקוראים - תוסף אינו סוכריה ואינו מזון, הוא תרופה לכל דבר ועיניין, ולשימוש בו ישנן השלכות לא סימפטיות. הזהרו בשימוש בו, ואתם המטפלים - הזהרו בהמלצות לצריכת תוספים, בעיקר כשמדובר בהמלצות באינטרנט לאדם שאינכם מכירים.

ladybug4NLP

Active member
ויטמין C לא גורם לחומציות כמו שלא גורם לאבנים

בכליות.

ויטמין C גם צריך לדעת איזה סוג לקחת ויש כל מיני סוגים.
Calcium Ascorbate הוא 100% ויטמין C (buffered ולכן כדאי לצרוך אותו למי שזקוק.
המינונים יכולים להגיע עד 10 מ"ג ביום כשיש דלקת או פטריות בדרכי השתן (וזאת על פי נטורופאט בלבד ולא בהחלטה עצמית)

בעלי קבל בשלב ראשון 20 גר' באבקה מסיסה במים שירדה אחרי זמן ל-10 גר'
את האבקה הייתי צריכה לייבא מחו"ל (בלי שום בעיה) מאחר ובארץ יש רק כדורים של 1000 מ"ג וזה לא בדיוק הנגזרת שהיינו צריכים

שוב-לא לקחת שום דבר בלי התיעצות עם נטורופט מומחה, במיוחד לא לאשה לאחר לידה!

ladybug4NLP

Active member
hal-זוועה בשבילך זה בריאות בשביל מישהו אחר

it's all in the eye's of the beholder

טאוֹ

New member
אין להמליץ על תרופות בפורום

בסעיף הראשון בכללי הפורום נכתב במפורש שאין להמליץ לפונים בפורום על לקיחת תרופה / צמח / תוסף מזון / רמדי הומאופתית.
וספציפית לגבי התרופה, ההמלצה בעייתית כפליים - ברוב העולם כבר אסרו למכור אופטלגין, רק כאן היא נמכרת ועוד ללא מרשם.

יעל ND

New member
אין לי בעיה עם שום סעיף של הפורום

כל עוד הוא תקף באותה מידה לכולם.
אני רואה בלי סוף המלצות על תוספים וצמחי מרפא (לפחות), כך שכבר חשבתי שסעיף זה התבטל...

לגבי האופטלגין - זוהי תרופה ללא מרשם שנמצאת בכל בית חולים בשימוש נרחב (כולל ילדים, יולדות וגריאטריה) ונמכרת בכל בית מרקחת בצורה חופשית ולדעתי זהו רע במיעוטו: כל משכחי כאבים אחרים הנמכרים ללא מרשם (כמו נורופן, למשל) נותנים הרבה יותר תפעות לוואי ומסיבות שונות הינם פופולריים ביותר. לכן חשבתי לנכון להמליץ לה להשתמש נגד הכאבים באופטלגין כבפחות מזיק ולא פחות יעיל לשיכוח כאבים.

טאוֹ

New member
צודקת: יש להזכיר את כללי הפורום לכולם

לגבי האופטלגין, כבר נאמר מה הבעיה: התרופה עצמה אכן ניתנת ללא מרשם, אבל היא נחשבת מסוכנת ברוב העולם. וכשבחתימה שלך מופיע "ד"ר יעל טוקצ'ינסקי", גם אם הסוגריים שלאחר מכן מבהירים שלא מדובר ברופאה, יש להיזהר עוד יותר.

ayelet102

New member
היי

תודה עשו לי בדיקה CT ואפילו בדיקה פולשנית ולא ראו כלום
למרות זאת בשופכן שהוא נגע בבדיקה פולשנית היה כאב לא שפוי והוא טען שזה יכול להיות פצע מפליטת אבן
לא רואים כלום אבל לטענתו לפעמים לא רואים ולכן קיבלתי אנטיביוטיקה
אני מטופלת אצל אורולוג אבל אני ביום השישי של האנטיביוטיקה עם הקלה ממש קטנה
מקווה שזה יעזוא מיואשת ומעונה
תודה רבה
ולא הבנתי שוב שואלת יש פטריה בשלפוחית שתן??

0 אור 0

New member
אם הסיבה לצריבה היא פצע

אז האנטיביוטיקה לא תעזור, וגם ההמלצות שלי יעזרו רק בשולים,
אולי אוסיף רק המלצה אחת נוספת: כדאי להזהר מהתייבשות (הנטיה הטבעית כשהשתן שורף היא לשתות פחות ואז השתן מרוכז ושורף יותר) וכן להמנע ממוצרים שיציאתם בשתן עלולה לצורב (ויטמין C למשל, פלפל חריף, וכד')
לגבי הפטריה - כן יש, אבל זה מאד נדיר.
אני לא בטוחה אם זו בדיקה מיוחדת או שזה מתגלה בתרבית. בכל מקרה, אם את מטופלת אצל אורולוג הוא מכיר את הדברים האלו היטב.
הוא אולי לא ימליץ לך על פרוביוטיקה וחמוציות, אבל בהחלט יכול לאבחן מה המקור בשפה הזו של פטריות/ חידקים

ladybug4NLP

Active member
פטריה בשלפוחית השתן/שופכן קיימת וממש לא נדיר

ואצל גברים - יותר מאשר אצל נשים היא ממש מסוכנת.

כדאי לעשות תרבית כי אנטיביוטיקה גורמת לעוד יותר פטריות, ואכן מצב פטרייתי יכול לגרום לכאבי תופת ואו צריבה או ללא תסמינים וכן לתכיפות בלתי שפויה במתן שתן.
אצל נשים קל יותר לטפל אם כי המערכת פתוחה יותר ולכן אצל גברים מסוכן יותר כי המערכת יותר סגורה.

רופאים מטפלים בתרופה נגד פטריות (אחרי שעשו אבחנה מבדלת בתרבית) ונאטורופטים יתנו בדרך כלל אורגנו פראי ברמות שונות.

יש להוועץ במומחה מכל מקום ושוב אין להזניח כי אפשר לגרום נזק כלייתי.

נ.ב.-לא נותנים לא ויטמין C ולא חמוציות ולא פטרוזיליה במצב זה כפי שכתבו בהודעות הקודמות.
לצערי יש לנו נסיון נרחב מאד בעניין - ודווקא עם גבר

0 אור 0

New member
שאלה לגבי הטיפול בשמן

אני מטפלת בשמנים ולכן כמובן מכירה את האורגנו (שהוא אגב אנטי בקטריאלי חזק מאד , אבל אני מכירה שמנים אנטי פטרייתיים טובים ממנו בהרבה) - אבל לצורך הענין נניח שיש לנו שמן או תערובת שמנים שקולעת לטיפול בפטריה המדוברת,
האם הטיפול נעשה על ידי טפטוף על תחבושת כפי שאנו עושים במקרה של פטריה בנרתיק?
האם זה מספיק להגעה לכל המערכת של דרכי השתן?

למעלה